Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
SUPERMARKTEN
Familiebedrijf
het meer bij de luxe-artikelen. Siebrand:
Siebrand heeft zijn eigen kinderen een beetje
“Het is echt een souvenir, veel toeristen
beschermd toen ze jonger waren. Zijn eigen
nemen een suikerbroodje mee naar huis.”
Ur
vader en hij waren al jong hard aan het werk.
=
“Uitslapen was er niet bij en je had er niet
a
altijd zin in. Ik zou het mooi vinden als mijn
“SOMS VOEL IK ME NET
kinderen de bakkerij overnemen, maar het
hoeft niet. Ik probeer in elk geval een gezond
EEN RAKETGELEERDE.”
bedrijf achter te laten, waar ze een goede
aan
boterham uit kunnen halen. En ik hoop dat ze
«|
El
iets meer vrije tijd voor zichzelf kunnen
7:
=="
=
..
regelen. Ik heb dertig jaar lang zes dagen in de
Seizoensgebonden
week gewerkt.” Inmiddels zijn de kinderen van
Bakker zijn is seizoensgebonden werk en
_ Ee
Siebrand jong volwassenen en werken ze graag
dat vindt Siebrand ook het mooie eraan:
mee in de drukke decembermaand. “Ja, als
“Geen week is hetzelfde”. Na de typische
we hier dan als gezin samen staan, dat vind
decemberproducten zoals pepernoten en
ik mooi.”
speculaas komen paasbroden en chocolade-
hazen weer in de etalage. Suikerbrood wordt
Duurzame stappen
het hele jaar door gebakken.
Siebrand werkt aan het verduurzamen van de
bakkerij: “We zijn bezig met de overstap naar
Bolwerken
À
led-verlichting en de aanschaf van energie-
Jonge, enthousiaste bakkers vinden is niet
3
j
à
A
zuinige ovens. Ook verpakken we zoveel
altijd makkelijk. “Maar wij kunnen het nog
{ f
Pr
mogelijk 'in bulk' (grote hoeveelheden)."
steeds bolwerken. Nah klaar”, besluit
De plastic verpakking blijft voorlopig nog,
Siebrand lachend.
G
"want zo blijft suikerbrood het beste vers.”
Br
Generatieverschil
Wat zijn de verschillen tussen het werk van
Noordertrots
opa, vader en zoon? “We zijn nog steeds de
hele dag bezig met goede grondstoffen, smaak
suikerbrood:
en ambacht. Dat deden mijn heit en pake ook.
=
F
Er komt nu alleen veel meer bij kijken.
v/ pure grondstoffen
Personeelszaken, certificeringen,
v/ vers
traceerbaarheid van grondstoffen. Je moet
Es
+
bijna een raketgeleerde zijn, wil je dat allemaal
v echt Fries
kunnen.” Een ander verschil is dat suikerbrood
vroeger een dagelijks product was. Nu hoort
v 100% plantaardig
Bt
2
DR
VE
Es
ez
Se
En
POIESZ December magazine