Hoogvliet - Folder van 27.03.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 27.03.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Feitelijk

74% van alle

Nederlanders eet het

Heb jij er

minstens drie keer per

week. In smeuïge plakken

op een verse boterham,

le

aus

opgerold uit het vuistje

in lekkere blokjes bij de

van gegeten?

borrel

e zijn gek op

In de middeleeuwen werd al

Hollandse kaas!

Nederlandse kaas geëxporteerd naar

het buitenland. Vanaf'de Gouden Eeuw

(1600-1700) staa

ve bekend als

kaasland.

De bekendste en wereldwijd meest gegeten Nederlandse kazen zijn

de Edammer en Goudse. Leuk detail: in beide steden is nooit kaas

gemaakt, maar het wordt er wel al eeuwenlang verhandeld.

Nederland produceert meer dan

650 miljoen kilo kaas per jaar:

Vroeger werd kaas door boerinnen gemaakt. Eind negentiende

eeuw kwamen zuivelfabrieken. Vooral in veenweidegebieden van

Zuid-Holland en Utrecht zijn nog echte kaasboerderijen.

‘Kaaskop’ wordt ook wel gebruikt

=

als spotnaam voor Nederlanders,

aaan

elf hebben we daar niet

zoreel moeite mee.

Ze

B

Als iets niet goed is afgedicht, bijvoorbeeld de beveiliging, spreken

we over een gatenkaas. In die context noemde Johan Cruijff ooit

y #9

de verdediging in een voetbalwedstrijd op zijn Cruijffiaans een

‘geitenkaas!

Nederlanders eten gemiddeld

20 kilo kaas per jaar, dat is zo’n

80 gram per dag.

Streekkazen uit het Groene Hart zijn exclusief verkrijgbaar bij

Hoogvliet en komen rechtstreeks van boeren uit de buurt. Van

jong tot oud. In plakken of aan een stuk, met of zonder kruiden.

Wat je van dichtbij haalt is lekker!

LEEN voorjaar 2020 11

11-LEEN-01-20-Feitelik Kaas.W.indd 11

27-02-20 10:40