Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 6
Hier is pagina 6 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Interview
Malkekelijk
lkoleen met Tooske
Pindasoep
A
“
Ga
4 personen
€
Va witte kool © 2 tenen knoflook
a
© 1 rode vi
200 gram sugarsnaps
FR
SC
© 2 kipfilets, in reepjes © scheutje olie
Les
w
I
a à
a
m
© 1 volle eetlepel gladde 100% pindakaas
”
belt
© 1 theelepel sambal © 1 liter kippenbouillon
n
N
ij
(
ei
© 1 eetlepel witte
wijna:
© 3 eetlepels
ketjap © 1 laurierblad © peper © 2 theelepels
oh
vree:
bruine basterdsuiker
Y'A
Voor erbij: 4 hardgekookte eieren © 100
Br
gram taugé © gebakken uitjes © selderijblad
2
À
1
Rd
© rode chilipeper
4
[7
Snijd de witte kool in reepjes. Pers de knoflook
ft
}
en snipper de ui. Breng een pan water aan
de kook en blancheer hierin de witte kool en
LA
sugarsnaps 3 minuten en daarna de kip ook
in
in 3 minuten. Verhit de olie in een pan en fruit
hierin de ui en knoflook enkele minuten. Roer
À Y
de pindakaas en sambal erdoor en bak even
>
mee. Doe de bouillon, witte wijnazijn, ketjap, kip
en laurierblad erbij en laat een aantal minuten
P
45
zacht koken. Voeg de laatste 2 minuten de kool
Le)
en sugarsnaps toe. Breng op smaak met peper,
|)
zout en basterdsuiker Verdeel de soep over de
it
borden en garneer met een gehalveerd ei, taugé,
Ai
X
et
I
Gh
5
‚am
uitjes, selderijblad en ringetjes chilipeper.
7
5
Ee
Fu
ri
4
LE
it
|
Stoofpotje van zeevruchten
>>
met krieltjes
B
4 personen
iN
a
5
we:
450 gram zeevruchten (vers of diepvries) ® 2 ien
© 2 preien © 6 wortels © 450 gram krieltjes
Br
© 1 bosje peterselie © olifolie © visbouillonblokje
|
voor 0,5 liter 125 ml slag- of kookroom
N
A
D
À
Snipper de uien en snijd de preien in ringen. Snijd
FA
de wortels in plakjes. Schil de krieltjes en snijd ze door-
A
Te
8
midden. Hak de peterselie. Verhit een scheutje olie in een
grote koekenpan en fruit hierin de ui en prei Voeg de
"a
wortels toe en bak even mee. Voeg de zeevruchten toe
v
A
7)
en verkruimel het visbouillonblokge boven de pan. Giet
ke
er 500 ml kokend water en de slagroom bij. Verhit tot
de zeevruchten helemaal warm van binnen zijn. Bak
a
intussen de krieltjes in 4 eetlepels olijfolie rondom
C7
GS
>
goudbruin en bestrooi met gehakte peterselie. Dit gerecht
€
A
is ook lekker met pastal
|
6 LEEN augustus 2019