Poiesz - Folder van 14.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 21

Hier is pagina 21 van 52 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 14.09.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Voorbereiding: 15 minuten
dh
Marinadetij
: 1 vur
arın;
BBQ tijd: 10 minuten
4 stukken verse zalm met huid.
Reepjes van een sinaasappelschil
Werkwij
50 mi gin
200 ml rade bietensap
* Leg de zalm met de huid naar
Zeezout
2 theelepels kristalsuiker
beneden in een schaal. Giet de
marinade over de zalm en zorg
200 gram gemengde kropslamix
ervoor dat alle zalm in contact
Dillesaus:
2 gram crême fraiche
komt met het sap.
+ Marineer 1 uur in de koelkast.
zeetlepels mayonaise
à
Sap van Y limoen
5
de
Spoel daarna af en dep zorgvuldig
verse dilietakjes
LL”
+
droog met keukenpapier.
Peper en zout
he
at,
* Snij dunne reepjes sinaas-
Er
Er À
appelschil voor garnering.
Sea ied
=
Dillesaus:
+ Snij de dille fijn maar houd een
vB
AL
paar takjes apart voor garnering.
* Meng alle ingrediënten voor de
* Wel ondertussen de houtsnippers
10 minuten in koud water en laat
PS
saus. Proef en brengop smaak
met peper en zout.
uitlekken. Leg hier 2 à 3 handjes
Pd
van op de kolen.
in
Het roken:
+ Plaats de zalm met huid naar
+ Vul de brikettenstarter voor % en
beneden op het midden van het
steek aan (gebruik geen houtskool).
BBQ-rooster. Leg het rooster
A
+ Zet de briketten BBQ op een veilige
vervolgens op de BBQ.
D
plaats op het onderrooster in de
+ Zet de deksel op de BBQ en laat
BBQ. Het duurt ongeveer 10-12
de zalm gedurende 10 à 2 min
minuten voordat de briketten
roken. De temperatuur zal
roodgloeiend zijn en de vlammen
oplopen tot 70 à 80 °C. Gebruikt
uit de starter komen.
u een kerntemperatuurmeter?
+ Leg aan beide zijden van de BBQ
Voor perfecte zalm is de
een brikettenbasket en plaats een
kerntemperatuur 52 - 55 °C.
schaal met water in het midden.
5
Ie
Verdeel de hete briketten over
Gerecht afmaken:
De
*
2 brikettenbaskets.
* Haal na het roken de zalm uit de
+ Zet alle ventilatieroosters van de
BBQ verwijder de huid.
UT
Noordertrots Chardonnay
Noorderster
BBQ onder en boven geheel open.
* Serveer de zalm lauwwarm met
De BBQ moet 100 °C zijn voor u
de saus. Garneer de sla met dille
Lekker bij vis en salade.
u
| de
kunt roken.
en reepjes sinaasappelschil.
POIESZ Zomer magazine
a