Poiesz - Folder van 27.05.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 21




Hier is pagina 21 van 52 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 27.05.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

POESZ

HARKTEN

SUPER"

Gerookte 2:

m

Voorbereiding: 15 minuten

I LA

n

Marinadetijd: 1 uur

BBQ tijd: 10 minuten

LI

rna

4 a verse zalm met huid

+

Werkwijze:

+ Leg de zalm met de huid naar

maire bietensap _

beneden in een schaal. Giet de

20!

marinade over de zalm en zorg

vire

ervoor dat alle zalm in contact

Pa

komt met het sap.

1

je fraîche

* Marineer 1 uur in de koelkast.

FRE ne

je

Spoel daarna af en dep zorgvuldig

+

%

6 verse dilletakjes

droog met keukenpapier.

ebenen zou

* Snij dunne reepjes sinaas-

À

Ar

appelschil voor garnering.

ee _

Dillesaus:

+ Snij de dille fijn maar houd een

=

paar takjes apart voor garnering.

En

* Meng alle ingrediënten voor de

* Wel ondertussen de houtsnippers

saus. Proef en brengop smaak

10 minuten in koud water en laat

PS

met peper en zout.

uitlekken. Leg hier 2 à 3 handjes





van op de kolen.

ET

LA

Het roken:

* Plaats de zalm met huid naar

+ Vul de brikettenstarter voor 14 en

beneden op het midden van het

| saak aan (Gebruiken Has.

BREST Leg ed

plaats op het granen in de

* Zet Hedakserop de BBQ en laat

BBQ. Het duurt ongeveer 10-12

de zalm gedurende 10 à 12 min

minuten voordat de briketten

roken. De temperatuur zal

roodgloeiend zijn en de vlammen

oplopen tot 70 à 80 °C. Gebruikt

Zr

au de mE ra

de B

da RRN

Voor p

u een kerntemperatuurmeter?

een brikettenbasket er plaats een

kerntemperatuur 52 - 55 °C.

="

schaal met water in het midden.

Verdeel de hete briketten over

Gerecht afmaken:

à

I

&

2 arkeitenbaskeb;

* Haal na hekken de zalm uit de

14

oorderstei

=

BBQ onder en boven geheel open.

ë Sarven dein kann met

>

ame

Noordertrots Chardonnay

De BBQ moet 100 °C zijn voor u

de saus. Garneer de sla met dille

Dd

Lekker bij vis en salade.

ie

kunt roken.

en reepjes sinaasappelschil.

ur

NG >

POIESZ Zomer magazine

21