Dirk - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 45
Hier is pagina 45 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Hertenhiefstuk met
Kaheljauw-preipakketje
A
h
bramensaus
|
EE
‘€
-
El
HOOFDGERECHT -6 PERS. - 25 MIN.
HOOFDGERECHT - 6 PERS. - 25 MIN.
Al
4
# 1040 gr kabeljauwfilet
x |
# 6 hertenbiefstukken
m 1 pot geroosterde paprika in
m 25 gr boter
knoflookmarinade
eu
e
m 250 gr bramen (diepvries,
m2 dikke preien
En
ontdooid)
m2 el olijfolie
m 60 ml port
m 250 ml witte wijn
m3 takjes verse tijm
m 250 ml slagroom
= 2 kippenbouillonblokje
miel dragon
2
m3 el crème fraîche
m extra nodig: 6 cocktailprikkers,
4
#2el fruitspread sinaasappel &
aluminiumfolie
gember
7
m extra nodig: aluminiumfolie
1. Verwijder de uiteinden van de
prei en snijd in de lengte open,
La
\
1. Bestrooi de biefstukken met
maar niet geheel door. Was de prei.
Te
peper en zout. Verhit de boter in
Haal van elke prei de zes buitenste
een ruime koekenpan en bak de
bladeren eraf en houd apart. Snijd
biefstukken 5 minuten op hoog
de rest van de prei fijn.
vuur. Keer halverwege. Laat de
2. Verdeel de kabeljauwfilet in
biefstukken op een warm bord
6 gelijke porties en bestrooi met
onder aluminiumfolie 10 minuten
zout en versgemalen peper. Leg de
rusten.
preibladeren twee om twee kruis-
2. Prak ondertussen de bramen
lings neer. Leg hier een stuk kabel-
met een vork tot een grove puree
jauwfilet met een geroosterde
A)
Voeg samen met de port, tijm en
paprika op en een handje prei. Zet
het bouillonblokje toe aan het ach-
vast met een cocktailprikker.
tergebleven bakvet. Laat op middel-
3. Verhit een hapjespan met de olijf-
|
hoog vuur 5 minuten inkoken.
olie en bak de preipakketjes op
Verwijder de takjes tijm, meng de
hoog vuur aan beide zijden aan tot
crème fraîche en fruitspread
de prei is geblakerd. Blus af met
|
}
erdoor. Breng op smaak met peper
witte wijn en draai het vuur laag.
en eventueel zout. Serveer bij de
Stoof de pakketjes met het deksel
biefstukken.
op de pan in 10 minuten gaar.
BEVAT P.P. 939 KJ/225 KCAL, 9 GR VET WAARVAN
4. Neem de pakketjes uit de pan en
5 GR VERZADIGD, 7 GR KOOLHYDRATEN WAAR-
houd warm op een bord onder alu-
8
VAN 7 GR SUIKERS, 25 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 2
GR VOEDINGSVEZEL
miniumfolie. Voeg de slagroom en
dragon toe en kook de saus in op
WIJNTIP Antica „algoliecis Ripasso
hoog vuur. Breng op smaak met
zout en versgemalen peper.
Serveer de preipakketjes met de
MAAK
JOUW
FEESTDAGEN
l4
dragonsaus.
|
‚ERE
BEVAT P.P. 1948 KJ/466 KCAL, 25 GR VET WAAR-
VAN 12 GR VERZADIGD, 13 GR KOOLHYDRATEN
N
W/
WAARVAN 11 GR SUIKERS, 40 GR EIWIT, 4 GR
ZOUT EN 3 GR VOEDINGSVEZEL
|
WIJNTIP Touraine Sauvignon Blanc
N
NA
\
EN
N
Dirk 45
—
FE