Hoogvliet - Folder van 08.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 58
Hier is pagina 58 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 08.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Ip
1
28
De expert
4
RT
Ni
Le
|)
is, zijn de klanten. Die willen steeds meer
nieuwe producten uitproberen. Ze zijn
nieuwsgieriger”
Mensen gaan ook steeds meer zelf bij
de boer in de buurt kopen. Hoe spelen
©
B
jullie hierop in?
“Door ook zelf vaker rechtstreeks bij telers
in te kopen. ledere dag vers. Zo verkopen
W
À!
we Westlandse aardbeien in de daar
omliggende gemeentes, en lokale boeren-
producten onder de naam Streek, zoals
spruiten, aardappelen, rnais, pompoen
en appels en peren”
&
Welke producten zijn momenteel
populair?
“De verkoop van verspakketten is het
a
SCH
a
laatste jaar explosief gestegen. En ook
producten als avocado en zoete aard-
appelen zitten in de lift. Spinazie is een
traditionele groente, maar hij is herontdekt
door mensen die graag roerbakken”
‘Met leveranciers werken
En waar is juist minder vraag naar?
“Aardappelen, andijvie, bieten en spitskool.
Voor aardappelen zijn veel alternatieven
we aan duurzame
op de markt, daarnaast eten consumenten
niet meer standaard dagelijks aardappelen,
groente en vlees. Bieten, andijvie en spits-
initiatieven”
kool zijn wat ouderwetse groenten, die jonge
mensen lang niet allemaal lekker vinden.”
Waarom zijn seizoensgroenten beter?
er al enorm veel verbeterd. Om maar
Wat zijn de verschillen tussen
“Omdat ze vaak lekkerder zijn. Zo van het
een paar voorbeelden te noemen: sinds
bijvoorbeeld biologische en gewone
land op je bord, dat proef je. Daarnaast is
kort verkopen we de biologische kruiden-
knoflook?
het toch heerlijk als je producten niet
plantjes in een nieuwe verpakking,
“Biologische knoflook wordt op natuurlijke
wekelijks eet, maar alleen als het seizoen
zonder plastic pot. Hierdoor besparen
wijze geteeld zonder gebruik van kunst-
daar is? Ik houd me er zeker aan. Ik eet
we 70 procent plastic per verpakking.
mest of chemische bestrijdingsmiddelen”
geen bloemkool of aardbeien uit Spanje.
Tornaten zitten nu in kartonnen in
Niet omdat er iets mis mee is, hoor. Maar
plaats van plastic schalen, dat scheelt
Proef je het verschil ook?
ik vind verse Hollandse bloemkool en
26.000 kilo plastic per jaar. Verder zitten
“Nou en of. Neem de komkommer. Vaak hoor
aardbeien smaakvoller. Voor sperziebonen
er afbreekbare netjes om de biologische
je mensen zeggen dat je bij een biologische
raak ik dan weer wel een uitzondering”
citroenen, zijn de appelschalen volledig
komkomrner nog ‘echte komkommer’
van karton en zitten onze blauwe bessen
proeft. Maar goed, dat weet je alleen als je
Wat doen jullie eraan om het
tegenwoordig in kartonnen bekers.”
die smaak nog van vroeger kent”
gebruik van plastic verpakkings-
materiaal terug te dringen?
Heb je in dat opzicht nog
Waarom zijn biologische producten
“Wij zijn daar dagelijks mee bezig, samen
makkelijke tips voor je klanten?
altijd duurder?
met de leveranciers. De afgelopen jaren is
“Ja, hergebruik de zakken waarin je je
“Omdat er meestal minder aanbod is
groente en fruit koopt. Wij verkopen
dan vraag, daar hangt de prijs vanaf. Het
trouwens ook herbruikbare netjes die
wil dus niet zeggen dat biologisch altijd
hier speciaal voor gefabriceerd zijn”
duurder is en zal blijven. Als het aanbod
toeneemt, gaat de prijs vanzelf omlaag”
Nu doen,
Ten slotte: wat zijn jouw persoonlijke
zomertoppers?
dit is het
Wat zijn jouw tips voor mensen die
“Naast kersen, die ik zo van het steeltje
moeite hebben om voldoende groente
eet, kan ik echt genieten van Hollandse
en fruit te eten?
seizoen!
aardbeien en frambozen in vanillevla.
k
“Gebruik meerdere eetmomenten per dag,
Deze zorner komen we met nieuwe
0:
Pak groente of fruit als tussendoortje.
Hollandse kersen
producten op het gebied van zacht fruit.
En maak het ook klaar voor de kinderen:
Aardbeien
Ik heb ze al kunnen proeven, daar gaan
als je zegt ‘eet straks wat fruit, dan doen ze
Bloemkool
\
onze klanten hun vingers bij aflikken.
het vaak niet. Maar als je het klaarmaakt,
Broccoli
Nee, meer geef ik nog niet prijs!”
Imddes
dan smullen ze ervan. Ik zie trouwens ook
EE)
LA
steeds meer collega’s op kantoor die allerlei
Andijvie
soorten groente of fruit thuis klaargemaakt
ee
Foto’s Ge
hebben en meenemen”
58
LEEN zomer 2020
56-LEEN-02-20-AGF specialistV2.W.indd 58
19-05-20 15:35