Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

m

Fe

a

ge

3 e

An

CA

ve,

D

x

K

u

Je

Ci

Fo

US

de

fs

n'y

> —

Broodje pulled

=

er

#,

à

salmon

Pos

EE

2

met ingelegde venkel

da

&

En

à

ee

4 personen / 30 minuten / lunch

7

Ingrediënten

=

2d

1 venkelknol ® 1/2 ui © 4 eetlepels zonnebloemolie © 1 citroen

#6

1 iheelepel sambal © 1 theelepel tijm © 1 theelepel komijnpoeder

(djinten) @ 3 eetlepels barbecuesaus @ barbecuesaus (om te

El

serveren) ® 4 zalmfilets © 4 harde broodjes zoals: kaiserbroodje /

Le)

en

#

rozenbroodje / ciabatta mini / ruitbroodje naturel

Bereiden

À

Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de venkel en ui met een

= 9

à

mandoline of dunschiller in flinterdunne plakken. Besprenkel met

F

de olie, citroensap en een flinke snuf zout en laat minimaal 30

minuten afgedekt staan. Meng intussen de sambal met de tijm,

komijn en barbecuesaus en wentel de zalm door dit mengsel. Leg

de zalm in een ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten

gaar. Trek de gare zalm met 2 vorken los en sprenkel wat van het

kookvocht vit de schaal over. Serveer de pulled salmon op een

bolletje met de ingelegde venkel en wat extra barbecuesaus.

4 personen / 45 minuten / hoofdgerecht

Ingrediënten

Wittebroodsweken

500 gram half-om-half gehakt © 1 ui e 2 teentjes knoflook

Niets lekkerder dan een heerlijke witte boterham

© 2 eetlepels oregano e 2 theelepels komijnpoeder (djinten)

op zijn tijd. Met roomboter en pure hagelslag

© 1eie 2 eetlepels paneermeel © 2 eetlepels zonnebloemolie

bijvoorbeeld. Maar welke neem je?

© 1 rode vi © 1 rode paprika ® 3 tomaten ® 1/2 theelepel chilipoeder

© l eetlepel mosterd © 2 theelepels rietsuiker © 2 theelepels

worcestershiresaus ® 150 milliliter tomatenketchup @ 4 grote

Maisbrood

Vloerbrood

Dit brood komt niet uit een

plakken kaas © 4 zachte witte broodjes zoals: sesambollen of

Ondanks de lichtgele kleur

onze speciale hamburgerbroodjes

staat maisbrood toch in dit

broodblik, maar wordt op

rijtje: het is wit tarwebrood

de bodem van de oven

Bereiden

waaraan maïskorrels zijn

gebakken.

Meng het gehakt met de ui, 1 teentje knoflook, oregano, komijn,

toegevoegd.

ei en paneermeel en breng op smaak met zout en peper. Maak

Tijgerwit

er met vochtige handen 4 burgers van en zet deze afgedekt in

Dit brood is dun ingesmeerd

Knip

de koelkast. Verhit de zonnebloemolie en fruit hierin de rode ui

Hoe dit brood aan zijn

met een papje van

naam komt? Voordat het

en de rest van de knoflook. Voeg de paprika, tomaten, chilipeper,

rijstebloem. Omdat dit

mosterd, suiker, worcestersaus, ketchup en een scheutje water toe

de oven in gaat, knipt de

geen gluten bevat, rekt het

en laat circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Gril in een

bakker het deeg aan de

niet mee tijdens het rijzen.

hete grillpan de burgers in 5-6 minuten goudbruin. Leg de burgers

bovenkant letterlijk in. Zo

Daardoor gaat het scheuren

in de tomatensaus en laat nog circa 10 minuten sudderen,

krijgt het zijn hartvorm.

en krijg je die opvallende

Leg de laatste minuut de plakken kaas op de burgers en laat

Na de knip gaat de deksel

print, die eigenlijk meer van

smelten. Serveer de Sloppy Joe cheeseburger op de broodjes met

op het broodblik.

een luipaard heeft.

extra saus erbij.

zomer 2020

13

12-LEEN-02-20-brood.W.indd 13

19-05-20 14:24