Dirk - Folder van 28.09.2020 tot 01.11.2020 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 41 pagina's van de Dirk folder, geldig van 28.09.2020 tot 01.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EN

F7

Stan voor stan

a

Rodekooltaart met appel

Apnel-kaneelbroodjes

[vegetarisch]

EEN

hoofdgerecht -4 pers.

hapje - 12 stuks - 25 min. (+ 20 min. oventijd) (+45 min. wachttijd}

20 min. (+ 30 min. oventijd)

m 450 gr broodmix wit

rozijnen, de helft van de kaneel en 2 el suiker.

= 500 gr rodekool met appeltjes (Bio+)

m2el olijfolie

3. Druk het deeg plat en trek uit tot een lap.

m1 appel

m2 Jonagold appels

Vouw de lap in drieën dicht en druk weer plat.

Pa

m7 plakjes hartig taartdeeg (diepvries, ontdooid)

m75 gr rozijnen

Verdeel in 12 gelijke stukken en rol hier bolle-

m5 takjes tijm

m1tlkaneel

tjes van. Leg een bolletje in de palm van je

m2 el paneermeel

m3 el suiker

hand en duw plat. Schep een twaalfde van de

m3 eieren

m2 el amandelschaafsel

appelvulling in het midden en vouw het deeg

wm 150 gr chavroux geitenkaas

m extra nodig: bakplaat, bakpapier} handmixer

eromheen. Maak er zo nog 11. Leg met de

f

m extra nodig: lage quichevorm 925 cm,

vouwkant naar beneden op een met bakpapier

appelboor, zeef

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de

beklede bakplaat en laat afgedekt nog 45 minu-

broodmix, 1 el olijfolie en 275 ml koud water in

ten rijzen.

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de

een kom en mix met een handmixer met deeg-

4. Meng ondertussen het amandelschaafsel

rodekool uitlekken in een zeef. Verwijder met een

haken in circa 4 minuten tot een soepel deeg.

met de rest van de suiker en kaneel. Bestrijk

appelboor het klokhuis uit de appel en snijd de

Laat op kamertemperatuur afgedekt 10 minu-

de bolletjes met de rest van de olijfolie,

appel in dunne plakken. Bekleed de quichevorm

ten rijzen.

bestrooi met het amandelmengsel en bak in

met het deeg en prik met een vork gaatjes in de

2. Schil ondertussen de appels, snijd in

circa 20'minuten goudbruin en gaar.

bodem. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm.

kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het

BEVAT P.P. 780 KJ/186 KCAL, 5 G VET WAARVAN 1 G VERZADIGD,

2. Strooi het paneermeel gelijkmatig over de

vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de

30 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 11 G SUIKERS, 56 EIWIT, OG

ZOUT EN 1 G VOEDINGSVEZER

bodem en verdeel de rodekool erover. Klop de

eieren los en meng de geitenkaas, tijmblaadjes,

N

®

peper en zout erdoor. Schenk over de rodekool

| rei

en dek af door de plakken appel er dakpansgewijs

1%

op te leggen. Bak in 30 minuten goudbruin en

mr

Vi

gaar in het midden van de oven. Garneer met de

F3

{4

rest van de takjes tijm.

BEVAT PP. 1752 KJ/419 KCAL, 14 G VET WAARVAN 5 G VERZADIGD,

a

55 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 15 G SUIKERS, 15 G EIWIT, 2 G ZOUT

EN 6 G VOEDINGSVEZEL

Le

RAS

fi

&

Ae

WIJNTIP | am Pinot Noir

en

Da

à

gehakte

»

A

noten voor

extra crunch

CA

# sr

Le

ee

ue

Ce

à

>

A

a,

4

&r

ak

MP.

2

Tg

A

4

Gebruik de rest

Per Stuk

4

3)

IN

van de rozijnen

Sy)

en het amand

Lg

F

schaafsel door

dé) de

a8

a

23

D

persoon

een Marokkaanse

couscous.

€,

39

à

Fe

Tip van Dirk

L

Ü

r

bl

En

24 Dirk

25

a"