Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 58


Hier is pagina 58 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Hoogvliet Folder 08.06.2020

Hier is pagina 58 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 58

Ip 1 28 De expert 4 RT Ni Le |) is, zijn de klanten. Die willen steeds meer nieuwe producten uitproberen. Ze zijn nieuwsgieriger” Mensen gaan ook steeds meer zelf bij de boer in de buurt kopen. Hoe spelen © B jullie hierop in? “Door ook zelf vaker rechtstreeks bij telers in te kopen. ledere dag vers. Zo verkopen W À! we Westlandse aardbeien in de daar omliggende gemeentes, en lokale boeren- producten onder de naam Streek, zoals spruiten, aardappelen, rnais, pompoen en appels en peren” & Welke producten zijn momenteel populair? “De verkoop van verspakketten is het a SCH a laatste jaar explosief gestegen. En ook producten als avocado en zoete aard- appelen zitten in de lift. Spinazie is een traditionele groente, maar hij is herontdekt door mensen die graag roerbakken” ‘Met leveranciers werken En waar is juist minder vraag naar? “Aardappelen, andijvie, bieten en spitskool. Voor aardappelen zijn veel alternatieven we aan duurzame op de markt, daarnaast eten consumenten niet meer standaard dagelijks aardappelen, groente en vlees. Bieten, andijvie en spits- initiatieven” kool zijn wat ouderwetse groenten, die jonge mensen lang niet allemaal lekker vinden.” Waarom zijn seizoensgroenten beter? er al enorm veel verbeterd. Om maar Wat zijn de verschillen tussen “Omdat ze vaak lekkerder zijn. Zo van het een paar voorbeelden te noemen: sinds bijvoorbeeld biologische en gewone land op je bord, dat proef je. Daarnaast is kort verkopen we de biologische kruiden- knoflook? het toch heerlijk als je producten niet plantjes in een nieuwe verpakking, “Biologische knoflook wordt op natuurlijke wekelijks eet, maar alleen als het seizoen zonder plastic pot. Hierdoor besparen wijze geteeld zonder gebruik van kunst- daar is? Ik houd me er zeker aan. Ik eet we 70 procent plastic per verpakking. mest of chemische bestrijdingsmiddelen” geen bloemkool of aardbeien uit Spanje. Tornaten zitten nu in kartonnen in Niet omdat er iets mis mee is, hoor. Maar plaats van plastic schalen, dat scheelt Proef je het verschil ook? ik vind verse Hollandse bloemkool en 26.000 kilo plastic per jaar. Verder zitten “Nou en of. Neem de komkommer. Vaak hoor aardbeien smaakvoller. Voor sperziebonen er afbreekbare netjes om de biologische je mensen zeggen dat je bij een biologische raak ik dan weer wel een uitzondering” citroenen, zijn de appelschalen volledig komkomrner nog ‘echte komkommer’ van karton en zitten onze blauwe bessen proeft. Maar goed, dat weet je alleen als je Wat doen jullie eraan om het tegenwoordig in kartonnen bekers.” die smaak nog van vroeger kent” gebruik van plastic verpakkings- materiaal terug te dringen? Heb je in dat opzicht nog Waarom zijn biologische producten “Wij zijn daar dagelijks mee bezig, samen makkelijke tips voor je klanten? altijd duurder? met de leveranciers. De afgelopen jaren is “Ja, hergebruik de zakken waarin je je “Omdat er meestal minder aanbod is groente en fruit koopt. Wij verkopen dan vraag, daar hangt de prijs vanaf. Het trouwens ook herbruikbare netjes die wil dus niet zeggen dat biologisch altijd hier speciaal voor gefabriceerd zijn” duurder is en zal blijven. Als het aanbod toeneemt, gaat de prijs vanzelf omlaag” Nu doen, Ten slotte: wat zijn jouw persoonlijke zomertoppers? dit is het Wat zijn jouw tips voor mensen die “Naast kersen, die ik zo van het steeltje moeite hebben om voldoende groente eet, kan ik echt genieten van Hollandse en fruit te eten? seizoen! aardbeien en frambozen in vanillevla. k “Gebruik meerdere eetmomenten per dag, Deze zorner komen we met nieuwe 0: Pak groente of fruit als tussendoortje. Hollandse kersen producten op het gebied van zacht fruit. En maak het ook klaar voor de kinderen: Aardbeien Ik heb ze al kunnen proeven, daar gaan als je zegt ‘eet straks wat fruit, dan doen ze Bloemkool \ onze klanten hun vingers bij aflikken. het vaak niet. Maar als je het klaarmaakt, Broccoli Nee, meer geef ik nog niet prijs!” Imddes dan smullen ze ervan. Ik zie trouwens ook EE) LA steeds meer collega’s op kantoor die allerlei Andijvie soorten groente of fruit thuis klaargemaakt ee Foto’s Ge hebben en meenemen” 58 LEEN zomer 2020 56-LEEN-02-20-AGF specialistV2.W.indd 58 19-05-20 15:35

Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 58