Hoogvliet - Folder van 03.09.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 03.09.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Feitelijk

Hoewel we in Nederland

meer peren dan appels

Geen appels,

telen, eten we nog altijd

maar

veel meer appels dan

peren. Maar het verschil

wordt kleiner. De peer wint

aan populariteit, en dat

peren!

vindt hij best eh, tof!

Er zijn meer dan 3000 verschillende

perenrassen, te verdelen in twee

categorieën; handperen eu stoofperen.

Het seizoen van Nederlandse hand- en stoofperen begint in

september en eindigt in maart.

Peren zijn rijke aan vita

ine Cen K,

B2, B3, B6. Ze zitten bomwol

mineralen als calcium, magnesi

a,

5

kali



koper en mangaan.

Voor zwangere vrouwen zijn peren goed orndat ze foliumzuur

bevatten.

Ge

iddeld eet een Nederlander

3,5 kilo peren per jaar.

Harde peren leg je op de fruitschaal, zachte peren kun je beter in

de koelkast bewaren. Wil je dat een peer sneller rijpt, leg 'm dan

naast een tros bananen.

Handperen zijn vijp als ze lekker

q

zoet ruilken eu bij lichte

.

gerdrule

rond het steeltje meegeven.

De Conference is de bekendste Nederlandse handpeer. Voor het

stoven moet je de Gieser Wildernan hebben; een lekkere stoof-

peer die nauwelijks suiker nodig heeft en prachtig rood kleurt.

.

De u

Ipeer is net als de oorr

jg,

niet iets om een kilootje van te

bestellen.

Gebakken peren zijn heerlijk, ook handperen kun je in

verschillende zoete en hartige gerechten verwerken.

Bijvoorbeeld met blauwe kaas. Kijk voor inspiratie op

hoogvliet.com/recepten.

LEEN sept/okt 2020 11

11-LEEN-03-20-Feiteliik Peer.W.indd 11

03-08-20 10:50