Hoogvliet - Folder van 03.09.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 53




Hier is pagina 53 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 03.09.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

=

/

}

Trendkijken

Nederlanders staan in de top 10 van de grootste koffiedrinkers

ter wereld. Waarom wij zoveel koffie drinken? Waarschijnlijk

omdat je overal op elk tijdstip wel een bakkie kunt doen en het

op werk en in supermarkten zelfs gratis kunt krijgen.

Jong geleerd

Grote. hippe koffieketens verkopen

vooral aan de jonge generatie kofie

3

die over het algemeen vrij zoet is.

ìn bekers waarrnee ze gezien willen

«

worden. Door deze trend beginnen

df

we op steeds jongere leeftijd met

koffiedrinken.

WOLKJE MELK?

Eén kopje koffie

De Single Serve - oftewel de pads en

Alleen als die ijskoud is.

Vergeet melkpoeder en koffiernelk.

cups waarmee je één kopje koffie en

De kant-en-klare koude koffie is steeds

Koffieliefhebbers die geen dierlijke

niet gelijk een hele pot zet - wordt

meer in trek. In het koelschap vind

producten gebruiken, kiezen naast

steeds populairder. Enerzijds door het

je varianten als classic cappuccino,

soja- en amandelmelk steeds vaker

gemak en anderzijds doordat je zo

caramel macchiato. ice latte salted

voor havermelk.

caramel, ice latte hazelnut en vanilla

iedereen precies de koffie kunt geven

die zij lekker vinden.

bean macchiato.

&

STE ed

4

“y

A.

A

ü

$

dn

x



æ

=

Kr

COL LE Li

MSIE

In de bonen

LUE

Barista, het Italiaanse woord voor barman,

is in Nederland een vakman of -vrouw die

© leetlepel hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een droge

zich toelegt op maken en serveren van

(grof gehakt)

koekenpan. Meng de koffie en de suiker

koffie. Hij/zij weet alles over bonen, de

© eetlepel

en 1 eetlepel water in een kom. Giet de

techniek van het espresso apparaat en

oploskoffiepoeder

slagroom erbij en klop tot een lobbige

latte art

voor espresso,

room. Klop de mascarpone los in een

© 1theelepel lichtbruine

Gewone koffie?

andere kom en spatel de mokkaslagroom

basterdsuiker

erdoor. Giet de koffielikeur of -siroop in

Uit een pot, door een filter.

Het wordt

© 50 milliliter slagroom

een diep bord en wentel de lange vingers

steeds rminder gedronken. Zeker niet

© 100 gram mascarpone

buiten de deur. Maar de liefhebbers

erin. Zet de koekjes tegen de rand van het

@ 1scheutje koffielikeur

glas. Schep de helft van de mascarponeroom

hiervan kunnen zich troosten met de

of koffiesiroop

er tussen. Verdeelde helft van de hazelnoten

gedachte dat hun bakje troost nog altijd

© 6 lange vingers

en geraspte chocolade erover. Dan de rest

heerlijk smaakt en veel goedkoper is.

© 50 gram chocola

van de mascarpone, hazelnoten en chocolade.

(grof geraspt)

Laat even opstijven in de koelkast.

LEEN sept/okt 2020 53

52-LEEN-03-20-Trendkijken.W.indd 53

03-08-20 11:42