Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 58




Hier is pagina 58 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ip

1

28

De expert

4

RT

Ni

Le

|)

is, zijn de klanten. Die willen steeds meer

nieuwe producten uitproberen. Ze zijn

nieuwsgieriger”

Mensen gaan ook steeds meer zelf bij

de boer in de buurt kopen. Hoe spelen

©

B

jullie hierop in?

“Door ook zelf vaker rechtstreeks bij telers

in te kopen. ledere dag vers. Zo verkopen

W

À!

we Westlandse aardbeien in de daar

omliggende gemeentes, en lokale boeren-

producten onder de naam Streek, zoals

spruiten, aardappelen, rnais, pompoen

en appels en peren”

&

Welke producten zijn momenteel

populair?

“De verkoop van verspakketten is het

a

SCH

a

laatste jaar explosief gestegen. En ook

producten als avocado en zoete aard-

appelen zitten in de lift. Spinazie is een

traditionele groente, maar hij is herontdekt

door mensen die graag roerbakken”

‘Met leveranciers werken

En waar is juist minder vraag naar?

“Aardappelen, andijvie, bieten en spitskool.

Voor aardappelen zijn veel alternatieven

we aan duurzame

op de markt, daarnaast eten consumenten

niet meer standaard dagelijks aardappelen,

groente en vlees. Bieten, andijvie en spits-

initiatieven”

kool zijn wat ouderwetse groenten, die jonge

mensen lang niet allemaal lekker vinden.”

Waarom zijn seizoensgroenten beter?

er al enorm veel verbeterd. Om maar

Wat zijn de verschillen tussen

“Omdat ze vaak lekkerder zijn. Zo van het

een paar voorbeelden te noemen: sinds

bijvoorbeeld biologische en gewone

land op je bord, dat proef je. Daarnaast is

kort verkopen we de biologische kruiden-

knoflook?

het toch heerlijk als je producten niet

plantjes in een nieuwe verpakking,

“Biologische knoflook wordt op natuurlijke

wekelijks eet, maar alleen als het seizoen

zonder plastic pot. Hierdoor besparen

wijze geteeld zonder gebruik van kunst-

daar is? Ik houd me er zeker aan. Ik eet

we 70 procent plastic per verpakking.

mest of chemische bestrijdingsmiddelen”

geen bloemkool of aardbeien uit Spanje.

Tornaten zitten nu in kartonnen in

Niet omdat er iets mis mee is, hoor. Maar

plaats van plastic schalen, dat scheelt

Proef je het verschil ook?

ik vind verse Hollandse bloemkool en

26.000 kilo plastic per jaar. Verder zitten

“Nou en of. Neem de komkommer. Vaak hoor

aardbeien smaakvoller. Voor sperziebonen

er afbreekbare netjes om de biologische

je mensen zeggen dat je bij een biologische

raak ik dan weer wel een uitzondering”

citroenen, zijn de appelschalen volledig

komkomrner nog ‘echte komkommer’

van karton en zitten onze blauwe bessen

proeft. Maar goed, dat weet je alleen als je

Wat doen jullie eraan om het

tegenwoordig in kartonnen bekers.”

die smaak nog van vroeger kent”

gebruik van plastic verpakkings-

materiaal terug te dringen?

Heb je in dat opzicht nog

Waarom zijn biologische producten

“Wij zijn daar dagelijks mee bezig, samen

makkelijke tips voor je klanten?

altijd duurder?

met de leveranciers. De afgelopen jaren is

“Ja, hergebruik de zakken waarin je je

“Omdat er meestal minder aanbod is

groente en fruit koopt. Wij verkopen

dan vraag, daar hangt de prijs vanaf. Het

trouwens ook herbruikbare netjes die

wil dus niet zeggen dat biologisch altijd

hier speciaal voor gefabriceerd zijn”

duurder is en zal blijven. Als het aanbod

toeneemt, gaat de prijs vanzelf omlaag”

Nu doen,

Ten slotte: wat zijn jouw persoonlijke

zomertoppers?

dit is het

Wat zijn jouw tips voor mensen die

“Naast kersen, die ik zo van het steeltje

moeite hebben om voldoende groente

eet, kan ik echt genieten van Hollandse

en fruit te eten?

seizoen!

aardbeien en frambozen in vanillevla.

k

“Gebruik meerdere eetmomenten per dag,

Deze zorner komen we met nieuwe

0:

Pak groente of fruit als tussendoortje.

Hollandse kersen

producten op het gebied van zacht fruit.

En maak het ook klaar voor de kinderen:

Aardbeien

Ik heb ze al kunnen proeven, daar gaan

als je zegt ‘eet straks wat fruit, dan doen ze

Bloemkool

\

onze klanten hun vingers bij aflikken.

het vaak niet. Maar als je het klaarmaakt,

Broccoli

Nee, meer geef ik nog niet prijs!”

Imddes

dan smullen ze ervan. Ik zie trouwens ook

EE)

LA

steeds meer collega’s op kantoor die allerlei

Andijvie

soorten groente of fruit thuis klaargemaakt

ee

Foto’s Ge

hebben en meenemen”

58

LEEN zomer 2020

56-LEEN-02-20-AGF specialistV2.W.indd 58

19-05-20 15:35