Hoogvliet - Folder van 10.06.2021 tot 31.08.2021 - Pagina 67
Hier is pagina 67 van 78 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 10.06.2021 tot 31.08.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Komkommertijd
Hoog tijd voor komkommer. Van zichzelf altijd al
heerlijk fris, maar misschien nog wel lekkerder in de
vrieskoude of pittig hete variant!
ar
ss
À
2
%
a
|
—
rg
27
à
R}
An
4
\
ee
à
LA
SEE
FE
in
Ei
SE
A)
|
ee
Eu]
2
Fe
ni
ges
Pittige komkommer
Taartje van zalmmousse %
El
2
uit de wok
|
3
en komkommer
e
r
Bijgerecht, 4 personen
Voorgerecht/borrelhapje, 6 stuks
fé
=
rx
© 2 komkommers
© 1 komkommer
Zet kleine ronde bakjes klaar.
© 2 eetlepels arachideolie
(geschild)
Snijd de komkommer in de lengte
di
+ 1rode peper (fijngehakt,
+ 2 eetlepels
in 6 dunne plakken. Bestrijk de
zonnebloem- of
zonder zaadjes)
binnenkant en bodem van de
+ 1limoen (sap)
arachideolie
bakjes dun met olie. Leg een plak
+ 5 eetlepels sojasaus
+ circa 450 gram rode
komkommer tegen de binnenwand
© 1eetlepel sesamolie
zalm (uitgelekt)
en druk deze aan. Verwijder de
© 3 eetlepels sesamzaad
© 1 eetlepel mayonaise
graten en velletjes van de zalm.
© eetlepel koriander
© 4 eetlepels zure room
Pureer de zalm met een keuken-
fijngehakt)
° 2 eetlepels
machine. Roer de mayonaise, zure
citroensap
room, citroensap, cayennepeper en
Halveer de komkommers in de lengte
© 1 mespunt
dille erdoorheen. Week de gelatine-
en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd
cayennepeper
blaadjes enkele minuten in koud
elke komkomrmerhelft in stukken en
» 2 eetlepels verse dille
water. Knijp het vocht uit de zacht
in staafjes. Verhit de olie en roerbak
fijngehakt)
geworden blaadjes. Verhit ca. 2
hierin de komkommer 2-3 minuten.
© 4 blaadjes gelatine
eetlepels water in een steelpan en
° 1eetlepel kappertjes
Voeg de rode peper toe en bak nog
los de gelatineblaadjes hierin op.
1-2 minuten. Meng het limoensap en
Giet dit bij het zalmmengsel en
de sojasaus erdoor. Verhit intussen
roer goed door elkaar.
de sesamolie en rooster hierin het
Verdeel het zalmmengsel over de
sesamzaad. Bestrooi de komkommer
bakjes en zorg dat de komkommer
rnet sesamzaad en koriander. Dit
op zijn plaats blijft zitten. Laat de
recept is lekker bij oosterse gerechten
bakjes met zalmmousse afgedekt
met folie in de koelkast enkele
als nasi goreng.
uren opstijven. Zet de bakjes onder-
Tip
steboven op een bord. Garneer met
Bak stukjes lente-/bosui mee met
kappertjes en een takje dille. Lekker
de komkommer en vervang de
met warme toast.
rode peper door paprika
LEEN zomer 2021 65