Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 15
Hier is pagina 15 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Feitelijk
Deze groente beleeft
zijn hoogtijdagen tijdens
Komkowmers groeien iu ons land in lassen.
de zomer. Dan lest hij de
Omdat er oolt Zuid Europese komkommerlanden
dorst, is het tijd voor
zijn, kunnen we het hele seizoen van ze genieten.
de oogst en valt er in de
Maar liefst 95 procent van een komkommer bestaat uit water. En dat is mooi, want een
goed gehydrateerd lichaam voert gemakkelijk gifstoffen af. Ze zijn perfect voor mensen
die de neiging hebben om onvoldoende te drinken, vooral op warme dagen.
journaals weinig te melden.
Wat weet jij van de
Sommige komlkouumers worden vroeg geplukt,
komkommer?
om ze te bewaren
as
nen pekel. Daarna
beginnen ze eenn
v leren, als augurk.
Komkommertijd
Als je wilt afvallen is de komkommer een ideale snack. 100 gram bevat 14 kilo-
calorieën, vrijwel geen suikers en een heleboel vezels. Die laatste zijn goed voor
je spijsvertering. Een komkommer is ook nog eens rijk aan vitamine B en C en
antioxidanten. Om hier zoveel mogelijk van te profiteren, kun je het beste de
schil eromheen laten zitten.
0
8
X
Het is een veuchtgroente die hoort bij de
5
meloen- en courgettefamilie. In Nederland
EEE
s het een van de populairste groenten.
€
Ga 4
\ Verbrand? Wrijf met het vruchtvlees van een komkommer over de brand-
plekken om de huid te kalmeren. En door schijfjes (koude) komkommer op je
ogen te leggen neemt de zwelling van je oogleden af. Omdat er silicia in zitten,
is de komkommer sowieso goed voor je huid, nagels, haren en spieren.
NS
|
FAR
Veel mensen leggen komkommers
in de koellast, maar je kuut ze het
beste daarbuiten bewaren. Dit komt
2
doordat je het rijpingsproces van een
komkoumer verstoort zodra hij te
koud wordt.
Het begrip ‘komkommertijd’ dook voor het eerst op in een Nederlandse
d |
krant aan het eind van de achttiende eeuw. Ook toen gingen politici
9
al met zomerreces en dan bleef groot nieuws uit Den Haag uit. In een
woordenboek uit 1793 staat komkommertijd voor het eerst omschreven:
N
'tIs den tijd dat er niets te doen valt. En zo is het nog steeds. Of nou ja,
EN
oc
je kunt altijd nog komkommers gaan oogsten.
han
Geen pepermuntje bij de hand
na het eten van knoflook? Duw
Gl
dan 30 seconden eeu schijfje
°C
So
ehemelte,
n
komkommer tegen je
>
Se
dat doodt de bacteriën die voor
&
f
een slechte adem zorgen.
à
a
LEEN zomer 2020 15
15-LEEN-02-20-Feiteliik Komkommer.W.indd 15
19-05-20 14:25