Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 33
Hier is pagina 33 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Trendkijken
Kauwt en smaakt als vlees
Als vleesliefhebber hoef je niks te
missen als je een dag geen vlees
Ei
eet. En je partner hoeft het niet
eens door te hebben als jij voor
je gezin besluit dat het een goed
idee is! The Blue Butcher is een
vleesalternatief dat qua smaak,
uiterlijk en textuur bijna niet van
echt vlees te onderscheiden is.
3
Een duurzaam, gezond en vooral
>
lekker alternatief, voor wie eens
CS
NU
u
een keer iets anders wil dan vlees.
=»
Er
>
Mooi alternatief
Steeds meer mensen geven aan
The Blue Butcher is zo'n vegetarisch
merk dat nu ook haar blauwe bakjes
flexitarisch te eten: 55% van de
met verschillende vleessoorten
Nederlanders eet drie dagen per
— waarin geen vlees zit — aan Hoogvliet
week of vaker geen vlees bij de
levert. Stel je voor dat je een heerlijke
warme maaltijd of tussendoor.
Amerikaanse burger kunt eten, een
Ze kiezen voor alternatieven als vis,
Zit wat in?
Italiaanse spaghetti Bolognese, een
ei, champignons of peulvruchten.
traditionele Mexicaanse chili of een
Daarnaast blijken duurzame en
Het ‘No meat today’ assortiment staat
typische Oostenrijkse schnitzel. Die
gezonde voedselkeuzes vaak
er voor dat eten puur, eerlijk én
precies smaakt zoals jij hern graag
samen te gaan.
duurzaarn moet zijn. Gemaakt met
wil hebben, maar dan zonder dat er
de beste plantaardige ingrediënten
vlees in zit!
zoals soja en tarwe. Deze ingrediënten
zorgen ervoor dat het eindproduct de
juiste textuur, structuur en bite krijgt.
Zo'n 40% van de huishoudens koopt
Ook is de soja RTRS gecertificeerd,
weleens vleesvervangers en dat aantal
wat inhoudt dat er geen natuurgebieden
gaat alleen maar toenemen volgens
worden aangetast en er meer zorg aan de
onderzoeksinstituut GÉK. De opmars
|
bodem, biodiversiteit en mensenrechten
is vooral te danken aan vrouwen en
wordt besteed. The Blue Butcher
alleenstaande jongeren.
producten zien er uit als vlees én smaken
als vlees, maar zijn 100% plantaardig!
Het percentage mensen dat (vrijwel)
nooit vlees eet is minder dan 5%, bij
17 miljoen Nederlanders komt dat
neer op 850.000 mensen. Dit aantal
Paprika sjalot kilkkererwtenpuree
is gebaseerd op onderzoeken van
met vegaschnitzels en tortillachips
onder andere het RIVM, het Landbouw
Economisch Instituut, Natuur en Milieu,
het Voedingscentrum en Milieu Centraal
400 gram kikkererwten (blik)
Verwarm de kikkererwten
Het aantal is stijgende.
e
2 rode paprika’s (in stukken,
zonder te koken en giet ze af.
zonder zaadjes)
Pureer de kikkererwten met
e
1gele paprika (in stukken, zonder
de paprika's, sjalotjes, komijn,
zaadjes)
chilipoeder, koriander en 2
3 sjalotjes Cin stukken)
eetlepels olijfolie. Verhit de rest
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
van de olijfolie en bak hierin
:
1theelepel chilipoeder
de schnitzels in 3-4 minuten
e
1eetlepel koriander (gehakt)
per kant goudbruin en gaar.
LN
SE
© 4 eetlepels olijfolie
Serveer de groentepuree met
@ 4 vegetarische schnitzels
Ze
de schnitzels, een partje
€
© 1 limoen (in partjes)
limoen, tortillachips en sla.
© 125 gram tortillachips
© 1/2 krop ijsbergsla (in smalle
reepjes)
LEEN zorner 2020 33
32-LEEN-02-20-Trendkiken.W.indd 33
19-05-20 15:10