Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 35


Hier is pagina 35 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.



Hoogvliet Folder 08.11.2019

Hier is pagina 35 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.11.2019 tot 30.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 35

Zo zit dat CA Ir Boei Ey 5x supergezond 4 CT Een tomaat is van origine Wat maakt tomaten zo gezond? geel van kleur en gaat En waarom dan? ‘blozen als hij rijp is. Dit 4 komt doordat ze lycopeen 1 mu ontwikkelen, een natuurlijk 4 Kaum iss kk jh rood pigment. Bij ons heeft n vocht ns in het niets met groei maar e lich n. H ni ir 1 heeft ft ok Sn alles met ongemak te maken, nn bloeddrul ver wi het bloed stroomt naar het 2. Vitamine C D dst mm gezicht en we worden zo hi E vi sel rood als een tomaat, vi or ÿ hi ll rijks g: ci immuunsyst a wi door iel zo tbaar ber Pii ss; Tomatenplanten worden in Nederland 3. Vocht & vezels Samen or beschermd tegen plagen en ziekten st 1 908 door goede insecten in te zetten die - Is ve ni n he slechte insecten bestrijden. h ziekd bet Ss typ Een bloem doet er twee maanden over nl ker om een rijpe tomaat te worden. Een tomatenplant kan 15 meter lang worden! Fabel! Zeggen ze dat zongedroogde tornaatjes geen vitaminen en mineralen bevatten? ne | Niets van geloven. Bij het drogingsproces kan er een Klein > beetje verloren gaan, maar dat is verwaarloosbaar. Ook antioxidanten zijn er nog A= 2 > in overvloed. \ A == Om rauw in te bijten? L - Door groenten te koken gaan er vaak 74 u voedingsstoffen verloren. Dat geldt ook voor tomaten: met het koken gaat er vitamine C verloren. Je lichaam kan wel de antioxidant lypoceen beter Goed gedacht onze telers gaan duurzaam met energie om door de kassen te verwarmen en belichten met aardwarmte en zonnepanelen. opnemen als deze verhit is. Een tomatenpuree/-saus is zo bekeken dus gezonder dan verse tomaten! Als er energie ‘over is wordt dit geleverd aan huishoudens in de buurt Ook wordt het regenwater opgevangen en 100% hergebruikt! Toscaanse broodsalade Dit overheerlijke bijgerecht mag dan een broodsalade heten de tornaat speelt de absolute glansrol. Probeer zelf maar. Ingrediënten Leg de puntpaprika op de barbecue, of op hoog vuur in een k ® 400 gram cocktail grillpan, en gril hem tot hij zacht wordt en het zwartgeblakerde trostomaatjes vel losraakt. Haal hem van het vuur en laat ’m afkoelen. Zet het ® 200 gram ciabattabrood vuur iets lager. Versnipper de ciabatta in de grillpan, strooi er ©1 puntpaprika venkelzaad en olijfolie overheen en rooster de snippers. Pas op u © 6 ansjovisfilets, uit blik dat de boel niet aanbrandt. Stroop het vel van de puntpaprika, ©1 theelepel kappertjes hak de steel eraf, verwijder de zaadjes, snijd in grove stukken / Aa © 2 tenen knoflook, uitgeperst en doe in een flinke kom. Snijd de ansjovisfilets fijn, halveer de © 2 eetlepels rodewijnazijn tomaatjes en voeg ze bij de paprika, samen met de kappertjes, ® handvol basilicum blaadjes de uitgeperste knoflook en de basilicumblaadjes (scheur ze ® extra virgine olijfolie als ze erg groot zij ). Hussel goed. Voeg rodewijnazijn en zout ® Parmezaan of pecorino en peper naar smaak toe. Is de ciabatta geroosterd? Voeg de ® venkelzaad broodsnippers bij de tomatensalade en hussel opnieuw. Rasp @ zout @ peper de kaas boven de salade en dien op. Lekker! rn LEEN augustus 2019 35

Hoogvliet - Folder van 08.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 35