Dirk - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 64




Hier is pagina 64 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Nagerechten

E

=

É

\

Me

=

Chocolate pannacotta

Mokkaboomstam met cranberry's

Uswafels

ER

NAGERECHT -8 TOT 10 PERS. - 30 MIN.

NAGERECHT - 6 PERS,

NAGERECHT - 6 PERSONEN

(+ 15 MIN. OVENTIJD + 1 UUR WACHTTIJD)

15 MIN. (+ 30 MIN. WACHTTIJD)

15 MIN. (+ 3 UUR WACHTTIJD)

m4 eieren

m1 |tr boerenroomijs vanille/choco of

m4 blaadjes gelatine

m 400 gr suiker

vanille/mango

m 500 ml slagroom

a 100 gr bloem

m 175 gr kletskoppen

m 250 ml volle melk

m5 espressosticks

m 12 stroopwafels

m 100 gr suiker

m 100 gr frambozen

m4 el poedersuiker

m 200 gr pure chocolade 70%

m 500 gr diepvriescranberry's

m extra nodig: vershoudfolie

m1 doos macarons

m 250 ml verse slagroom

m 2 el rumaroma (dr Oetker)

m 500 gr mascarpone

1. Laat het ijs iets zacht worden en

m3 takjes verse munt

m2t| cacaopoeder

schep het op een grote strook vers-

m extra nodig: handmixer, 6 glazen

m extra nodig: handmixer, bakplaat met

houdfolie. Rol het ijs in het folie op tot

bakpapier, zeef

een dikke worst met een diameter iets

1. Laat de gelatine 5 minuten weken

kleiner dan de stroopwafels. Draai de

in koud water. Breng de helft van de

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de

uiteinden dicht als een toffee. Leg de

slagroom met de melk en 75 gr suiker

eieren. Klop het eiwit stijf met wat zout. Klop

rol ten minste 30 minuten terug in de

aan de kook. Voeg de chocolade toe

het eigeel schuimig met 100 gr suiker. Zeef

vriezer.

en laat smelten. Neem de pan van

de bloem en 3 espressosticks boven het

2. Hak de kletskoppen tot kruimels en

het vuur, knijp de blaadjes gelatine

eigeelmengsel en spatel het eiwit erdoor.

verdeel over een diep bord. Snijd

goed uit en roer door de hete choco-

2. Verdeel dit beslag gelijkmatig met een

6 plakken van het ijs, verwijder het folie

laderoom. Verdeel het mengsel over

dikte van 2-3 cm over de bakplaat en bak in

en leg op 6 stroopwafels een plak ijs.

6 glazen en laat afkoelen. Laat daarna

ongeveer 15 minuten gaar.

Bedek met een stroopwafel en rol de

3 uur opstijven in de koelkast.

3. Houd 3 frambozen en 3 cranberry's achter

zijkant van het ijs door het kletskop-

2. Klop ondertussen met de hand-

voor decoratie. Verwarm intussen een steel-

kruim. Leg op een schaal of etagère.

mixer de rest van de slagroom met

pan met frambozen, cranberry's en 200 gr

Bestrooi met poedersuiker. Serveer

de rest van de suiker stijf. Splits de

suiker op laag vuur al roerend tot compote.

direct.

groene en roze macarons en halveer

4. Klop de slagroom stijf met 4 el suiker en

BEVAT P.P. 3288 KJ/786 KCAL, 37 GR VET WAARVAN

de helften. Verkruimel de rest van de

21 GR VERZADIGD, 102 GR KOOLHYDRATEN WAAR-

meng er de helft van de mascarpone door.

VAN 75 GR SUIKERS, 9 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 2 GR

macarons en schep samen met de

Bestrijk de cake met het slagroom-mascar-

VOEDINGSVEZEL

rumaroma door de slagroom. Verdeel

ponemengsel. Verdeel er de cranberrycom-

macaronroom over de 6 glazen en

pote over. Rol de cake op met behulp van

garneer met de roze en groene maca-

het bakpapier. Dek af met vershoudfolie en

rons en de muntblaadjes.

laat 1 uur opstijven in de koelkast.

BEVAT P.P. 2883 KJ/689 KCAL, 49 GR VET WAARVAN

5. Klop de rest van de mascarpone los met

31 GR VERZADIGD, 49 GR KOOLHYDRATEN WAAR-

2 espressosticks, 2 el cacaopoeder en de

VAN 40 GR SUIKERS, 10 GR EIWIT, 0 GR ZOUT EN 4

GR VOEDINGSVEZEL

overige suiker. Zet koud tot gebruik. Neem

de cake uit het folie en bestrijk met een

lepel chocolade-mascarponemengsel.

Decoreer met frambozen en cranberry's.

BEVAT P.P, 2311 KJ/552 KCAL, 34 GR VET WAARVAN 22

GR VERZADIGD, 50 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 43 GR

SUIKERS, 9 GR EIWIT, 0 GR ZOUT EN 3 GR VOEDINGSVEZEL

64 Dirk