Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Interview

et zo bang zijn.

gewoon doen’

Appeltje, eitje is een kookboek met simpele, snelle, gezonde en

lekkere gerechten. Recepten die Tooske Ragas verzamelde uit haar

eigen keuken en die van vriendinnen die net als zij een hectisch

leven hebben, maar toch met het hele gezin zo gezellig, goed en

gezond mogelijk willen eten.

Hoe is Appeltje, eitje tot stand

gewoon gaan en doen. Eigenlijk ben ik

en daarne gewoon lekker die zooi eten Vers

gekomen?

toen pas gaan koken, een jaar of vier terug,

fruit bij het ontbijt, kleine tomaatjes en mini

komkommers mee naar school En als ze

‘Feit is dat bijna iedereen terugvalt op twee

Nu wijkik alleen nog maar van recepten

tot drie dingen waarvan je weet dat je dat

af. Het is maar net wat ik in de ijskast heb

uit school komnen heb ik een groot blik vol

altijd kunt maken, omdat iedereen het

liggen. Dat is ook het gevoel van dit boek:

e-nummers en suikervarianten. Ze komen

niks tekort.

lekker vindt. Toen dacht ik: ik heb een paar

pak lekker wat je hebt en wees vooral niet

van dat soort recepten, en mijn vriendinnen

te bang”

hebben dat ook. Dus als ik nou een keer

Waar doe je Bastiaan het grootste

het gerecht maak van hen en zij van mij

Aan wat voor soort recepten moeten

plezier mee?

we denken?

dan zetten we allemaal eens wat anders op

“Met stevig eten. Veel zout, veel room, veel

tafel Dit is een verzameling van bewezen

“Heel toegankelijk, iedereen kan het

vlees, veel vet. Gebakken champignons,

successen”

Gezinsgerechten, die je ook kunt serveren

biefstuk, stoofvlees, carbonara. (lacht) Alles

als het ene kind om half 5 moet eten en

wat hij lekker vindt is hoog op smaak zullen

Hoe ben je zelf culinair opgevoed?

de ander om helf acht. Wat blijft lekker,

we maar zeggen’

‘Niet zo heel spannend. Ik kom uit de

Wat is makkelijk en wat kun je de volgende

generatie aardappelen, vlees en groenten.

deg nog verwerken tot iets anders?

Zijn de ingrediënten voor jouw recepten

Macaroni en af en toe Chicken Tonight

Veel eenpansgerechten, ovengerechten,

gewoon te koop bij de supermarkt?

pakjes. Daar maakte mijn moeder graag

soepen, salades en bijgerechten die je kunt

“Jazeker! Halloumi is zo'n beetje het meest

gebruik van. Zij had toen nog niet zoveel

combineren. Ik heb een echte man in huis

exotische wat er tussen staat en ook dat kun

liefde voor het koken, nu wel. Ik at er prima

die moeite heeft met 'vrouwenkoken! te

je gewoon bij de supermarkt krijgen’

van, maar toen ik het huis uit ging, had ik

weinig vlees, te licht. Ik heb geprobeerd ook

nog nooit echte gember gezien Alwas dat

daarin de juiste balans te houden. Dan kan

Wie doet bij jullie de boodschappen?

er in die tijd ook amper volgens mij”

ook hij nooit klagen dat hij te weinig krijgt”

“Bijna altijd ik, want ik doe meestal de

dagelijkse kokerij. Maar als ik er een

Heb je altijd graag in de keuken

Is het bij jullie altijd gezond of soms

paar dagen niet ben doet Bas het op

gestaan?

helemaal niet?

zijn manier. Voor verjaardagen gaan we

“Eigenlijk vond ik het een noodzakelijk

“Er komt ook patat en pizza op tafel, maar ik

samen boodschappen doen, det vinden

kwaad. Als er 100 gram staat, moet het

vind het belangrijk dat mijn kinderen elke

we gezellig. Een hele kar vol. Ik zeg wat

100 gram zijn, anders is het niet lekker. Dat

deg aan hun basisbehoeften groente en

ik ga maken en Bas haalt de wijn. Het is

vond ik spannend. Totdat ik met Jonathan

fruit komen. Volgens hen iets te belangrijk,

bij feestjes zo gegroeid dat ik de software

Karpathios een programme gemaakt heb

haha, daar gaan ze later maar voor in

doe - ik kook alles, hapjes, dingetjes - en

Hij zei ‘Joh, het is niet moelijk je moet

therapie. Dus ik laat ze weleens friet halen

hij de hardware: hij zorgt dat de tafel buiten

een beetje dit en dat doen. Dear ben ik

bij de snackbar, rnaar dan maak ik daar sla

gedekt is, dat er bloemetjes staan, de

thuis mee aan de slag gegaan en hij bleek

bij of boontjes. Als wij pannenkoeken eten,

stoelen schoongespoten zijn zodat er geen

Foto's Stef Nagel

gelijk te hebben Ik moest niet zo bang zijn,

eten we eerst verse soep. Eerst de voeding

vogelpoep op zit. Dat werk Mijn dochter zei

4 LEEN augustus 2019