Jumbo - Folder van 01.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 57




Hier is pagina 57 van 140 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.11.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.



ee

N MET |

ja

Eed

Megan: “We hebben de kinderen altijd

alles laten proeven, van gezond tot

minder gezond. Zo werd eten een

ontspannen bezigheid. Hebben ze een

keer geen zin? Dan niet. Maar ik bied

geen alternatief. Als je daaraan begint is

|

het einde zoek. Het zijn makkelijke

el

kinderen, dat speelt natuurlijk ook een

rol. Ze eten vrijwel alles. Kiezen kinderen

TZ

bij een restaurantbuffet al gauw

Qu

kipnuggets en pannenkoeken, die van

ons scheppen paella, inktvisringen en

1

kreeft op hun bord. Maar natuurlijk

nl

houdt Belle ook van zoete toetjes.

Belle (5): “En van lolly’s en kauwgum!

ih

s Avonds eet ik het liefst rijst met

broccoli. Dat is heel gezond en ziet er

leuk uit. Mosselen vind ik ook lekker. Die

b

smaken een beetje zoetig en ook

OEDER ZEGT

zoutig.

ALTIJD: wi) ETEN NIETOM

Megan: “Mijn moeder Truitje zegt altijd:

‘Wij eten niet om te leven, wij leven om

TE LEVEN, WIJ LEVEN

te eten’. Ik ben half Indisch, half Moluks,

Francisco is half Chileens. In die culturen

OMTE ETEN”

zijn koken en samen eten heel belangrijk

Plofte ik vroeger na school op de bank,

kwam mijn moeder aan met haar

Logan (3):“Jaaa, garnalen zijn lekker. En

boeuf te kruiden en bakken.

vertrouwde, gele vergiet voltaugé en

mosselen!

Zoete aardappelfrietjes en maiskolven

maakte ik die schoon voor de soto

erbij: een groot succes in ons gezin.

(Indonesische soep). Een hele klus, maar

Megan: “Ik heb altijd vis in de vriezer, dus

ik wist dat we heerlijk gingen eten die

na een lange werkdag is dat zo gemaakt.

Megan: “Eén dag in de week passen onze

avond. Dat maakte alles goed. Nu zijn

Ookal zijn we druk, we koken toch. Ik zie

ouders op de kinderen. Om en om. Als ik

mijn kinderen ook helemaal weg van

dat als een stukje liefde dat ik geef. In het

ze dan kom halen rond etenstijd staat er

soto. Francisco en ik koken allebei, de

weekend maken we er nog meer werk

7

altijd iets lekkers Indisch of Chileens op

kinderen helpen vaak. Snijden wij de vis

van.

tafel en hoef ik zelf niet koken. Dat is ook

of kip open, helpen zij om die te vullen

weleens fijn

met groenten, kruiden of citroen. Maken

Francisco: “Nu we allebei ook soms

we soep? Dan doen zij de ingrediënten

's avonds werken, kook ik vaker en vind

Belle: “Weet je wat ook leuk is? Als er

dat steeds leuker. Het liefst

in de pan. Ook dat maakt enthousiast

vriendjes of neefjes en nichtjes bij ons

om te eten. We koken gevarieerd, pittig

vleesrecepten, waarschijnlijk zit die

eten. Dan krijgen ze dingen die ze

normaal nooit eten.

en soms exotisch. Een favoriet van de

liefde in mijn Zuid-Amerikaanse bloed.

kinderen is spaghetti met zeevruchten.

Fantastisch is het om een goeie côte de

57