Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

SUPERMARKTEN

Familiebedrijf

het meer bij de luxe-artikelen. Siebrand:

Siebrand heeft zijn eigen kinderen een beetje

“Het is echt een souvenir, veel toeristen

beschermd toen ze jonger waren. Zijn eigen

nemen een suikerbroodje mee naar huis.”

Ur

vader en hij waren al jong hard aan het werk.

=

“Uitslapen was er niet bij en je had er niet

a

altijd zin in. Ik zou het mooi vinden als mijn

“SOMS VOEL IK ME NET

kinderen de bakkerij overnemen, maar het

hoeft niet. Ik probeer in elk geval een gezond

EEN RAKETGELEERDE.”

bedrijf achter te laten, waar ze een goede

aan

boterham uit kunnen halen. En ik hoop dat ze

«|

El

iets meer vrije tijd voor zichzelf kunnen

7:

=="

=

..

regelen. Ik heb dertig jaar lang zes dagen in de

Seizoensgebonden

week gewerkt.” Inmiddels zijn de kinderen van

Bakker zijn is seizoensgebonden werk en

_ Ee

Siebrand jong volwassenen en werken ze graag

dat vindt Siebrand ook het mooie eraan:

mee in de drukke decembermaand. “Ja, als

“Geen week is hetzelfde”. Na de typische

we hier dan als gezin samen staan, dat vind

decemberproducten zoals pepernoten en

ik mooi.”

speculaas komen paasbroden en chocolade-

hazen weer in de etalage. Suikerbrood wordt

Duurzame stappen

het hele jaar door gebakken.

Siebrand werkt aan het verduurzamen van de

bakkerij: “We zijn bezig met de overstap naar

Bolwerken

À

led-verlichting en de aanschaf van energie-

Jonge, enthousiaste bakkers vinden is niet

3

j

à

A

zuinige ovens. Ook verpakken we zoveel

altijd makkelijk. “Maar wij kunnen het nog

{ f

Pr

mogelijk 'in bulk' (grote hoeveelheden)."

steeds bolwerken. Nah klaar”, besluit

De plastic verpakking blijft voorlopig nog,

Siebrand lachend.

G

"want zo blijft suikerbrood het beste vers.”

Br

Generatieverschil

Wat zijn de verschillen tussen het werk van

Noordertrots

opa, vader en zoon? “We zijn nog steeds de

hele dag bezig met goede grondstoffen, smaak

suikerbrood:

en ambacht. Dat deden mijn heit en pake ook.

=

F

Er komt nu alleen veel meer bij kijken.

v/ pure grondstoffen

Personeelszaken, certificeringen,

v/ vers

traceerbaarheid van grondstoffen. Je moet

Es

+

bijna een raketgeleerde zijn, wil je dat allemaal

v echt Fries

kunnen.” Een ander verschil is dat suikerbrood

vroeger een dagelijks product was. Nu hoort

v 100% plantaardig

Bt

2

DR

VE

Es

ez

Se

En

POIESZ December magazine