Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ST

REEK

UIT HET GROENE HART

Je

proeft

,

d

€ PASSÉE.

=.

Ambachtelijke slager en

+

‘vakidioot' Ferry Lempers is

S

altijd op zoek naar vernieuwing

er

van zijn (heerlijke producten,

A

Een aantal daarvan gaan

rechtstreeks van het Groene Hart

naar onze vleeswarenafdeling,

N

waar ze onder de merknaam

Streek verkocht worden

EE

me

Komt alles uit het Groene Hart?

basis; het vlees. Wij werken ret dieren die

“Zoveel mogelijk wel. Voor dierlijke producten

een goed leven hebben gehad. Dieren die

A

(vlees, eieren, zuivel) geldt dat ook het voer

hun zintuigen hebben mogen gebruiken en

voor minimaal 51 procent uit de streek

weinig tot geen antibiotica hebben gehad.

afkornstig moet zijn. Voor vlees geldt tevens

We werken ook uitsluitend met vrouwelijk

dat de dieren in de streek geboren moeten

vlees van koeien en varkens, wat mooier

De

zijn, of er het grootste deel van hun leven

van smaak en structuur is. Dit proef je terug

4

SL

hebben geleefd. Maar bij het bewerken

in de vleeswaren. De achterham wordt op

el

a’

van het product, worden soms ook kruiden

smaak gebracht met een pekel, gekookt

1

gebruikt die niet uit de streek kornen. Ook

en vervolgens op beukenhout gerookt. Dit

|

E

deer zijn regels voor!

geeft die mooie smaak en geur. Wij zijn

met onze zaak lid van het worstmakersgilde,

Welke producten uit jullie slagerij

een club slagers bij elkaar - 'vakidioten' -

liggen ook bij Hoog vliet?

die op authentieke manier vlees ver- en

“Momenteel zijn dat achterham, gebraden

bewerken. Door informatie uit te wisselen

gehakt, Linschoterrollade en grillworst.

breng je elkaar naar een hoger niveau!

*

Allemaal op ambachtelijke manier gemaakt

3

We weten waar het vlees vandaan komt,

Hoe zit het met het prijsverschil?

werken uitsluitend met kruiden die door

“Omdat de basisgrondstoffen duurder zijn

mijzelf zijn samengesteld. En de producten

en het proces intensiever is, ligt de prijs

(4

zijn glutenvrij. Dus voor een hele grote

ietsje hoger. Maar het verschil zit hem echt

wa

groep mensen beschikbaar

in de smaak, kwaliteit, het eerlijke product.

Als je de achterharn van Streek eet, eet

Wat maakt jullie zo onderscheidend van

je ham zoals ham hoort te smaken. De

de andere vleeswaren producenten?

grilworst is heerlijk voor op brood, maar

“Ambachtelijke slagers beginnen bij de

ook uit het vuistje. En wat dacht je van

LEEN augustus 2019

29