Hoogvliet - Folder van 10.06.2021 tot 31.08.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 78 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 10.06.2021 tot 31.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.



Jerk chicken thighs, 4-6 porties

Pr

15 kg kippendijen (met bot) » 6 bosuitjes of 1 rode ui ® 5 knoflook-

teentjes » 2 chilipepers (optioneel) + 1 eetlepel gember, geraspt

® 80 mililiter verse limoensap > 60 milliliter sojasaus » 15 eetlepel

bruine suiker » 1 theelepel kaneelpoeder » 1 theelepel nootmuskaat-

poeder > % theelepel kruidnagelpoeder

Was de kip in ruim koud water met minimaal 40 milliliter witte

mite

Ed

natuurazijn, spoel deze daarna af met koud water en stop in een

vershoudzakje. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine

Fe

"

DN

ee

tot alles fijngehakt is. Doe ook dit mengsel in een vershoudzakje

en sluit dit af. Schud alles lekker door elkaar. Leg beide vershoud-

zakjes minimaal 24 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°C. Pak een bakplaat en leg hier

®,

aluminiumfolie op, met de glanzende kant naar boven. Leg de

kip met het vel naar boven op de plaat, besprenkel de kip met

>=

de marinade en bak deze in 45 tot 50 minuten krokant in

v2

2

pn

de oven.

ET

A

Lo

Fe

de

Er

ww

a

4

4

-

A

Coconut shrimps, 4-6 porties

© 500 gram grote garnalen (16 tot 20 stuks), ongekookt,

gepeld en ontdooid

Beslag:

© 65 gram tarwebloem © 1 theelepel bakpoeder © 1 theelepel

knoflook ® % theelepel zout + % theelepel zwarte peperpoeder

© Ya theelepel vienpoeder ° Yz theelepel cayennepeper © 1 ei

© 120 milliliter bier of Spa Rood

Voor de korst:

#

+ 130 gram kokos, geraspt © 150 gram paneermeel naturel

5

PE

ji

Ra

Verhit een koekenpan met genoeg olie zodat de garnalen

Le

ondergedompeld zullen zijn. Doe alles behalve de

tarwebloem in een kom om het beslag te maken. Goed

opkloppen totdat alles goed is gemengd. Voeg daarna de

+

tarwebloem toe en meng net zolang met een garde totdat

het mengsel glad is. Meng in een andere kom de kokosrasp

=

met het paneermeel.

Haal de garnalen door het beslag en daarna door het

paneermeelmengsel. Zorg dat de garnalen volledig bedekt

zijn. Leg ze verspreid op een bakplaat zodat ze elkaar niet

raken. Als ze allemaal gepaneerd zijn, kun je beginnen met

bakken. Zorg dat de olie goed op temperatuur is, maar niet

il

te heet! Bak de garnalen 2 à 3 minuten.

zomer 2021 7