Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 29
Hier is pagina 29 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ST
REEK
UIT HET GROENE HART
Je
proeft
,
d
€ PASSÉE.
=.
Ambachtelijke slager en
+
‘vakidioot' Ferry Lempers is
S
altijd op zoek naar vernieuwing
er
van zijn (heerlijke producten,
A
Een aantal daarvan gaan
rechtstreeks van het Groene Hart
naar onze vleeswarenafdeling,
N
waar ze onder de merknaam
Streek verkocht worden
EE
me
Komt alles uit het Groene Hart?
basis; het vlees. Wij werken ret dieren die
“Zoveel mogelijk wel. Voor dierlijke producten
een goed leven hebben gehad. Dieren die
A
(vlees, eieren, zuivel) geldt dat ook het voer
hun zintuigen hebben mogen gebruiken en
voor minimaal 51 procent uit de streek
weinig tot geen antibiotica hebben gehad.
afkornstig moet zijn. Voor vlees geldt tevens
We werken ook uitsluitend met vrouwelijk
dat de dieren in de streek geboren moeten
vlees van koeien en varkens, wat mooier
De
zijn, of er het grootste deel van hun leven
van smaak en structuur is. Dit proef je terug
4
SL
hebben geleefd. Maar bij het bewerken
in de vleeswaren. De achterham wordt op
el
a’
van het product, worden soms ook kruiden
smaak gebracht met een pekel, gekookt
1
gebruikt die niet uit de streek kornen. Ook
en vervolgens op beukenhout gerookt. Dit
|
E
deer zijn regels voor!
geeft die mooie smaak en geur. Wij zijn
met onze zaak lid van het worstmakersgilde,
Welke producten uit jullie slagerij
een club slagers bij elkaar - 'vakidioten' -
liggen ook bij Hoog vliet?
die op authentieke manier vlees ver- en
“Momenteel zijn dat achterham, gebraden
bewerken. Door informatie uit te wisselen
gehakt, Linschoterrollade en grillworst.
breng je elkaar naar een hoger niveau!
*
Allemaal op ambachtelijke manier gemaakt
3
We weten waar het vlees vandaan komt,
Hoe zit het met het prijsverschil?
werken uitsluitend met kruiden die door
“Omdat de basisgrondstoffen duurder zijn
mijzelf zijn samengesteld. En de producten
en het proces intensiever is, ligt de prijs
(4
zijn glutenvrij. Dus voor een hele grote
ietsje hoger. Maar het verschil zit hem echt
wa
groep mensen beschikbaar
in de smaak, kwaliteit, het eerlijke product.
Als je de achterharn van Streek eet, eet
Wat maakt jullie zo onderscheidend van
je ham zoals ham hoort te smaken. De
de andere vleeswaren producenten?
grilworst is heerlijk voor op brood, maar
“Ambachtelijke slagers beginnen bij de
ook uit het vuistje. En wat dacht je van
LEEN augustus 2019
29