Dirk - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 64
Hier is pagina 64 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Nagerechten
E
=
É
\
Me
=
Chocolate pannacotta
Mokkaboomstam met cranberry's
Uswafels
ER
NAGERECHT -8 TOT 10 PERS. - 30 MIN.
NAGERECHT - 6 PERS,
NAGERECHT - 6 PERSONEN
(+ 15 MIN. OVENTIJD + 1 UUR WACHTTIJD)
15 MIN. (+ 30 MIN. WACHTTIJD)
15 MIN. (+ 3 UUR WACHTTIJD)
m4 eieren
m1 |tr boerenroomijs vanille/choco of
m4 blaadjes gelatine
m 400 gr suiker
vanille/mango
m 500 ml slagroom
a 100 gr bloem
m 175 gr kletskoppen
m 250 ml volle melk
m5 espressosticks
m 12 stroopwafels
m 100 gr suiker
m 100 gr frambozen
m4 el poedersuiker
m 200 gr pure chocolade 70%
m 500 gr diepvriescranberry's
m extra nodig: vershoudfolie
m1 doos macarons
m 250 ml verse slagroom
m 2 el rumaroma (dr Oetker)
m 500 gr mascarpone
1. Laat het ijs iets zacht worden en
m3 takjes verse munt
m2t| cacaopoeder
schep het op een grote strook vers-
m extra nodig: handmixer, 6 glazen
m extra nodig: handmixer, bakplaat met
houdfolie. Rol het ijs in het folie op tot
bakpapier, zeef
een dikke worst met een diameter iets
1. Laat de gelatine 5 minuten weken
kleiner dan de stroopwafels. Draai de
in koud water. Breng de helft van de
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de
uiteinden dicht als een toffee. Leg de
slagroom met de melk en 75 gr suiker
eieren. Klop het eiwit stijf met wat zout. Klop
rol ten minste 30 minuten terug in de
aan de kook. Voeg de chocolade toe
het eigeel schuimig met 100 gr suiker. Zeef
vriezer.
en laat smelten. Neem de pan van
de bloem en 3 espressosticks boven het
2. Hak de kletskoppen tot kruimels en
het vuur, knijp de blaadjes gelatine
eigeelmengsel en spatel het eiwit erdoor.
verdeel over een diep bord. Snijd
goed uit en roer door de hete choco-
2. Verdeel dit beslag gelijkmatig met een
6 plakken van het ijs, verwijder het folie
laderoom. Verdeel het mengsel over
dikte van 2-3 cm over de bakplaat en bak in
en leg op 6 stroopwafels een plak ijs.
6 glazen en laat afkoelen. Laat daarna
ongeveer 15 minuten gaar.
Bedek met een stroopwafel en rol de
3 uur opstijven in de koelkast.
3. Houd 3 frambozen en 3 cranberry's achter
zijkant van het ijs door het kletskop-
2. Klop ondertussen met de hand-
voor decoratie. Verwarm intussen een steel-
kruim. Leg op een schaal of etagère.
mixer de rest van de slagroom met
pan met frambozen, cranberry's en 200 gr
Bestrooi met poedersuiker. Serveer
de rest van de suiker stijf. Splits de
suiker op laag vuur al roerend tot compote.
direct.
groene en roze macarons en halveer
4. Klop de slagroom stijf met 4 el suiker en
BEVAT P.P. 3288 KJ/786 KCAL, 37 GR VET WAARVAN
de helften. Verkruimel de rest van de
21 GR VERZADIGD, 102 GR KOOLHYDRATEN WAAR-
meng er de helft van de mascarpone door.
VAN 75 GR SUIKERS, 9 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 2 GR
macarons en schep samen met de
Bestrijk de cake met het slagroom-mascar-
VOEDINGSVEZEL
rumaroma door de slagroom. Verdeel
ponemengsel. Verdeel er de cranberrycom-
macaronroom over de 6 glazen en
pote over. Rol de cake op met behulp van
garneer met de roze en groene maca-
het bakpapier. Dek af met vershoudfolie en
rons en de muntblaadjes.
laat 1 uur opstijven in de koelkast.
BEVAT P.P. 2883 KJ/689 KCAL, 49 GR VET WAARVAN
5. Klop de rest van de mascarpone los met
31 GR VERZADIGD, 49 GR KOOLHYDRATEN WAAR-
2 espressosticks, 2 el cacaopoeder en de
VAN 40 GR SUIKERS, 10 GR EIWIT, 0 GR ZOUT EN 4
GR VOEDINGSVEZEL
overige suiker. Zet koud tot gebruik. Neem
de cake uit het folie en bestrijk met een
lepel chocolade-mascarponemengsel.
Decoreer met frambozen en cranberry's.
BEVAT P.P, 2311 KJ/552 KCAL, 34 GR VET WAARVAN 22
GR VERZADIGD, 50 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 43 GR
SUIKERS, 9 GR EIWIT, 0 GR ZOUT EN 3 GR VOEDINGSVEZEL
64 Dirk