Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Recepten

Volkoren couscous salade

Een heerlijke salade vol groenten die je kunt eten als diner en lunch!

Wat je over hebt bewaar je en neem je de volgende dag lekker mee naar

school of naar je werk. Door de vele verschillende groenten wordt dit

automatisch ook een salade met heel veel vitaminen!

3-4 personen

© 1 eetlepel olijfolie © peper © knoflookpoeder © sojasaus ® 140 gram

volkoren couscous © 3 tomaten © 1 rode paprika ® 1 avocado

© 1 rode ui ® 2 stengels bosui ® 1 courgette © Vs komkommer

© 50 gram feta kaas © 5 augurken ® handje amandelen © rucola

Kook water voor de couscous. De verhouding is altijd 1 mok couscous

-

staat gelijk aan 1 mok kokend water. Doe 1 kop couscous in een bak en

doe hier de mok kokend water bij. Dek vervolgens de bak af met een

an

schone theedoek en laat het 15 minuten staan. Hierna kun je met een

vork de couscous uit elkaar wrikken en laat je de couscous verder

volledig afkoelen. Was de groenten, snijd de courgette in blokjes en bak

deze kort met een scheutje olijfolie in de hapjespan en bestrooi ze met

een beetje knoflookpoeder. Laat de courgette vervolgens helemaal

afkoelen. Snijd de rode ui in halve ringen en laat deze kort weken in

koud water, zodat de scherpe smaak eraf gaat. Verwijder de schil en pit

van de avocado en snijd ook deze in kleine blokjes. Snijd de tomaten en

rode paprika in blokjes, de komkommer in halve partjes, de augurken in

se

blokjes en de bosui in ringen. Rooster de amandelen kort in een droge

koekenpan tot deze bruin worden en laat ze dan even rusten op een

keukenpapiertje. Voeg alle groentes bij de couscous, evenals de feta en

de amandelen. Voeg naar smaak peper en sojasaus toe aan je salade.

Roer alles goed door elkaar, serveer de couscous ret rucola,

Nicky's Tip:

Eet smakelijk!

Wanneer je overdag

geen blender bij de

mA

hand hebt, kunjehem

natuurlijk gewoon in

de ochtend al maken

en in een goed

afsluitbare beker

meenernen naar je

werk of naar school.

Bewaar hem alleen

niet te lang buiten de

koelkast.

k

A

BD

pr

Pr

Green Tropical

|

smoothie

K

|

4

A

à

Heerlijk als een lichte lunch of natuurlijk gewoon als

4

®

een tussendoortje. Een keer wat anders dan die cup

Pi:

a soup en dit tussendoortje is meteen een enorme

Pr

boost aan vitaminen die je helpen verder de dag

door te komen! Nederlanders staan er namelijk om

|

bekend om massaal veel te weinig groenten en fruit

ER

te eten. Dus waarom drinken we ze niet gewoon?

3 glazen

© 2 handen verse spinazie © V2 banaan [andere

Nicky's Tip: Serveer deze

helft kun je in de vriezer bewaren voor later)

salade met bijvoorbeeld een

© 1 handje bevroren ananas © 1 handje bevroren

heerlijk stuk zalm of falafel.

blokjes avocado © 1 eetlepel chiazaad

© 400 ml kokosmelk

Doe alle ingrediënten in de blender en meng ze

goed. Serveer het in een leuk glas en klaar!

Genietsel

LEEN zomer 2020 7

04-LEEN-02-20-Interview Nicky Opheij.W.indd 7

19-05-20 14:19