Dirk - Folder van 15.03.2021 tot 25.03.2021 - Pagina 38




Hier is pagina 38 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 15.03.2021 tot 25.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Paasmenu

IJstaart mu sinaasappel en ni

vegetarise

-

WAT DOEN ANDERE

min. (+ 15 min. vent 3 dag‘ „wac

en

m2 sinaasappels

LANDEN MET PASEN

m 200 gr suiker

m 80 gr honing

m1 kaneelstokje

-

m1 ltr schepijs advocaat royaal

m 25 gr boter

DUITSLAND

m 225 gr filodeeg

Op Witte Donderdag eten ze in

m 125 gr frambozen

Duitsland groene-groente zoals

m 100 gr pistache!

il

nazie. Dit sche?

racht

m extra nodig: springvorm of quichevorm ® 18 cm

Vitgebreid brunchen en

dimeren, we pakken grand,

voor het komende jaar.

asen. Hoe

ink uit m

1. Was de sinaasappels. Rasp de schil van een sinaas-

nden?

appel en pers en de vrucht uit in een pan.

zit dit in andere la

re in dunne plakjes. Verwarm de pa

et

Won

sinaasappelsap, 100 ml water, suiker, honing, kaneel-

stokje en de plakjes sinaasappel tot de suiker is opge-

lost. Laat 5 minuten op laag vuur staan. Zet het vuur

uit en laat de schijfjes 1 dag in het suikerwater trek-

ken. Neem het kaneelstokje uit de siroop. Niet roeren

ZWITSERLAND

want de plakjes gaan snel kapot Verwarm de volgen-

In ltalié is de traditie om

In Zwitserland wordt net als in

uitgebreid te lunchen. Er staan

“à een on taart

2 minuten en laat rusten. Herhaal de en dE

fr

hun

2. Laat het ijs 10 - 15 minuten iets zacht w

tafel waaronder colomba

eieren op een ae manier.

Bekleed een springvorm met el a

Dit is een zoete cake in de vorm

door middel van uienschillen

het ijs in een laag van 5 cm ho

in de springvorm

van een duif. De duif staat

1

Bedek rondom met vershoudfolie en herhaal dit no

V

maals. Plaats het ijs terug in de vriezer. Leg ook de

serveerschaal in de diepvries.

3

arm de oven voor op 180°C. Smelt de bote

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat een v:

filodeeg. Bestrijk met gesmolten boter en leg er _n

t de rest van de vellen tot el

SPANJE

FRANKRIJK

twee stapels van 5 vellen filodeeg zijn. Snijd het fil

In Spanje wordt de traditionele

Fransen hebben geen typische

deeg met een scherp mes rond (@ 24 cm). Bak 15

zoetigheid torrijas gegeten met

zoete hapj

met Pasen

minuten in de

|

1]

Ij

eten lamspoot, de bereiding

4. Haal het filodeeg uit de oven en schenk er 4 el

Het brood staat voor het

duurt zo'n 7 uur. Die tijd

de sinaasappelsiroop over en laat afkoelei

lichaam en de wijn voor het

k

istachenot

gebruiken ze om paaseieren

grof. Neem een laag ijs

bloed van Christus

te zoeken

springvorm, verwijder het vershoudfolie en leg het ijs

in het midden van de gekoelde serveerschaal uit de

diepvries. Leg hierop een laag filodeeg en het tweede

deel ijs. Dek a

et de andere laag filodeeg. Leg er de

plakjes gekonfijte sinaasappel uit de siroop op

Garneer de ijs

frambozen en pistache,en

17

RARE

besprenkel met de resterende siroop. Serveer

n

en

BEVAT P.P. 3818 KJ/913 KCAL, 41 G VI

AN 21 G VERZADI

G

Tol

)OLHYDRATEN WAARVAN 90 G SUIKERS, 14 G EIWIT, 1 G ZO!

4G

:

VOEDINGSVEZEL

(PELLE

38 Dirk

WIJNTIP St Jean de minervois

VooY

meer paasrecepten.