Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 33




Hier is pagina 33 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Trendkijken

Kauwt en smaakt als vlees

Als vleesliefhebber hoef je niks te

missen als je een dag geen vlees

Ei

eet. En je partner hoeft het niet

eens door te hebben als jij voor

je gezin besluit dat het een goed

idee is! The Blue Butcher is een

vleesalternatief dat qua smaak,

uiterlijk en textuur bijna niet van

echt vlees te onderscheiden is.

3

Een duurzaam, gezond en vooral

>

lekker alternatief, voor wie eens

CS

NU

u

een keer iets anders wil dan vlees.



Er

>

Mooi alternatief

Steeds meer mensen geven aan

The Blue Butcher is zo'n vegetarisch

merk dat nu ook haar blauwe bakjes

flexitarisch te eten: 55% van de

met verschillende vleessoorten

Nederlanders eet drie dagen per

— waarin geen vlees zit — aan Hoogvliet

week of vaker geen vlees bij de

levert. Stel je voor dat je een heerlijke

warme maaltijd of tussendoor.

Amerikaanse burger kunt eten, een

Ze kiezen voor alternatieven als vis,

Zit wat in?

Italiaanse spaghetti Bolognese, een

ei, champignons of peulvruchten.

traditionele Mexicaanse chili of een

Daarnaast blijken duurzame en

Het ‘No meat today’ assortiment staat

typische Oostenrijkse schnitzel. Die

gezonde voedselkeuzes vaak

er voor dat eten puur, eerlijk én

precies smaakt zoals jij hern graag

samen te gaan.

duurzaarn moet zijn. Gemaakt met

wil hebben, maar dan zonder dat er

de beste plantaardige ingrediënten

vlees in zit!

zoals soja en tarwe. Deze ingrediënten

zorgen ervoor dat het eindproduct de

juiste textuur, structuur en bite krijgt.

Zo'n 40% van de huishoudens koopt

Ook is de soja RTRS gecertificeerd,

weleens vleesvervangers en dat aantal

wat inhoudt dat er geen natuurgebieden

gaat alleen maar toenemen volgens

worden aangetast en er meer zorg aan de

onderzoeksinstituut GÉK. De opmars

|

bodem, biodiversiteit en mensenrechten

is vooral te danken aan vrouwen en

wordt besteed. The Blue Butcher

alleenstaande jongeren.

producten zien er uit als vlees én smaken

als vlees, maar zijn 100% plantaardig!

Het percentage mensen dat (vrijwel)

nooit vlees eet is minder dan 5%, bij

17 miljoen Nederlanders komt dat

neer op 850.000 mensen. Dit aantal

Paprika sjalot kilkkererwtenpuree

is gebaseerd op onderzoeken van

met vegaschnitzels en tortillachips

onder andere het RIVM, het Landbouw

Economisch Instituut, Natuur en Milieu,

het Voedingscentrum en Milieu Centraal

400 gram kikkererwten (blik)

Verwarm de kikkererwten

Het aantal is stijgende.

e

2 rode paprika’s (in stukken,

zonder te koken en giet ze af.

zonder zaadjes)

Pureer de kikkererwten met

e

1gele paprika (in stukken, zonder

de paprika's, sjalotjes, komijn,

zaadjes)

chilipoeder, koriander en 2

3 sjalotjes Cin stukken)

eetlepels olijfolie. Verhit de rest

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

van de olijfolie en bak hierin

:

1theelepel chilipoeder

de schnitzels in 3-4 minuten

e

1eetlepel koriander (gehakt)

per kant goudbruin en gaar.

LN

SE

© 4 eetlepels olijfolie

Serveer de groentepuree met

@ 4 vegetarische schnitzels

Ze

de schnitzels, een partje



© 1 limoen (in partjes)

limoen, tortillachips en sla.

© 125 gram tortillachips

© 1/2 krop ijsbergsla (in smalle

reepjes)

LEEN zorner 2020 33

32-LEEN-02-20-Trendkiken.W.indd 33

19-05-20 15:10