Hoogvliet - Folder van 03.09.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 03.09.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Zo zit dat

Rode Zegel

Koggelandse is een beschermd streekproduct

En

en herkenbaar aan het Rode Zegel, waarop

A

de kaasdragers van Het Waagplein Alkmaar

7

afgebeeld zijn. Daarom heeft de kaas van

ak

de Europese Unie een Beschermde

1%

Niet alleen is de bereiding

Oorsprongsbenaming gekregen.

volgens authentiek recept,

Het garandeert en beschermt

fi

ook de rijping vindt nog op

het unieke karakter van

de oorspronkelijke manier

dit streekproduct. Het

Dee

si

S

q

plaats. In regionale pakhuizen,

grootste compliment

5

és

®

met alle tijd en rust om

dat een streekproduct

|

op smaak te komen. Pas

kan krijgen!

wanneer de kazen door de

kaasmeesters als vitmuntend

t4

8

REN

zijn bestempeld, mogen ze

het pakhuis verlaten.



NY

_

Seri

Eej

Volle smaak

and

Het geheim van de voll

smaak van Koggelandse ligt

Traditie

in de uitgestrekte polders

In Noord-Holland wordt sinds

van Noord-Holland. De

de zestiende eeuw kaas van

de hoogste kwaliteit gemaakt

oude, nog iets zilte grond is

bu

sinds jaar en dag een rijke

=

De lokale kaasmakers geven

voedingsbodem voor mal:

hun kennis, trots en passie van

en vers gras.

generatie op generatie door.

l

Koggelandse

Zoals de kaas liefkozend genoemd

De koeien staan

wordt, is er van jong tot oud in plakken

of aan een stuk. In blokjes. met

op springen

Zwartbonte Holstein

brandnetel en komij!

koeien genieten dag in

dag uit van het heerlijke

gras. Als dank geven ze

9

een smaakvol cadeau

|

terug: heerlijke weidemelk,



die van nature romiger is.

Ce

De ideale basis voor een

>

smeuïge kaas.

En

f

Ie

\

Smaakt naar meer

Koggelandse wordt niet op leeftijd, maar op

Hollandse kaasfondue

@1teentje knoflook (gehalveerd) 9 400 milliliter

smaak gerijpt. Hoe smaakt dat in praktijk?

droge witte wijn © 800 gram belegen Koggelandse

KS

® Jonge - pure, romige kaassmaak met een

kaas © 1 eetlepel maizena © 2 eetlepels kirsch © brood

klein zoetje

® Jong belegen - vol en romig

Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje

© Belegen - lekker gerijpte, zoetige

knoflook, snijd het stokbrood en zet dit vast met

kaassmaak

het fonduerechaud op tafel. Verwarm de witte wijn

® Extra belegen - vol en intens

in een pan tegen de kook aan. Voeg al roerend

® Oude - stevig en vol, kleine

beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Meng de

rijpingskristallen zorgen voor

maizena met de kirsch en schenk dit bij de kaas.

een extra smaakbeleving

®

nn

Roer goed door en giet de fondue als deze goed

® Overjarige kaas - robuust

gebonden is in de voorverwarmde fonduepan.

en vol, kleine rijpings-

N

©

kristallen zorgen voor

(A)

een extra smaakbeleving.

N

&

Tip Ook lekker met 1 theelepel mosterd of

met een beetje gemalen peper, nootmuskaat,

2e

3

paprikapoeder of cayennepeper.

2

>

30-LEEN-03-20-Zo zit dat koggelandse kaas.W.indd 31

03-08-20 11:11 |