Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Recepten
Volkoren couscous salade
Een heerlijke salade vol groenten die je kunt eten als diner en lunch!
Wat je over hebt bewaar je en neem je de volgende dag lekker mee naar
school of naar je werk. Door de vele verschillende groenten wordt dit
automatisch ook een salade met heel veel vitaminen!
3-4 personen
© 1 eetlepel olijfolie © peper © knoflookpoeder © sojasaus ® 140 gram
volkoren couscous © 3 tomaten © 1 rode paprika ® 1 avocado
© 1 rode ui ® 2 stengels bosui ® 1 courgette © Vs komkommer
© 50 gram feta kaas © 5 augurken ® handje amandelen © rucola
Kook water voor de couscous. De verhouding is altijd 1 mok couscous
-
staat gelijk aan 1 mok kokend water. Doe 1 kop couscous in een bak en
doe hier de mok kokend water bij. Dek vervolgens de bak af met een
an
schone theedoek en laat het 15 minuten staan. Hierna kun je met een
vork de couscous uit elkaar wrikken en laat je de couscous verder
volledig afkoelen. Was de groenten, snijd de courgette in blokjes en bak
deze kort met een scheutje olijfolie in de hapjespan en bestrooi ze met
een beetje knoflookpoeder. Laat de courgette vervolgens helemaal
afkoelen. Snijd de rode ui in halve ringen en laat deze kort weken in
koud water, zodat de scherpe smaak eraf gaat. Verwijder de schil en pit
van de avocado en snijd ook deze in kleine blokjes. Snijd de tomaten en
rode paprika in blokjes, de komkommer in halve partjes, de augurken in
se
blokjes en de bosui in ringen. Rooster de amandelen kort in een droge
koekenpan tot deze bruin worden en laat ze dan even rusten op een
keukenpapiertje. Voeg alle groentes bij de couscous, evenals de feta en
de amandelen. Voeg naar smaak peper en sojasaus toe aan je salade.
Roer alles goed door elkaar, serveer de couscous ret rucola,
Nicky's Tip:
Eet smakelijk!
Wanneer je overdag
geen blender bij de
mA
hand hebt, kunjehem
natuurlijk gewoon in
de ochtend al maken
en in een goed
afsluitbare beker
meenernen naar je
werk of naar school.
Bewaar hem alleen
niet te lang buiten de
koelkast.
k
A
BD
pr
Pr
Green Tropical
|
smoothie
K
|
4
A
à
Heerlijk als een lichte lunch of natuurlijk gewoon als
4
®
een tussendoortje. Een keer wat anders dan die cup
Pi:
a soup en dit tussendoortje is meteen een enorme
Pr
boost aan vitaminen die je helpen verder de dag
door te komen! Nederlanders staan er namelijk om
|
bekend om massaal veel te weinig groenten en fruit
ER
te eten. Dus waarom drinken we ze niet gewoon?
3 glazen
© 2 handen verse spinazie © V2 banaan [andere
Nicky's Tip: Serveer deze
helft kun je in de vriezer bewaren voor later)
salade met bijvoorbeeld een
© 1 handje bevroren ananas © 1 handje bevroren
heerlijk stuk zalm of falafel.
blokjes avocado © 1 eetlepel chiazaad
© 400 ml kokosmelk
Doe alle ingrediënten in de blender en meng ze
goed. Serveer het in een leuk glas en klaar!
Genietsel
LEEN zomer 2020 7
04-LEEN-02-20-Interview Nicky Opheij.W.indd 7
19-05-20 14:19