Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
m
Fe
a
ge
3 e
An
CA
ve,
D
x
K
u
Je
Ci
Fo
US
de
fs
n'y
> —
Broodje pulled
=
er
#,
à
salmon
Pos
EE
2
met ingelegde venkel
da
&
En
à
ee
4 personen / 30 minuten / lunch
7
Ingrediënten
=
2d
1 venkelknol ® 1/2 ui © 4 eetlepels zonnebloemolie © 1 citroen
#6
1 iheelepel sambal © 1 theelepel tijm © 1 theelepel komijnpoeder
(djinten) @ 3 eetlepels barbecuesaus @ barbecuesaus (om te
El
serveren) ® 4 zalmfilets © 4 harde broodjes zoals: kaiserbroodje /
Le)
en
#
rozenbroodje / ciabatta mini / ruitbroodje naturel
Bereiden
À
Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de venkel en ui met een
= 9
à
mandoline of dunschiller in flinterdunne plakken. Besprenkel met
F
de olie, citroensap en een flinke snuf zout en laat minimaal 30
minuten afgedekt staan. Meng intussen de sambal met de tijm,
komijn en barbecuesaus en wentel de zalm door dit mengsel. Leg
de zalm in een ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten
gaar. Trek de gare zalm met 2 vorken los en sprenkel wat van het
kookvocht vit de schaal over. Serveer de pulled salmon op een
bolletje met de ingelegde venkel en wat extra barbecuesaus.
4 personen / 45 minuten / hoofdgerecht
Ingrediënten
Wittebroodsweken
500 gram half-om-half gehakt © 1 ui e 2 teentjes knoflook
Niets lekkerder dan een heerlijke witte boterham
© 2 eetlepels oregano e 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
op zijn tijd. Met roomboter en pure hagelslag
© 1eie 2 eetlepels paneermeel © 2 eetlepels zonnebloemolie
bijvoorbeeld. Maar welke neem je?
© 1 rode vi © 1 rode paprika ® 3 tomaten ® 1/2 theelepel chilipoeder
© l eetlepel mosterd © 2 theelepels rietsuiker © 2 theelepels
worcestershiresaus ® 150 milliliter tomatenketchup @ 4 grote
Maisbrood
Vloerbrood
Dit brood komt niet uit een
plakken kaas © 4 zachte witte broodjes zoals: sesambollen of
Ondanks de lichtgele kleur
onze speciale hamburgerbroodjes
staat maisbrood toch in dit
broodblik, maar wordt op
rijtje: het is wit tarwebrood
de bodem van de oven
Bereiden
waaraan maïskorrels zijn
gebakken.
Meng het gehakt met de ui, 1 teentje knoflook, oregano, komijn,
toegevoegd.
ei en paneermeel en breng op smaak met zout en peper. Maak
Tijgerwit
er met vochtige handen 4 burgers van en zet deze afgedekt in
Dit brood is dun ingesmeerd
Knip
de koelkast. Verhit de zonnebloemolie en fruit hierin de rode ui
Hoe dit brood aan zijn
met een papje van
naam komt? Voordat het
en de rest van de knoflook. Voeg de paprika, tomaten, chilipeper,
rijstebloem. Omdat dit
mosterd, suiker, worcestersaus, ketchup en een scheutje water toe
de oven in gaat, knipt de
geen gluten bevat, rekt het
en laat circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Gril in een
bakker het deeg aan de
niet mee tijdens het rijzen.
hete grillpan de burgers in 5-6 minuten goudbruin. Leg de burgers
bovenkant letterlijk in. Zo
Daardoor gaat het scheuren
in de tomatensaus en laat nog circa 10 minuten sudderen,
krijgt het zijn hartvorm.
en krijg je die opvallende
Leg de laatste minuut de plakken kaas op de burgers en laat
Na de knip gaat de deksel
print, die eigenlijk meer van
smelten. Serveer de Sloppy Joe cheeseburger op de broodjes met
op het broodblik.
een luipaard heeft.
extra saus erbij.
zomer 2020
13
12-LEEN-02-20-brood.W.indd 13
19-05-20 14:24