Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Interview
et zo bang zijn.
gewoon doen’
Appeltje, eitje is een kookboek met simpele, snelle, gezonde en
lekkere gerechten. Recepten die Tooske Ragas verzamelde uit haar
eigen keuken en die van vriendinnen die net als zij een hectisch
leven hebben, maar toch met het hele gezin zo gezellig, goed en
gezond mogelijk willen eten.
Hoe is Appeltje, eitje tot stand
gewoon gaan en doen. Eigenlijk ben ik
en daarne gewoon lekker die zooi eten Vers
gekomen?
toen pas gaan koken, een jaar of vier terug,
fruit bij het ontbijt, kleine tomaatjes en mini
komkommers mee naar school En als ze
‘Feit is dat bijna iedereen terugvalt op twee
Nu wijkik alleen nog maar van recepten
tot drie dingen waarvan je weet dat je dat
af. Het is maar net wat ik in de ijskast heb
uit school komnen heb ik een groot blik vol
altijd kunt maken, omdat iedereen het
liggen. Dat is ook het gevoel van dit boek:
e-nummers en suikervarianten. Ze komen
niks tekort.
lekker vindt. Toen dacht ik: ik heb een paar
pak lekker wat je hebt en wees vooral niet
van dat soort recepten, en mijn vriendinnen
te bang”
hebben dat ook. Dus als ik nou een keer
Waar doe je Bastiaan het grootste
het gerecht maak van hen en zij van mij
Aan wat voor soort recepten moeten
plezier mee?
we denken?
dan zetten we allemaal eens wat anders op
“Met stevig eten. Veel zout, veel room, veel
tafel Dit is een verzameling van bewezen
“Heel toegankelijk, iedereen kan het
vlees, veel vet. Gebakken champignons,
successen”
Gezinsgerechten, die je ook kunt serveren
biefstuk, stoofvlees, carbonara. (lacht) Alles
als het ene kind om half 5 moet eten en
wat hij lekker vindt is hoog op smaak zullen
Hoe ben je zelf culinair opgevoed?
de ander om helf acht. Wat blijft lekker,
we maar zeggen’
‘Niet zo heel spannend. Ik kom uit de
Wat is makkelijk en wat kun je de volgende
generatie aardappelen, vlees en groenten.
deg nog verwerken tot iets anders?
Zijn de ingrediënten voor jouw recepten
Macaroni en af en toe Chicken Tonight
Veel eenpansgerechten, ovengerechten,
gewoon te koop bij de supermarkt?
pakjes. Daar maakte mijn moeder graag
soepen, salades en bijgerechten die je kunt
“Jazeker! Halloumi is zo'n beetje het meest
gebruik van. Zij had toen nog niet zoveel
combineren. Ik heb een echte man in huis
exotische wat er tussen staat en ook dat kun
liefde voor het koken, nu wel. Ik at er prima
die moeite heeft met 'vrouwenkoken! te
je gewoon bij de supermarkt krijgen’
van, maar toen ik het huis uit ging, had ik
weinig vlees, te licht. Ik heb geprobeerd ook
nog nooit echte gember gezien Alwas dat
daarin de juiste balans te houden. Dan kan
Wie doet bij jullie de boodschappen?
er in die tijd ook amper volgens mij”
ook hij nooit klagen dat hij te weinig krijgt”
“Bijna altijd ik, want ik doe meestal de
dagelijkse kokerij. Maar als ik er een
Heb je altijd graag in de keuken
Is het bij jullie altijd gezond of soms
paar dagen niet ben doet Bas het op
gestaan?
helemaal niet?
zijn manier. Voor verjaardagen gaan we
“Eigenlijk vond ik het een noodzakelijk
“Er komt ook patat en pizza op tafel, maar ik
samen boodschappen doen, det vinden
kwaad. Als er 100 gram staat, moet het
vind het belangrijk dat mijn kinderen elke
we gezellig. Een hele kar vol. Ik zeg wat
100 gram zijn, anders is het niet lekker. Dat
deg aan hun basisbehoeften groente en
ik ga maken en Bas haalt de wijn. Het is
vond ik spannend. Totdat ik met Jonathan
fruit komen. Volgens hen iets te belangrijk,
bij feestjes zo gegroeid dat ik de software
Karpathios een programme gemaakt heb
haha, daar gaan ze later maar voor in
doe - ik kook alles, hapjes, dingetjes - en
Hij zei ‘Joh, het is niet moelijk je moet
therapie. Dus ik laat ze weleens friet halen
hij de hardware: hij zorgt dat de tafel buiten
een beetje dit en dat doen. Dear ben ik
bij de snackbar, rnaar dan maak ik daar sla
gedekt is, dat er bloemetjes staan, de
thuis mee aan de slag gegaan en hij bleek
bij of boontjes. Als wij pannenkoeken eten,
stoelen schoongespoten zijn zodat er geen
Foto's Stef Nagel
gelijk te hebben Ik moest niet zo bang zijn,
eten we eerst verse soep. Eerst de voeding
vogelpoep op zit. Dat werk Mijn dochter zei
4 LEEN augustus 2019