Jumbo - Folder van 01.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 119
Hier is pagina 119 van 140 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.11.2021 tot 31.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
[HOE DAN? ZO DUS! |
zn
“HET IS DE KUNST OM DE BALANS TE
VINDEN TUSSEN HET BITTERE VAN DE
Chocolade
CACAO EN HET ZOETE VAN DE MELK”
melk_
(rateel
Fe,
Le
de
H
LÉ
{
EX
ni
5
8
8
5
)
bn
5)
RE]
©
os
Ch
Chocolade
=
kn
LE
Fi
9
{
4
à
à
EX
TS
à
A
4
=
sd
EB
if
er
Eu
a;
Mixen
De chocolademelk van Jumbo wordt gemaakt in het
zuivelbedrijf van familiebedrijf Inex, in het Belgische
Aan de halfvolle melk wordt vervolgens cacao en suiker
Bavegem. Een landelijk gebied ongeveer 20 kilometer
toegevoegd. Alle cacao heeft het Rainforest Alliance
buiten Gent. Robert Kuipers, sales manager bij Inex:“Het
keurmerk. Wat betekent dat het is gemaakt met aandacht voor
produceren van onze chocolademelk luistert nauw. Als er
arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud. “Naast
ook maar iéts verandert in het recept, is het eindresultaat
cacao en suiker, voegen we stabilisatoren toe. Die zorgen dat
ook anders. Het is een kunst om qua smaak de balanste
de melk vol, romig en homogeen blijft. Na het mixen wordt de
vinden tussen het bittere van de cacao en het zoete van de
‘chocolademelk onder zeer hoge temperatuur verhit. Daarmee
melk. En dat lukt volgens mij, want er gaan ruim 2 miljoen
doden we bacteriën en maken we de chocolademelk lang
pakken halfvolle chocolademelk per jaar doorheen.”
houdbaar. Daarna wordt deze nog een keer gehomogeniseerd
en in een luchtdichte, steriele tank gestopt. En dan gaat hij in
de verpakking en naar de Jumbo winkels.”
Melkweg
Voordat de chocolademelk in de supermarkt ligt, heeft
deze al een heel parcours afgelegd. Robert: "Bij Inex
noemen we dat de ‘melkweg’. Het begint met de melk. Die
à
komt van onze eigen melkveehouders, van koeien die
SU
laar
AST;
OR
minimaal 120 dagen per jaar en 6 uur per dag kunnen
Tern
grazen. In het bedrijf wordt de rauwe melk gesplitst in
magere melk en room. De room wordt dan
ee
his
gehomogeniseerd: met hoge druk door filters gedrukt,
IL
waardoor vetdeeltjes heel klein worden. Vervolgens
mengen we dit met de magere melktot een mooi egale
Fr 08
halfvolle melk. De basis voor Jumbo chocolademelk.”
+
JUMBO 119