Jumbo - Folder van 01.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 119




Hier is pagina 119 van 140 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.11.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

[HOE DAN? ZO DUS! |

zn

“HET IS DE KUNST OM DE BALANS TE

VINDEN TUSSEN HET BITTERE VAN DE

Chocolade

CACAO EN HET ZOETE VAN DE MELK”

melk_

(rateel

Fe,

Le

de

H



{

EX

ni

5

8

8

5

)

bn

5)

RE]

©

os

Ch

Chocolade

=

kn

LE

Fi

9

{

4

à

à

EX

TS

à

A

4

=

sd

EB

if

er

Eu

a;

Mixen

De chocolademelk van Jumbo wordt gemaakt in het

zuivelbedrijf van familiebedrijf Inex, in het Belgische

Aan de halfvolle melk wordt vervolgens cacao en suiker

Bavegem. Een landelijk gebied ongeveer 20 kilometer

toegevoegd. Alle cacao heeft het Rainforest Alliance

buiten Gent. Robert Kuipers, sales manager bij Inex:“Het

keurmerk. Wat betekent dat het is gemaakt met aandacht voor

produceren van onze chocolademelk luistert nauw. Als er

arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud. “Naast

ook maar iéts verandert in het recept, is het eindresultaat

cacao en suiker, voegen we stabilisatoren toe. Die zorgen dat

ook anders. Het is een kunst om qua smaak de balanste

de melk vol, romig en homogeen blijft. Na het mixen wordt de

vinden tussen het bittere van de cacao en het zoete van de

‘chocolademelk onder zeer hoge temperatuur verhit. Daarmee

melk. En dat lukt volgens mij, want er gaan ruim 2 miljoen

doden we bacteriën en maken we de chocolademelk lang

pakken halfvolle chocolademelk per jaar doorheen.”

houdbaar. Daarna wordt deze nog een keer gehomogeniseerd

en in een luchtdichte, steriele tank gestopt. En dan gaat hij in

de verpakking en naar de Jumbo winkels.”

Melkweg

Voordat de chocolademelk in de supermarkt ligt, heeft

deze al een heel parcours afgelegd. Robert: "Bij Inex

noemen we dat de ‘melkweg’. Het begint met de melk. Die

à

komt van onze eigen melkveehouders, van koeien die

SU

laar

AST;

OR

minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag kunnen

Tern

grazen. In het bedrijf wordt de rauwe melk gesplitst in

magere melk en room. De room wordt dan

ee

his

gehomogeniseerd: met hoge druk door filters gedrukt,

IL

waardoor vetdeeltjes heel klein worden. Vervolgens

mengen we dit met de magere melktot een mooi egale

Fr 08

halfvolle melk. De basis voor Jumbo chocolademelk.”

+

JUMBO 119