Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 6




Hier is pagina 6 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Interview

Malkekelijk

lkoleen met Tooske

Pindasoep

A



Ga

4 personen



Va witte kool © 2 tenen knoflook

a

© 1 rode vi

200 gram sugarsnaps

FR

SC

© 2 kipfilets, in reepjes © scheutje olie

Les

w

I

a à

a

m

© 1 volle eetlepel gladde 100% pindakaas



belt

© 1 theelepel sambal © 1 liter kippenbouillon

n

N

ij

(

ei

© 1 eetlepel witte

wijna:

© 3 eetlepels

ketjap © 1 laurierblad © peper © 2 theelepels

oh

vree:

bruine basterdsuiker

Y'A

Voor erbij: 4 hardgekookte eieren © 100

Br

gram taugé © gebakken uitjes © selderijblad

2

À

1

Rd

© rode chilipeper

4

[7

Snijd de witte kool in reepjes. Pers de knoflook

ft

}

en snipper de ui. Breng een pan water aan

de kook en blancheer hierin de witte kool en

LA

sugarsnaps 3 minuten en daarna de kip ook

in

in 3 minuten. Verhit de olie in een pan en fruit

hierin de ui en knoflook enkele minuten. Roer

À Y

de pindakaas en sambal erdoor en bak even

>

mee. Doe de bouillon, witte wijnazijn, ketjap, kip

en laurierblad erbij en laat een aantal minuten

P

45

zacht koken. Voeg de laatste 2 minuten de kool

Le)

en sugarsnaps toe. Breng op smaak met peper,

|)

zout en basterdsuiker Verdeel de soep over de

it

borden en garneer met een gehalveerd ei, taugé,

Ai

X

et

I

Gh

5

‚am

uitjes, selderijblad en ringetjes chilipeper.

7

5

Ee

Fu

ri

4

LE

it

|

Stoofpotje van zeevruchten

>>

met krieltjes

B

4 personen

iN

a

5

we:

450 gram zeevruchten (vers of diepvries) ® 2 ien

© 2 preien © 6 wortels © 450 gram krieltjes

Br

© 1 bosje peterselie © olifolie © visbouillonblokje

|

voor 0,5 liter 125 ml slag- of kookroom

N

A

D

À

Snipper de uien en snijd de preien in ringen. Snijd

FA

de wortels in plakjes. Schil de krieltjes en snijd ze door-

A

Te

8

midden. Hak de peterselie. Verhit een scheutje olie in een

grote koekenpan en fruit hierin de ui en prei Voeg de

"a

wortels toe en bak even mee. Voeg de zeevruchten toe

v

A

7)

en verkruimel het visbouillonblokge boven de pan. Giet

ke

er 500 ml kokend water en de slagroom bij. Verhit tot

de zeevruchten helemaal warm van binnen zijn. Bak

a

intussen de krieltjes in 4 eetlepels olijfolie rondom

C7

GS

>

goudbruin en bestrooi met gehakte peterselie. Dit gerecht



A

is ook lekker met pastal

|

6 LEEN augustus 2019