Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 15




Hier is pagina 15 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Feitelijk

Deze groente beleeft

zijn hoogtijdagen tijdens

Komkowmers groeien iu ons land in lassen.

de zomer. Dan lest hij de

Omdat er oolt Zuid Europese komkommerlanden

dorst, is het tijd voor

zijn, kunnen we het hele seizoen van ze genieten.

de oogst en valt er in de

Maar liefst 95 procent van een komkommer bestaat uit water. En dat is mooi, want een

goed gehydrateerd lichaam voert gemakkelijk gifstoffen af. Ze zijn perfect voor mensen

die de neiging hebben om onvoldoende te drinken, vooral op warme dagen.

journaals weinig te melden.

Wat weet jij van de

Sommige komlkouumers worden vroeg geplukt,

komkommer?

om ze te bewaren

as

nen pekel. Daarna

beginnen ze eenn

v leren, als augurk.

Komkommertijd

Als je wilt afvallen is de komkommer een ideale snack. 100 gram bevat 14 kilo-

calorieën, vrijwel geen suikers en een heleboel vezels. Die laatste zijn goed voor

je spijsvertering. Een komkommer is ook nog eens rijk aan vitamine B en C en

antioxidanten. Om hier zoveel mogelijk van te profiteren, kun je het beste de

schil eromheen laten zitten.

0

8

X

Het is een veuchtgroente die hoort bij de

5

meloen- en courgettefamilie. In Nederland

EEE

s het een van de populairste groenten.



Ga 4

\ Verbrand? Wrijf met het vruchtvlees van een komkommer over de brand-

plekken om de huid te kalmeren. En door schijfjes (koude) komkommer op je

ogen te leggen neemt de zwelling van je oogleden af. Omdat er silicia in zitten,

is de komkommer sowieso goed voor je huid, nagels, haren en spieren.

NS

|

FAR

Veel mensen leggen komkommers

in de koellast, maar je kuut ze het

beste daarbuiten bewaren. Dit komt

2

doordat je het rijpingsproces van een

komkoumer verstoort zodra hij te

koud wordt.

Het begrip ‘komkommertijd’ dook voor het eerst op in een Nederlandse

d |

krant aan het eind van de achttiende eeuw. Ook toen gingen politici

9

al met zomerreces en dan bleef groot nieuws uit Den Haag uit. In een

woordenboek uit 1793 staat komkommertijd voor het eerst omschreven:

N

'tIs den tijd dat er niets te doen valt. En zo is het nog steeds. Of nou ja,

EN

oc

je kunt altijd nog komkommers gaan oogsten.

han

Geen pepermuntje bij de hand

na het eten van knoflook? Duw

Gl

dan 30 seconden eeu schijfje

°C

So

ehemelte,

n

komkommer tegen je

>

Se

dat doodt de bacteriën die voor

&

f

een slechte adem zorgen.

à

a

LEEN zomer 2020 15

15-LEEN-02-20-Feiteliik Komkommer.W.indd 15

19-05-20 14:25