Hoogvliet - Folder van 03.09.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 53
Hier is pagina 53 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 03.09.2020 tot 31.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
=
/
}
Trendkijken
Nederlanders staan in de top 10 van de grootste koffiedrinkers
ter wereld. Waarom wij zoveel koffie drinken? Waarschijnlijk
omdat je overal op elk tijdstip wel een bakkie kunt doen en het
op werk en in supermarkten zelfs gratis kunt krijgen.
Jong geleerd
Grote. hippe koffieketens verkopen
vooral aan de jonge generatie kofie
3
die over het algemeen vrij zoet is.
ìn bekers waarrnee ze gezien willen
«
worden. Door deze trend beginnen
df
we op steeds jongere leeftijd met
koffiedrinken.
WOLKJE MELK?
Eén kopje koffie
De Single Serve - oftewel de pads en
Alleen als die ijskoud is.
Vergeet melkpoeder en koffiernelk.
cups waarmee je één kopje koffie en
De kant-en-klare koude koffie is steeds
Koffieliefhebbers die geen dierlijke
niet gelijk een hele pot zet - wordt
meer in trek. In het koelschap vind
producten gebruiken, kiezen naast
steeds populairder. Enerzijds door het
je varianten als classic cappuccino,
soja- en amandelmelk steeds vaker
gemak en anderzijds doordat je zo
caramel macchiato. ice latte salted
voor havermelk.
caramel, ice latte hazelnut en vanilla
iedereen precies de koffie kunt geven
die zij lekker vinden.
bean macchiato.
&
STE ed
4
“y
A.
A
ü
$
dn
x
LÀ
æ
=
Kr
COL LE Li
MSIE
In de bonen
LUE
Barista, het Italiaanse woord voor barman,
is in Nederland een vakman of -vrouw die
© leetlepel hazelnoten
Rooster de hazelnoten in een droge
zich toelegt op maken en serveren van
(grof gehakt)
koekenpan. Meng de koffie en de suiker
koffie. Hij/zij weet alles over bonen, de
© eetlepel
en 1 eetlepel water in een kom. Giet de
techniek van het espresso apparaat en
oploskoffiepoeder
slagroom erbij en klop tot een lobbige
latte art
voor espresso,
room. Klop de mascarpone los in een
© 1theelepel lichtbruine
Gewone koffie?
andere kom en spatel de mokkaslagroom
basterdsuiker
erdoor. Giet de koffielikeur of -siroop in
Uit een pot, door een filter.
Het wordt
© 50 milliliter slagroom
een diep bord en wentel de lange vingers
steeds rminder gedronken. Zeker niet
© 100 gram mascarpone
buiten de deur. Maar de liefhebbers
erin. Zet de koekjes tegen de rand van het
@ 1scheutje koffielikeur
glas. Schep de helft van de mascarponeroom
hiervan kunnen zich troosten met de
of koffiesiroop
er tussen. Verdeelde helft van de hazelnoten
gedachte dat hun bakje troost nog altijd
© 6 lange vingers
en geraspte chocolade erover. Dan de rest
heerlijk smaakt en veel goedkoper is.
© 50 gram chocola
van de mascarpone, hazelnoten en chocolade.
(grof geraspt)
Laat even opstijven in de koelkast.
LEEN sept/okt 2020 53
52-LEEN-03-20-Trendkijken.W.indd 53
03-08-20 11:42