Hoogvliet - Folder van 27.03.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 27.03.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Feitelijk
74% van alle
Nederlanders eet het
Heb jij er
minstens drie keer per
week. In smeuïge plakken
op een verse boterham,
le
aus
opgerold uit het vuistje
in lekkere blokjes bij de
van gegeten?
borrel
e zijn gek op
In de middeleeuwen werd al
Hollandse kaas!
Nederlandse kaas geëxporteerd naar
het buitenland. Vanaf'de Gouden Eeuw
(1600-1700) staa
ve bekend als
kaasland.
De bekendste en wereldwijd meest gegeten Nederlandse kazen zijn
de Edammer en Goudse. Leuk detail: in beide steden is nooit kaas
gemaakt, maar het wordt er wel al eeuwenlang verhandeld.
Nederland produceert meer dan
650 miljoen kilo kaas per jaar:
Vroeger werd kaas door boerinnen gemaakt. Eind negentiende
eeuw kwamen zuivelfabrieken. Vooral in veenweidegebieden van
Zuid-Holland en Utrecht zijn nog echte kaasboerderijen.
‘Kaaskop’ wordt ook wel gebruikt
=
als spotnaam voor Nederlanders,
aaan
elf hebben we daar niet
zoreel moeite mee.
Ze
B
Als iets niet goed is afgedicht, bijvoorbeeld de beveiliging, spreken
we over een gatenkaas. In die context noemde Johan Cruijff ooit
y #9
de verdediging in een voetbalwedstrijd op zijn Cruijffiaans een
‘geitenkaas!
Nederlanders eten gemiddeld
20 kilo kaas per jaar, dat is zo’n
80 gram per dag.
Streekkazen uit het Groene Hart zijn exclusief verkrijgbaar bij
Hoogvliet en komen rechtstreeks van boeren uit de buurt. Van
jong tot oud. In plakken of aan een stuk, met of zonder kruiden.
Wat je van dichtbij haalt is lekker!
LEEN voorjaar 2020 11
11-LEEN-01-20-Feitelik Kaas.W.indd 11
27-02-20 10:40