Hoogvliet - Folder van 03.09.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 03.09.2020 tot 31.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Feitelijk
Hoewel we in Nederland
meer peren dan appels
Geen appels,
telen, eten we nog altijd
maar
veel meer appels dan
peren. Maar het verschil
wordt kleiner. De peer wint
aan populariteit, en dat
peren!
vindt hij best eh, tof!
Er zijn meer dan 3000 verschillende
perenrassen, te verdelen in twee
categorieën; handperen eu stoofperen.
Het seizoen van Nederlandse hand- en stoofperen begint in
september en eindigt in maart.
Peren zijn rijke aan vita
ine Cen K,
B2, B3, B6. Ze zitten bomwol
mineralen als calcium, magnesi
a,
5
kali
’
koper en mangaan.
Voor zwangere vrouwen zijn peren goed orndat ze foliumzuur
bevatten.
Ge
iddeld eet een Nederlander
3,5 kilo peren per jaar.
Harde peren leg je op de fruitschaal, zachte peren kun je beter in
de koelkast bewaren. Wil je dat een peer sneller rijpt, leg 'm dan
naast een tros bananen.
Handperen zijn vijp als ze lekker
q
zoet ruilken eu bij lichte
.
gerdrule
rond het steeltje meegeven.
De Conference is de bekendste Nederlandse handpeer. Voor het
stoven moet je de Gieser Wildernan hebben; een lekkere stoof-
peer die nauwelijks suiker nodig heeft en prachtig rood kleurt.
.
De u
Ipeer is net als de oorr
jg,
niet iets om een kilootje van te
bestellen.
Gebakken peren zijn heerlijk, ook handperen kun je in
verschillende zoete en hartige gerechten verwerken.
Bijvoorbeeld met blauwe kaas. Kijk voor inspiratie op
hoogvliet.com/recepten.
LEEN sept/okt 2020 11
11-LEEN-03-20-Feiteliik Peer.W.indd 11
03-08-20 10:50