Dirk - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 45




Hier is pagina 45 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Hertenhiefstuk met

Kaheljauw-preipakketje

A

h

bramensaus

|

EE

‘€

-

El

HOOFDGERECHT -6 PERS. - 25 MIN.

HOOFDGERECHT - 6 PERS. - 25 MIN.

Al

4

# 1040 gr kabeljauwfilet

x |

# 6 hertenbiefstukken

m 1 pot geroosterde paprika in

m 25 gr boter

knoflookmarinade

eu

e

m 250 gr bramen (diepvries,

m2 dikke preien

En

ontdooid)

m2 el olijfolie

m 60 ml port

m 250 ml witte wijn

m3 takjes verse tijm

m 250 ml slagroom

= 2 kippenbouillonblokje

miel dragon

2

m3 el crème fraîche

m extra nodig: 6 cocktailprikkers,

4

#2el fruitspread sinaasappel &

aluminiumfolie

gember

7

m extra nodig: aluminiumfolie

1. Verwijder de uiteinden van de

prei en snijd in de lengte open,

La

\

1. Bestrooi de biefstukken met

maar niet geheel door. Was de prei.

Te

peper en zout. Verhit de boter in

Haal van elke prei de zes buitenste

een ruime koekenpan en bak de

bladeren eraf en houd apart. Snijd

biefstukken 5 minuten op hoog

de rest van de prei fijn.

vuur. Keer halverwege. Laat de

2. Verdeel de kabeljauwfilet in

biefstukken op een warm bord

6 gelijke porties en bestrooi met

onder aluminiumfolie 10 minuten

zout en versgemalen peper. Leg de

rusten.

preibladeren twee om twee kruis-

2. Prak ondertussen de bramen

lings neer. Leg hier een stuk kabel-

met een vork tot een grove puree

jauwfilet met een geroosterde

A)

Voeg samen met de port, tijm en

paprika op en een handje prei. Zet

het bouillonblokje toe aan het ach-

vast met een cocktailprikker.

tergebleven bakvet. Laat op middel-

3. Verhit een hapjespan met de olijf-

|

hoog vuur 5 minuten inkoken.

olie en bak de preipakketjes op

Verwijder de takjes tijm, meng de

hoog vuur aan beide zijden aan tot

crème fraîche en fruitspread

de prei is geblakerd. Blus af met

|

}

erdoor. Breng op smaak met peper

witte wijn en draai het vuur laag.

en eventueel zout. Serveer bij de

Stoof de pakketjes met het deksel

biefstukken.

op de pan in 10 minuten gaar.

BEVAT P.P. 939 KJ/225 KCAL, 9 GR VET WAARVAN

4. Neem de pakketjes uit de pan en

5 GR VERZADIGD, 7 GR KOOLHYDRATEN WAAR-

houd warm op een bord onder alu-

8

VAN 7 GR SUIKERS, 25 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 2

GR VOEDINGSVEZEL

miniumfolie. Voeg de slagroom en

dragon toe en kook de saus in op

WIJNTIP Antica „algoliecis Ripasso

hoog vuur. Breng op smaak met

zout en versgemalen peper.

Serveer de preipakketjes met de

MAAK

JOUW

FEESTDAGEN

l4

dragonsaus.

|

‚ERE

BEVAT P.P. 1948 KJ/466 KCAL, 25 GR VET WAAR-

VAN 12 GR VERZADIGD, 13 GR KOOLHYDRATEN

N

W/

WAARVAN 11 GR SUIKERS, 40 GR EIWIT, 4 GR

ZOUT EN 3 GR VOEDINGSVEZEL

|

WIJNTIP Touraine Sauvignon Blanc

N

NA

\

EN

N

Dirk 45



FE