Dirk - Folder van 15.03.2021 tot 25.03.2021 - Pagina 38
Hier is pagina 38 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 15.03.2021 tot 25.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Paasmenu
IJstaart mu sinaasappel en ni
vegetarise
-
WAT DOEN ANDERE
min. (+ 15 min. vent 3 dag‘ „wac
en
m2 sinaasappels
LANDEN MET PASEN
m 200 gr suiker
m 80 gr honing
m1 kaneelstokje
-
m1 ltr schepijs advocaat royaal
m 25 gr boter
DUITSLAND
m 225 gr filodeeg
Op Witte Donderdag eten ze in
m 125 gr frambozen
Duitsland groene-groente zoals
m 100 gr pistache!
il
nazie. Dit sche?
racht
m extra nodig: springvorm of quichevorm ® 18 cm
Vitgebreid brunchen en
dimeren, we pakken grand,
voor het komende jaar.
asen. Hoe
ink uit m
1. Was de sinaasappels. Rasp de schil van een sinaas-
nden?
appel en pers en de vrucht uit in een pan.
zit dit in andere la
re in dunne plakjes. Verwarm de pa
et
Won
sinaasappelsap, 100 ml water, suiker, honing, kaneel-
stokje en de plakjes sinaasappel tot de suiker is opge-
lost. Laat 5 minuten op laag vuur staan. Zet het vuur
uit en laat de schijfjes 1 dag in het suikerwater trek-
ken. Neem het kaneelstokje uit de siroop. Niet roeren
ZWITSERLAND
want de plakjes gaan snel kapot Verwarm de volgen-
In ltalié is de traditie om
In Zwitserland wordt net als in
uitgebreid te lunchen. Er staan
“à een on taart
2 minuten en laat rusten. Herhaal de en dE
fr
hun
2. Laat het ijs 10 - 15 minuten iets zacht w
tafel waaronder colomba
eieren op een ae manier.
Bekleed een springvorm met el a
Dit is een zoete cake in de vorm
door middel van uienschillen
het ijs in een laag van 5 cm ho
in de springvorm
van een duif. De duif staat
1
Bedek rondom met vershoudfolie en herhaal dit no
V
maals. Plaats het ijs terug in de vriezer. Leg ook de
serveerschaal in de diepvries.
3
arm de oven voor op 180°C. Smelt de bote
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat een v:
filodeeg. Bestrijk met gesmolten boter en leg er _n
t de rest van de vellen tot el
SPANJE
FRANKRIJK
twee stapels van 5 vellen filodeeg zijn. Snijd het fil
In Spanje wordt de traditionele
Fransen hebben geen typische
deeg met een scherp mes rond (@ 24 cm). Bak 15
zoetigheid torrijas gegeten met
zoete hapj
met Pasen
minuten in de
|
1]
Ij
eten lamspoot, de bereiding
4. Haal het filodeeg uit de oven en schenk er 4 el
Het brood staat voor het
duurt zo'n 7 uur. Die tijd
de sinaasappelsiroop over en laat afkoelei
lichaam en de wijn voor het
k
istachenot
gebruiken ze om paaseieren
grof. Neem een laag ijs
bloed van Christus
te zoeken
springvorm, verwijder het vershoudfolie en leg het ijs
in het midden van de gekoelde serveerschaal uit de
diepvries. Leg hierop een laag filodeeg en het tweede
deel ijs. Dek a
et de andere laag filodeeg. Leg er de
plakjes gekonfijte sinaasappel uit de siroop op
Garneer de ijs
frambozen en pistache,en
17
RARE
besprenkel met de resterende siroop. Serveer
n
en
BEVAT P.P. 3818 KJ/913 KCAL, 41 G VI
AN 21 G VERZADI
G
Tol
)OLHYDRATEN WAARVAN 90 G SUIKERS, 14 G EIWIT, 1 G ZO!
4G
:
VOEDINGSVEZEL
(PELLE
38 Dirk
WIJNTIP St Jean de minervois
VooY
meer paasrecepten.