Hoogvliet - Folder van 03.09.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 31
Hier is pagina 31 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 03.09.2020 tot 31.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Zo zit dat
Rode Zegel
Koggelandse is een beschermd streekproduct
En
en herkenbaar aan het Rode Zegel, waarop
A
de kaasdragers van Het Waagplein Alkmaar
7
afgebeeld zijn. Daarom heeft de kaas van
ak
de Europese Unie een Beschermde
1%
Niet alleen is de bereiding
Oorsprongsbenaming gekregen.
volgens authentiek recept,
Het garandeert en beschermt
fi
ook de rijping vindt nog op
het unieke karakter van
de oorspronkelijke manier
dit streekproduct. Het
Dee
si
S
q
plaats. In regionale pakhuizen,
grootste compliment
5
és
®
met alle tijd en rust om
dat een streekproduct
|
op smaak te komen. Pas
kan krijgen!
wanneer de kazen door de
kaasmeesters als vitmuntend
t4
8
REN
zijn bestempeld, mogen ze
het pakhuis verlaten.
—
NY
_
Seri
Eej
Volle smaak
and
Het geheim van de voll
smaak van Koggelandse ligt
Traditie
in de uitgestrekte polders
In Noord-Holland wordt sinds
van Noord-Holland. De
de zestiende eeuw kaas van
de hoogste kwaliteit gemaakt
oude, nog iets zilte grond is
bu
sinds jaar en dag een rijke
=
De lokale kaasmakers geven
voedingsbodem voor mal:
hun kennis, trots en passie van
en vers gras.
generatie op generatie door.
l
Koggelandse
Zoals de kaas liefkozend genoemd
De koeien staan
wordt, is er van jong tot oud in plakken
of aan een stuk. In blokjes. met
op springen
Zwartbonte Holstein
brandnetel en komij!
koeien genieten dag in
dag uit van het heerlijke
gras. Als dank geven ze
9
een smaakvol cadeau
|
terug: heerlijke weidemelk,
{À
die van nature romiger is.
Ce
De ideale basis voor een
>
smeuïge kaas.
En
f
Ie
\
Smaakt naar meer
Koggelandse wordt niet op leeftijd, maar op
Hollandse kaasfondue
@1teentje knoflook (gehalveerd) 9 400 milliliter
smaak gerijpt. Hoe smaakt dat in praktijk?
droge witte wijn © 800 gram belegen Koggelandse
KS
® Jonge - pure, romige kaassmaak met een
kaas © 1 eetlepel maizena © 2 eetlepels kirsch © brood
klein zoetje
® Jong belegen - vol en romig
Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje
© Belegen - lekker gerijpte, zoetige
knoflook, snijd het stokbrood en zet dit vast met
kaassmaak
het fonduerechaud op tafel. Verwarm de witte wijn
® Extra belegen - vol en intens
in een pan tegen de kook aan. Voeg al roerend
® Oude - stevig en vol, kleine
beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Meng de
rijpingskristallen zorgen voor
maizena met de kirsch en schenk dit bij de kaas.
een extra smaakbeleving
®
nn
Roer goed door en giet de fondue als deze goed
® Overjarige kaas - robuust
gebonden is in de voorverwarmde fonduepan.
en vol, kleine rijpings-
N
©
kristallen zorgen voor
(A)
een extra smaakbeleving.
N
&
Tip Ook lekker met 1 theelepel mosterd of
met een beetje gemalen peper, nootmuskaat,
2e
3
paprikapoeder of cayennepeper.
2
>
30-LEEN-03-20-Zo zit dat koggelandse kaas.W.indd 31
03-08-20 11:11 |