Jumbo - Folder van 19.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 104




Hier is pagina 104 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 19.08.2021 tot 30.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

JUMBO & ST MÔRET

Scones met roomkaas en zalm

brunch-/lunchgerecht - 15 min.

(+20 min.oventijd) « 12 stuks

LEKKER FRIS,

100 g St Môret le goût primeur

(bakje à 150 g)

1pakkristalbloem (500 g)

LEKKER FRANS

1zakje bakpoeder (16 g)

1tl zout

Bij Jumbo halen we zoveel mogelijk producten uit Nederland.

1 90 gkoude roomboter

E 200 ml volle melk

Maar voor sommige producten maken we een uitzondering.

1el maanzaad

Voor de verse Franse kaasspecialist St Môret bijvoorbeeld.

1pakje gerookte zalm (100 9)

lei

Voor het verhaal achter deze verse

in Nederland doen we dat natuurlijk

% bakje bieslook (à 20 9)

roomkaas reizen we af naar de Franse

ook. Met name in de weekenden

& bakpapier

streek Périgord. Hier staat sinds 1964

genieten we graag van een uitgebreid

deegroller

de kaasmakerij van Savencia. In 1980

ontbijt, een brunch of lunch met

ronde uitsteekvorm (2 8 cm)

werd er voor het eerst St Môret

gezin, familie of vrienden. Een gezellig

gemaakt. Niek Damen, Trade

moment waarop afbakbroodjes,

1 Verwarm de oven voor tot

Marketing Manager bij Savencia

croissants, gekookte eitjes en lekkere

200 °C. Bekleed een bakplaat met

(moederbedrijf St Möret), vertelt:

vleeswaren en kazen op tafel komen.

bakpapier. 2 Meng de bloem met

“De kaas smaakt zó lekker, dat de

Bij deze luxe eetmomenten mag

het bakpoeder en het zout en snijd

receptuur de afgelopen veertig jaar

St Môret zeker niet ontbreken. Deze

de boter in stukjes. Meng met je

nooit veranderd is. Melk, room en een

roomkaas smaakt heerlijk op een

vingers de boter door de bloem tot

snufje zout: meer hebben weer niet

broodje of croissant. En wil je écht

een fijn kruimelig deeg.3 Voeg de

laag geprijsd.

melk en het maanzaad toeen roer

voor nodig.”

indruk maken op je gasten? Probeer

dan eens deze scones met een

met een vork tot een klonterig

Authentiek recept

verrukkelijke zomerlunch.”

geheel. Kneed kort tot een zacht en

Fransen hechten veel waarde aan

soepel deeg. 4 Rol het deeg op een

smaakvolle producten. Niek vertelt:

Périgord

met bloem bestoven werkblad uit

Destreek waar St Môret vandaan

“We gebruiken verse koemelk

tot een lap van ca. 2 cm dik. Steek

uit de directe omgeving van de

komt staat bekend om zijn

met de uitsteekvorm 12 rondjes uit

kaasmakerij. Die halen we dus op

kwaliteitsproducten. De lekkerste

het deeg en leg ze op de bakplaat.

bij lokale boeren, waarmee we

kazen, vlees en wijnen komen hier

5 Klop het eilos en bestrijk erde

al jarenlang samenwerken. Inde

vandaan. “En daarom weten we

scones mee. Bak in ca. 20 min.

kaasmakerij wordt de melk verhit

precies hoe we de kaas lekker stevig,

gaar in de oven. 6 Knip de bieslook

(gepasteuriseerd) en gestremd,

en toch makkelijk smeerbaar krijgen.”

fijn. Laat de scones afkoelen tot

waardoor hij dikker wordt. En dan

Niek lachend: “En je smeert het net zo

lauwwarm en snijd ze doormidden.

doen we er verse volle room bij,

makkelijk op een Hollandse boterham

7 Besmeer met St Môret, leg er.

gemaakt van verse koemelk. Tot slot

als op een Franse baguette hoor”

een stukje zalm op en garneer met

bieslook.

voegen weeen snufje zout toe om

St Môret die heerlijke smaak te geven.

Lekker fris, lekker Frans!”

voedingswaarde per stuk 254 kcal,

SMÔrer

vet 10 9, waarvan verzadigd 6 9,

Ontbijt, brunch, lunch

bz

koolhydraten 32 g, waarvan

Erreur

St Môret

“De Fransen houden van uitpakken

suikers 29, vezels 29, eiwit 8 9,

met lekker eten”, aldus Niek.”Maar

150 9 2,39

zout 0,89

En jd Lage Prijs producten Deze producten zijn van hoge kwaliteit en alt

104 JUMBD