Poiesz - Folder van 14.09.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 25




Hier is pagina 25 van 52 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 14.09.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

1318@ methodes

Direct grillen

De directe BBQ methode wordt gebruikt voor gerechten die minder dan 20 minuten grilltijd nodig

hebben. Hierbij worden brandende briketten gelijkmatig over het gehele onderrooster verdeeld of

toegevoegd aan brikettenhouders die in het midden van de BBQ worden gezet. Leg bovenop de

briketten vervolgens grote stukken houtskool, zet de deksel op de BBQ en zet de ventilatie schuiven

(onder en boven) open. Als de BBQ een temperatuur van minimaal 225 % heeft bereikt plaatst u het

gerecht op het grillrooster boven het houtskool en de briketten. Sluit de deksel tijdens het grillen!

Voorbeeld BBQ gerechten: Biefstuk, hamburger, spiesen, groenten.

Biefstuk grillen met een ruitje op het vlees: Smeer een beetje olijfolie op het vlees. Leg de biefstuk

met de geoliede kant, diagonaal op de grill (kloksgewijs op 1:00 uur). Begint het vlees aan de zijkant

uit te drogen? Laat het los van de grill? Draai het niet om, maar keer in een andere hoek (op 14:00 uur)

Wordt het vlees dof aan de bovenkant? Omdraaien en in totaal 5 minuten grillen. Gebruik bij voorkeur

de kemthermometer!

Indirect grillen

Dit is een grill techniek voor gerechten die meer dan 20 minuten grilltijd nodig hebben of voor

gerechten die u op een lagere tem peratuur wilt grillen of roken. Hoe? Plaats brandende briketten aan

beide kanten van de grill. Doe een beetje water in een lekbakje en plaats dit tussen de briketten.

Sluit de deksel, waarbij het ventilatierooster in het midden van de BBQ staat. Zet ook de onderste

schuif open. Laat de BBQ op temperatuur komen. Zet het product boven het lekbakje en sluit de deksel,

Een groot voordeel van deze methode is dat er geen vlammen het gerecht raken. Bovendien hoeft

de temperatuur niet steeds worden gecheckt en is het dus een stuk rustiger BBQ'en.

Voorbeelden BBQ gerechten: Grote stukken vlees zoals rollade of hele hammen.

50150 methode

Dit is een grill techniek waarbij u gebruik maakt van twee technieken tegelijkertijd, namelijk indirect

en direct grillen. Leg de briketten net als bij de directe methode in het midden van de BBQ of plaatst

de met briketten gevulde houders in het midden van de BBQ. Voor extra smaak kunt u houtskool

toevoegen. U grilt de gerechten boven de briketten en houtskool. Dit is de directe methode.

Daarna plaatst u het gerecht aan de kant van de BBQ waar geen briketten en houtskool ligt.

Dit is de indirecte methode.

Voorbeelden BBQ gerechten: Groenten, verse ananas. Vlees wat u warm wilt houden maar al mooi

gegrild is zoals spiesen en BBQ worsten.

Roken op bibelten

Geef het BBQ'en van het gerecht een extra touch door een handje droge houtsnippers op de kolen

te strooien. Voor het roken van zalm gebruikt u de indirecte techniek + houtsnippers en een BBQ

temperatuur van maximaal 100 °C. Houtsnippers zijn verkrijgbaar bij BBQ speciaalzaken.