Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Zo zit dat

CA

Ir

Boei

Ey

5x supergezond

4

CT

Een tomaat is van origine

Wat maakt tomaten zo gezond?

geel van kleur en gaat

En waarom dan?

‘blozen als hij rijp is. Dit

4

komt doordat ze lycopeen

1 mu

ontwikkelen, een natuurlijk

4 Kaum iss

kk

jh

rood pigment. Bij ons heeft

n

vocht

ns in

het niets met groei maar

e lich

n.

H

ni

ir

1 heeft

ft

ok

Sn

alles met ongemak te maken,

nn bloeddrul

ver

wi

het bloed stroomt naar het

2. Vitamine C D

dst

mm

gezicht en we worden zo

hi

E

vi

sel

rood als een tomaat,

vi

or

ÿ

hi

ll

rijks

g:

ci

immuunsyst

a wi

door

iel

zo

tbaar ber

Pii

ss;

Tomatenplanten worden in Nederland

3. Vocht & vezels

Samen

or

beschermd tegen plagen en ziekten

st

1 908

door goede insecten in te zetten die

-

Is ve

ni

n he

slechte insecten bestrijden.

h

ziekd

bet

Ss typ

Een bloem doet er twee maanden over

nl

ker

om een rijpe tomaat te worden. Een

tomatenplant kan 15 meter lang worden!

Fabel!

Zeggen ze dat zongedroogde

tornaatjes geen vitaminen

en mineralen bevatten?

ne |

Niets van geloven. Bij het

drogingsproces kan er een Klein

>

beetje verloren gaan, maar

dat is verwaarloosbaar. Ook

antioxidanten zijn er nog

A=

2

>

in overvloed.

\

A

==

Om rauw in te bijten?

L -

Door groenten te koken gaan er vaak

74

u

voedingsstoffen verloren. Dat geldt ook voor

tomaten: met het koken gaat er vitamine C verloren.

Je lichaam kan wel de antioxidant lypoceen beter

Goed gedacht onze telers gaan duurzaam met energie om door

de kassen te verwarmen en belichten met aardwarmte en zonnepanelen.

opnemen als deze verhit is. Een tomatenpuree/-saus

is zo bekeken dus gezonder dan verse tomaten!

Als er energie ‘over is wordt dit geleverd aan huishoudens in de buurt

Ook wordt het regenwater opgevangen en 100% hergebruikt!

Toscaanse broodsalade

Dit overheerlijke bijgerecht mag dan een broodsalade heten

de tornaat speelt de absolute glansrol. Probeer zelf maar.

Ingrediënten

Leg de puntpaprika op de barbecue, of op hoog vuur in een

k

® 400 gram cocktail

grillpan, en gril hem tot hij zacht wordt en het zwartgeblakerde

trostomaatjes

vel losraakt. Haal hem van het vuur en laat ’m afkoelen. Zet het

® 200 gram ciabattabrood

vuur iets lager. Versnipper de ciabatta in de grillpan, strooi er

©1 puntpaprika

venkelzaad en olijfolie overheen en rooster de snippers. Pas op

u

© 6 ansjovisfilets, uit blik

dat de boel niet aanbrandt. Stroop het vel van de puntpaprika,

©1 theelepel kappertjes

hak de steel eraf, verwijder de zaadjes, snijd in grove stukken

/ Aa

© 2 tenen knoflook, uitgeperst

en doe in een flinke kom. Snijd de ansjovisfilets fijn, halveer de

© 2 eetlepels rodewijnazijn

tomaatjes en voeg ze bij de paprika, samen met de kappertjes,

® handvol basilicum blaadjes

de uitgeperste knoflook en de basilicumblaadjes (scheur ze

® extra virgine olijfolie

als ze erg groot zij

). Hussel goed. Voeg rodewijnazijn en zout

® Parmezaan of pecorino

en peper naar smaak toe. Is de ciabatta geroosterd? Voeg de

® venkelzaad

broodsnippers bij de tomatensalade en hussel opnieuw. Rasp

@ zout @ peper

de kaas boven de salade en dien op. Lekker!

rn

LEEN augustus 2019

35