Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 45




Hier is pagina 45 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

AN

zonder verspilling

De helft van de Nederlanders koopt te veel eten in met kerst.

N

En het resultaat is ieder jaar een giga hoeveelheid voedselverspilling:

|

30% van al ons eten tijdens kerst belandt in de prullenbak!

|

Heeft u gekookt uit dit magazine? Zo gebruikt u de ingrediënten die over zijn!

Bij restjes is de vriezer natuurlijk uw beste vriend. Maar een aantal ingrediënten laten zich ook gemakkelijk omtoveren

tot nieuwe gerechten. Onderstaande ideeën sluiten allemaal aan bij de recepten uit dit magazine.

Maar ze zullen vast en zeker ook vaker van pas komen!

SPECERIJEN & SINAASAPPEL OVER

ALLE GROENTEN VERWERKEN IN EEN

HEEFT U ROLLADE OVER VAN

>,

VAN DE STOOFPEREN IN FLAMMKUCHENDEEG

ÉÉN VAN DERECEPTEN VAN PAG. 29-357

Lekkere curry

MET GEKONFLJTESINAASAPPEL" VAN AG. 26 ?

Wraps, salade

e% gemakkelijk

Nodig: restjes groenten zoals ui,

& sandwiches

|

gliühuvein van!

bloemkool, courgette, zoete aardappel

& tomaat, currypasta, kokosmelk.

Nodig: restjes van de rollade,

De meeste groenten laten zich heel goed

brood/wrapsisalade, groenten.

Nodig: rode wijn, sinaasappel, steranijs,

verwerken in een lekkere curry. Bak, indien u

Het advies is om gebraden vlees zoals rollade

kaneelstokje(s), kruidnagel.

het heeft, een uitje, wat knoflook en wat

niet opnieuw op te warmen. Door het braden

Giet de rode wijn in een pan en voeg alle

gember even aan. Voeg de currypasta

en daarna bewaren in de koelkast verliest het

specerijen en de sinaasappel naar smaak toe.

(hoeveelheden staan vaak op de verpakking),

vocht en kan het bij opnieuw opwarmen

Warm op (niet laten koken!) tot de gewenste

de groenten en kokosmelk toe. Laat koken tot

behoorlijk taai worden. Gebruik het daarom

ratuur. Voeg voor een iets sterkere glühwein

de groenten gaar zijn en serveer met rijst

in koude gerechten zoals een lekkere lunch.

of naanbrood.

scheutje cognac of cointreau toe en voor een

Meng het samen met overgebleven groenten

chte, zoete versie een beetje honing.

in een salade of beleg er een wrap of

sandwich mee.

gr

Es

gen ov ntanscosn: dank ev zelf mayonaise van

Nodig: 1 eigeel, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap, 200 ml zonnebloemolie of milde

lie. Meng alle ingrediënten behalve de olie. Mix goed. Schenk er daarna beetje bij beetje, al roerend

de olie

ix tot de gewenste dikte. Meer olie = dikkere mayonaise!

PUUR POIESZ

a By Là

4,