Dirk - Folder van 11.04.2021 tot 02.05.2021 - Pagina 30




Hier is pagina 30 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 11.04.2021 tot 02.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Barhecue

.

Hoe

ge

LL

Ga

doe je dat?



Ba

f

Hoe pof je een aardappel?

a

u

fe

a

Prik een schoongeboende, vast

&

Ea

kokende aardappel een paar

\

keer in met een vork en verpak

in aluminiumfolie. Leg de aard-

&

pe

=

À

appel aan de zijkant, net naast



>

es

de hete kolen in de barbecue en

sluit af met de deksel. Laat in

Kip-kerriespiesjes

Speklaprollade met salsa verde

20 - 30 minuten gaar poffen. De

EE OEM

EEE CE

aardappel is gaar als je er met

hoofdgerecht - 4 pers. - 30 min.

hoofdgerecht -4 pers

een vork zonder weerstand in

60 min. (+10 min. wachttijd)

kunt prikken.

m400 gr kipdijfilet

m2elolijfolie

m2 el Italiaanse kruiden

m1 el kerriepoeder pikant

m3 tenen knoflook

m2 groene paprika's

m1 el venkelzaad

an

= 250 gr ananasstukjes

m6 speklappen

À

CN

Hl

m5 gr koriander

m1 citroen

ë

1

mextra no

satéstokjes

m2 ansjovisfilets

fs

a

bamboe 18 cm

m20 gr platte peterselie

}

PA

Ce

m20 gr basilicum

44

En

ec

1. Snijd elke kipdijfilet in 6 gelike

m6 el olijfolie

stukken. Schep om met de

mextra nodig: keukentouw, staafmixer

Lif

X

Ne

olijfolie, kerrie, peper en zout.

Rot

(A

Verwijder de steel en zaadlijsten

1. Snijd de knoflook fijn. Kneus het ven-

rin

LA

WZ

van de paprika's en snijd in

kelzaad. Meng de Italiaanse kruiden,

NL

À:

Ÿ

2 tenen knoflook en het venkelzaad en

A

\

24 stukjes

>

2

2. Hak de koriander fijn. Rijg een

wrijf de speklappen ermee in. Bestrooi

N

I

stukje paprika, ananas en kip aan

met peper en zout en leg drie speklap- à

een satéstokje en herhaal nog

pen in de lengte op elkaar. Bind met

3

8

Es

twee keer. Maak zo nog 7 stokjes.

het touw vast tot een minirollade.

A

Gril in circa 15-20 minuten goud-

Maak er zo nog een. Rooster op de

bruin en gaar op de barbecue:

barbecue in circa 45 minuten rondom

Gocktailgarnalen

=

Garneer met de koriander.

goudbruin en gaar.

BEVAT PP. 1112 K4/266 KCAL, 15 G VET WAAR-

2. Rasp intussen voor de salsa verde

Meng 90 gr garnalen met de cockt:

I

saus uit het bakje en schep in een gepofte.

RED

VAN 4 G VERZADIGD, 11 G KOOLHYDRATEN

de schil van de citroen en pers de

aardappel. Garneer met verse dille.

WAARVAN 10 G SUIKERS, 20 G EIWIT, 1 G ZOUT

vrucht uit. Doe het sap en de rasp met

BEVAT PP. 1063 K/254 KCAL, 8 G VET WAARVAN 1 GVERZA- |

EN 3 G VOEDINGSVEZEL

de ansjovisfilets, de rest van de knof-

DIGD, 25 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 3 G SUIKERS, 196

WIJNTIP Cruse Selection merlot

look, peterselie, basilicum en de olijf-

EIWIT, 2G ZOUT EN 2 G VOEDINGSVEZEL

olie in een hoge beker en pureer met

de staafmixer tot een saus. Breng op

smaak met peper en zout

3. Neem de rollades van de barbecue

en laat 10 minuten rusten onder alumi-

niumfolie. Snijd in plakjes en serveer

met de salsa verde.

BEVAT PP. 3227 KJJ77I KCAL, 69 G VET WAARVAN 23 G

VERZADIGD, 3 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 1 G SUI-

KERS, 33 G EIWIT, 1 G ZOUT EN 1 G VOEDINGSVEZEL

30

WIJNTIP Sunny Mountain Shiraz

|