Hoogvliet - Folder van 27.03.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 38


Hier is pagina 38 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 27.03.2020 tot 31.05.2020.



Hoogvliet Folder 27.03.2020

Hier is pagina 38 van 68 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 27.03.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Hoogvliet - Folder van 27.03.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 38

Là x À B N N Groene Hart N 7 p D N „> ien rn ontspannen en gezellig, het zijn allemaal LAN mensen uit de streek” DN dn SL) 5 Wat gebeurt er vervolgens met R Sr N a het fruit? + “We kunnen 900000 kilo opslaan in de LS verschillende ruimtes van de koelcellen We sorteren het fruit en gebruiken een | gedeelte voor onze kraam op de streek- SIR \ markt in Woerden. Daarnaast gaat een deel lé Ee naar groenteboeren en handelaars. En we | a | gebruiken appels en peren om de sappen van te maken die onder de naam Streek N bij Hoogvliet verkocht worden” — Heb je het 't hele jaar even druk? Â ‘We hebben het hele jaar door veel werk. In de winter is het voornamelijk snoeien en scheren. Daar beginnen we in november mee en proberen we met Koningsdag klaar mee te zijn. Dan zijn we een half jaar lang iedere dag met twee man aan het snoeien Daarnaast is het fruit sorteren, wegwerken en andere dingetjes doen die voorbij komen in de winter. Half juni begint de kersenpluk, “We gebruiken maar daarvoor heb je nog die periode dat je in de kersenboomgaard met de nachtvorst- appels en peren bewerking aan de slag gaat. Als de bornen in bloei staan, zijn ze het gevoeligst. Dus we beginnen ret nul graden en proberen om sap van te maken’ constant de boomgaard nat te houden. zodat de bloemen helemaal in het ijs komen” Dus je bevriest ze om te voorkomen de koelkast. Zo eet je altijd fruit dat op dat ze bevriezen? ternperatuur is, net iets rijper is en beter “Juist. Het draait om smeltend ijs, dat is nul van smaak. Als fruit te vroeg geplukt is, graden. Je brengt een smeltend ijslaagje hoeft het niet in de koelkast. Maar peren om je bloem, vervolgens moet je constant moeten dan juist even de koeling in, zorgen dat het nat blijft, anders is het geen anders gaat de omzetting van de smaak smeltend ijs meer en wordt het te koud. niet goed. Je installatie moet goed zijn. zodat je geen problemen krijgt” Worden jullie kinderen de vijfde generatie fruittelers? Hoe kun je thuis fruit het best We hebben vier kinderen, maar op dit bewaren? = moment zeggen ze ‘nee’ Dat is jamme: L 7 el = OOr Toch in de koelkast. Leg een deel op de En 2 2 JA maar afdwingen kun je het niet. Vroeger schaal en de rest in de koelkast. Als je = PET rolde je er automatisch in. Tegenwoor a iets van de schaal pakt. vul je dat aan uit al \ 1 dig hebben ze een goede opleiding en All verdienen ze makkelijk net zo veel of AE jd neer zonder de risico's —= H BIC A pass Voor. Kun je als je zo'n bedrijf runt vak n u D weleens op vakantie? koeie melk vo as Niet zo vaak. We gaan meestal tussen Zur ver n de kersen- en appelpluk een buite 9 er Aer in: paar nachtjes in een Bed and /ruc ns kt Breakfast. Je hoeft niet ver dr n niets anders. > weg te gaan om te genie- al En PA ten. ra itioneel, am htelijl G CR iv VUT UUr, APPEL & PEEI ne ige toe ging ne & & 5 er Rai u el n sG ra ih Que LCL Ll STREEK Foto” PRODUCTEN UIT HET GROENE HART 38 LEEN voorjaar 2020 36-LEEN-01-20-Groene Hart2.W.indd 38 27-02-20 11:10

Hoogvliet - Folder van 27.03.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 38