Hoogvliet - Folder van 10.06.2021 tot 31.08.2021 - Pagina 67




Hier is pagina 67 van 78 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 10.06.2021 tot 31.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Komkommertijd

Hoog tijd voor komkommer. Van zichzelf altijd al

heerlijk fris, maar misschien nog wel lekkerder in de

vrieskoude of pittig hete variant!

ar

ss

À

2

%

a

|



rg

27

à

R}

An

4

\

ee

à

LA

SEE

FE

in

Ei

SE

A)

|

ee

Eu]

2

Fe

ni

ges

Pittige komkommer

Taartje van zalmmousse %

El

2

uit de wok

|

3

en komkommer

e

r

Bijgerecht, 4 personen

Voorgerecht/borrelhapje, 6 stuks



=

rx

© 2 komkommers

© 1 komkommer

Zet kleine ronde bakjes klaar.

© 2 eetlepels arachideolie

(geschild)

Snijd de komkommer in de lengte

di

+ 1rode peper (fijngehakt,

+ 2 eetlepels

in 6 dunne plakken. Bestrijk de

zonnebloem- of

zonder zaadjes)

binnenkant en bodem van de

+ 1limoen (sap)

arachideolie

bakjes dun met olie. Leg een plak

+ 5 eetlepels sojasaus

+ circa 450 gram rode

komkommer tegen de binnenwand

© 1eetlepel sesamolie

zalm (uitgelekt)

en druk deze aan. Verwijder de

© 3 eetlepels sesamzaad

© 1 eetlepel mayonaise

graten en velletjes van de zalm.

© eetlepel koriander

© 4 eetlepels zure room

Pureer de zalm met een keuken-

fijngehakt)

° 2 eetlepels

machine. Roer de mayonaise, zure

citroensap

room, citroensap, cayennepeper en

Halveer de komkommers in de lengte

© 1 mespunt

dille erdoorheen. Week de gelatine-

en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd

cayennepeper

blaadjes enkele minuten in koud

elke komkomrmerhelft in stukken en

» 2 eetlepels verse dille

water. Knijp het vocht uit de zacht

in staafjes. Verhit de olie en roerbak

fijngehakt)

geworden blaadjes. Verhit ca. 2

hierin de komkommer 2-3 minuten.

© 4 blaadjes gelatine

eetlepels water in een steelpan en

° 1eetlepel kappertjes

Voeg de rode peper toe en bak nog

los de gelatineblaadjes hierin op.

1-2 minuten. Meng het limoensap en

Giet dit bij het zalmmengsel en

de sojasaus erdoor. Verhit intussen

roer goed door elkaar.

de sesamolie en rooster hierin het

Verdeel het zalmmengsel over de

sesamzaad. Bestrooi de komkommer

bakjes en zorg dat de komkommer

rnet sesamzaad en koriander. Dit

op zijn plaats blijft zitten. Laat de

recept is lekker bij oosterse gerechten

bakjes met zalmmousse afgedekt

met folie in de koelkast enkele

als nasi goreng.

uren opstijven. Zet de bakjes onder-

Tip

steboven op een bord. Garneer met

Bak stukjes lente-/bosui mee met

kappertjes en een takje dille. Lekker

de komkommer en vervang de

met warme toast.

rode peper door paprika

LEEN zomer 2021 65