Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 35
Hier is pagina 35 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Zo zit dat
CA
Ir
Boei
Ey
5x supergezond
4
CT
Een tomaat is van origine
Wat maakt tomaten zo gezond?
geel van kleur en gaat
En waarom dan?
‘blozen als hij rijp is. Dit
4
komt doordat ze lycopeen
1 mu
ontwikkelen, een natuurlijk
4 Kaum iss
kk
jh
rood pigment. Bij ons heeft
n
vocht
ns in
het niets met groei maar
e lich
n.
H
ni
ir
1 heeft
ft
ok
Sn
alles met ongemak te maken,
nn bloeddrul
ver
wi
het bloed stroomt naar het
2. Vitamine C D
dst
mm
gezicht en we worden zo
hi
E
vi
sel
rood als een tomaat,
vi
or
ÿ
hi
ll
rijks
g:
ci
immuunsyst
a wi
door
iel
zo
tbaar ber
Pii
ss;
Tomatenplanten worden in Nederland
3. Vocht & vezels
Samen
or
beschermd tegen plagen en ziekten
st
1 908
door goede insecten in te zetten die
-
Is ve
ni
n he
slechte insecten bestrijden.
h
ziekd
bet
Ss typ
Een bloem doet er twee maanden over
nl
ker
om een rijpe tomaat te worden. Een
tomatenplant kan 15 meter lang worden!
Fabel!
Zeggen ze dat zongedroogde
tornaatjes geen vitaminen
en mineralen bevatten?
ne |
Niets van geloven. Bij het
drogingsproces kan er een Klein
>
beetje verloren gaan, maar
dat is verwaarloosbaar. Ook
antioxidanten zijn er nog
A=
2
>
in overvloed.
\
A
==
Om rauw in te bijten?
L -
Door groenten te koken gaan er vaak
74
u
voedingsstoffen verloren. Dat geldt ook voor
tomaten: met het koken gaat er vitamine C verloren.
Je lichaam kan wel de antioxidant lypoceen beter
Goed gedacht onze telers gaan duurzaam met energie om door
de kassen te verwarmen en belichten met aardwarmte en zonnepanelen.
opnemen als deze verhit is. Een tomatenpuree/-saus
is zo bekeken dus gezonder dan verse tomaten!
Als er energie ‘over is wordt dit geleverd aan huishoudens in de buurt
Ook wordt het regenwater opgevangen en 100% hergebruikt!
Toscaanse broodsalade
Dit overheerlijke bijgerecht mag dan een broodsalade heten
de tornaat speelt de absolute glansrol. Probeer zelf maar.
Ingrediënten
Leg de puntpaprika op de barbecue, of op hoog vuur in een
k
® 400 gram cocktail
grillpan, en gril hem tot hij zacht wordt en het zwartgeblakerde
trostomaatjes
vel losraakt. Haal hem van het vuur en laat ’m afkoelen. Zet het
® 200 gram ciabattabrood
vuur iets lager. Versnipper de ciabatta in de grillpan, strooi er
©1 puntpaprika
venkelzaad en olijfolie overheen en rooster de snippers. Pas op
u
© 6 ansjovisfilets, uit blik
dat de boel niet aanbrandt. Stroop het vel van de puntpaprika,
©1 theelepel kappertjes
hak de steel eraf, verwijder de zaadjes, snijd in grove stukken
/ Aa
© 2 tenen knoflook, uitgeperst
en doe in een flinke kom. Snijd de ansjovisfilets fijn, halveer de
© 2 eetlepels rodewijnazijn
tomaatjes en voeg ze bij de paprika, samen met de kappertjes,
® handvol basilicum blaadjes
de uitgeperste knoflook en de basilicumblaadjes (scheur ze
® extra virgine olijfolie
als ze erg groot zij
). Hussel goed. Voeg rodewijnazijn en zout
® Parmezaan of pecorino
en peper naar smaak toe. Is de ciabatta geroosterd? Voeg de
® venkelzaad
broodsnippers bij de tomatensalade en hussel opnieuw. Rasp
@ zout @ peper
de kaas boven de salade en dien op. Lekker!
rn
LEEN augustus 2019
35