Dirk - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 54




Hier is pagina 54 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Bijgerechten

PR)

oe»

Fr

;

ue,

&

RES

Ir

RS

À

A

\\

\\%-

Gum __

Zoete aardappel

Kruidensalade

ovenschotel

EE vegetarisch]

+

mn

glutenvrij {vegetarisch}

BIJGERECHT - 6 PERS.

BIJGERECHT - 6 PERS.

15 MIN. (+ 35 MIN. OVENTIJD)

15 MIN. (+ 40 MIN. OVENTIJD)

m1 zak ovengroenten gekleurde

Ë

wortel

m 1 kg oranje zoete aardappelen

m6 el olijfolie

m4 el honing

Hartige cake

m 50 ml ahornsiroop

m2 citroenen

m 75 gr pecannoten

m 2 pastinaken

CN

m 100 gr granaatappelpitjes

m2 zakken slamelange (125 gr)

BIJGERECHT - 6 PERS.

m extra nodig: bakplaat, bakpapier

m1 bakje verse dille

30 MIN. (+ 1 UUR OVENTIJD) (+ 10 MIN. WACHTTIJD)

m1 bakje verse bieslook

m2 el extra vierge olijfolie

m2 courgettes

m 10 gr rozemarijn

1. Verwarm de oven voor op 220°C.

m2 el olijfolie

m2 tenen knoflook

Schil de zoete aardappelen en

m1 bakje notenmix pistachio

m1 kg vastkokende

mei

snijd ze in plakken van 1 cm.

m extra nodig: ovenschaal, dun-

aardappelen

m 100 gr katenspek

Schep de plakken om met 4 el olie

schiller, bakblik met bakpapier

m1 kg knolselderij

m extra nodig: cakeblik,

en een beetje zout en verdeel over

m 200 ml slagroom

bakpapier, aluminiumfolie

de bakplaat.

1. Verwarm de oven voor op 190°C.

2. Bak de zoete aardappel in

Meng in een ovenschaal de gekleur-

1. Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de courgettes in

40 minuten goudbruin en gaar in

de wortel met de honing, het sap

de lengte in lange dunne plakken van 3 mm. Verhit de olijf-

de oven. Schep halverwege om.

van een halve citroen, zout en

olie in een pan en bak de courgette in delen aan een kant

3. Besprenkel met de rest van de

peper. Bak 35 minuten tot de wortel

goudbruin. Bekleed een met bakpapier bekleed cakeblik

olie, de ahornsiroop en breek de

gaar en gekaramelliseerd is. Schep

overdwars met de courgette met de gebakken kant naar

pecannoten erboven.

halverwege om.

onder. Laat de courgette een stukje over de rand hangen.

Bestrooi met een beetje zout en

2. Schil de pastinaken en snijd ze

2. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in

over de lengte met een dunschiller

dunne plakken van 3 mm. Snijd 2 takjes rozemarijn

de granaatappelpitjes en serveer

direct.

in dunne plakken en halveer.

en de knoflook fijn. Klop het ei met de slagroom los.

BEVAT P.P. 1584 KJ/379 KCAL, 19 GR VET WAAR-

Verdeel over een ovenschaal en

Schep de aardappel, knolselderij, rozemarijn, knoflook

VAN 2 GR VERZADIGD, 45 GR KOOLHYDRATEN

door het slagroommengsel.

WAARVAN 17 GR SUIKERS, 3 GR EIWIT, 1 GR

bak in 8 minuten krokant. Schep

ZOUT EN 5 GR VOEDINGSVEZEL

regelmatig om.

3. Schep een derde van het aardappelmengsel in de

3. Snijd de dille en de bieslook fijn

cakevorm en beleg met de helft van het katenspek.

en meng met de slamelange.

Herhaal en eindig met het aardappelmengsel. Vouw de

Besprenkel met olijfolie, het sap van

overhangende courgette eroverheen en dek af met

één citroen, zout en peper. Schep

aluminiumfolie. Bak 1 uur in de oven. Verwijder de

laatste 15 minuten het aluminiumfolie.

de gekaramelliseerde wortel lauw-

warm door de salade en garneer

4. Snijd de cake in plakken en garneer met de rest van de

met notenmix en de pastinaakchips.

rozemarijn.

BEVAT P.P. 1531 KJ/366 KCAL, 23 GR VET WAAR-

VAN 2 GR VERZADIGD, 27 GR KOOLHYDRATEN

BEVAT P.P. 1849 KJ/442 KCAL, 20 GR VET WAARVAN 10 GR VERZADIGD,

WAARVAN 18 GR SUIKERS, 8 GR EIWIT, 1 GR ZOUT

47 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 8 GR SUIKERS, 12 GR EIWIT,

GR ZOUT

54 Dirk

EN 9 GR VOEDINGSVEZEL

EN 12 GR VOEDINGSVEZEL