Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 7


Hier is pagina 7 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Hoogvliet Folder 08.06.2020

Hier is pagina 7 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 7

Recepten Volkoren couscous salade Een heerlijke salade vol groenten die je kunt eten als diner en lunch! Wat je over hebt bewaar je en neem je de volgende dag lekker mee naar school of naar je werk. Door de vele verschillende groenten wordt dit automatisch ook een salade met heel veel vitaminen! 3-4 personen © 1 eetlepel olijfolie © peper © knoflookpoeder © sojasaus ® 140 gram volkoren couscous © 3 tomaten © 1 rode paprika ® 1 avocado © 1 rode ui ® 2 stengels bosui ® 1 courgette © Vs komkommer © 50 gram feta kaas © 5 augurken ® handje amandelen © rucola Kook water voor de couscous. De verhouding is altijd 1 mok couscous - staat gelijk aan 1 mok kokend water. Doe 1 kop couscous in een bak en doe hier de mok kokend water bij. Dek vervolgens de bak af met een an schone theedoek en laat het 15 minuten staan. Hierna kun je met een vork de couscous uit elkaar wrikken en laat je de couscous verder volledig afkoelen. Was de groenten, snijd de courgette in blokjes en bak deze kort met een scheutje olijfolie in de hapjespan en bestrooi ze met een beetje knoflookpoeder. Laat de courgette vervolgens helemaal afkoelen. Snijd de rode ui in halve ringen en laat deze kort weken in koud water, zodat de scherpe smaak eraf gaat. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd ook deze in kleine blokjes. Snijd de tomaten en rode paprika in blokjes, de komkommer in halve partjes, de augurken in se blokjes en de bosui in ringen. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan tot deze bruin worden en laat ze dan even rusten op een keukenpapiertje. Voeg alle groentes bij de couscous, evenals de feta en de amandelen. Voeg naar smaak peper en sojasaus toe aan je salade. Roer alles goed door elkaar, serveer de couscous ret rucola, Nicky's Tip: Eet smakelijk! Wanneer je overdag geen blender bij de mA hand hebt, kunjehem natuurlijk gewoon in de ochtend al maken en in een goed afsluitbare beker meenernen naar je werk of naar school. Bewaar hem alleen niet te lang buiten de koelkast. k A BD pr Pr Green Tropical | smoothie K | 4 A à Heerlijk als een lichte lunch of natuurlijk gewoon als 4 ® een tussendoortje. Een keer wat anders dan die cup Pi: a soup en dit tussendoortje is meteen een enorme Pr boost aan vitaminen die je helpen verder de dag door te komen! Nederlanders staan er namelijk om | bekend om massaal veel te weinig groenten en fruit ER te eten. Dus waarom drinken we ze niet gewoon? 3 glazen © 2 handen verse spinazie © V2 banaan [andere Nicky's Tip: Serveer deze helft kun je in de vriezer bewaren voor later) salade met bijvoorbeeld een © 1 handje bevroren ananas © 1 handje bevroren heerlijk stuk zalm of falafel. blokjes avocado © 1 eetlepel chiazaad © 400 ml kokosmelk Doe alle ingrediënten in de blender en meng ze goed. Serveer het in een leuk glas en klaar! Genietsel LEEN zomer 2020 7 04-LEEN-02-20-Interview Nicky Opheij.W.indd 7 19-05-20 14:19

Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 7