Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 23


Hier is pagina 23 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.



Poiesz Folder 29.11.2021

Hier is pagina 23 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 23

y\ 5 Jaarrond Fruitfamilie u Fruittelers werken het gehele jaar aan het Vanzelfsprekend eet de hele familie van Edwin voorbereiden van de oogst. Of, zoals Edwin het veel fruit. Zijn jonge kinderen krijgen ook het verwoordt: “Zorgen voor goede kwaliteit peren in telen van fruit met de paplepel ingegoten. Ze de kist” Elk seizoen vinden er voorbereidingen ‘wonen op het bedrijf" en gaan vaak mee de Je 7 plaats. In de wintermaanden worden alle bomen boomgaard in. Ze krijgen steeds meer interesse in de boomgaard gesnoeid (22 hectare, 60.000 en beginnen de verschillende rassen en bomen). Een paar maanden later in het voorjaar handelingen te herkennen. Ergens hoopt Edwin h worden de bijenkasten geplaatst voor de zijn mooie vak door te geven, maar alleen als zijn bestuiving van de bloeiende bomen. En als de kinderen dat zelf willen en er 100% achter staan. peren beginnen te groeien, dunt Edwin Het telen van fruit is bijvoorbeeld erg afhankelijk handmatig de allerkleinsten er tussenuit, zodat van het weer, wat grote risico's met zich mee de rest beter kan uitgroeien. brengt: "Eén hagelbui kan ervoor zorgen dat we dat jaar niet kunnen oogsten” né Side dish I “Onze stoofpeer blijft Stoofpeertjes zijn oer-Hollands en nog altijd zeer gewild. Edwin hoopt dat ook steeds meer bij het koken mooi vast WA A, jongeren de stoofperen gaan ontdekken, als A en kleurt goed rood." een side dish: “Het is gewoon een heel lekker À Pr bijgerecht, dat past bij veel verschillende combinaties van smaken.” Voorzichtig geplukt Groei De oogstperiode, meestal in september, is voor De variatie van het werk is nog altijd een 4 UT Edwin een hele drukke, maar ook mooie tijd. Een grote drijfveer van Edwin: “De bloesem zien SLA vaste ploeg plukt dan in vijf weken tijd meer dan uitgroeien tot een peer, en dat ik de natuur BE ndtaN 1200 ton fruit, met de hand. Elke peer wordt daar een handje bij help. Hetzelfde proces er voorzichtig in een voorraadkist gelegd, zodat hij verloopt elk jaar anders.” ALSSIDE ul DNTDEKKEN a geen beschadiging oploopt. De voorraadkisten staan op een pluktreintje en worden vervolgens Pad 2 naar de koelcel gebracht (-0.5 °C en laag a zuurstofgehalte). Daar worden ze later door het TE" Le Noordertrots stoofperen sorteer- en verpakkingsbedrijf opgehaald. zijn oorkrijgbaar vanaf \ medio december Klein van stuk Stoofperen zijn kleiner en harder dan handperen. Rauw hebben ze nauwelijks smaak. Tijdens het stoven - als de peertjes minstens twee uur op een klein vuurtje in een laagje water staan, met de deksel erop - worden ze zachter en langzaam gaar. “De Noordertrots stoofpeer blijft bij het koken mooi vast en kleurt goed rood,” vertelt Edwin. “Ook zijn ze klein van stuk. Voor het Pama schillen van een stapel stoofperen moet je even rustig gaan zitten.” PUUR POIESZ December magazine 23

Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 23