Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 57
Hier is pagina 57 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.

Hier is pagina 57 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 57
Are pe Va + js + * —. = WP él { Y | | SUPERMARKTEN sé R Goede oliebollen stinken niet 4 Jk (a Voor de meeste mensen hoort de geur van | I # er oliebollen bij de gezellige decembertijd, voor zi Ir Stephan is het dagelijkse realiteit. Hij kan aan het Vn ij eind van een werkdag niet zonder omkleden nog de even naar de supermarkt: “Dan blijven mensen vanzelf op anderhalve meter afstand.” Toch is van À hae stinken geen sprake. Stephan: “Vervelende geuren Fe N ontstaan doordat de oliebollen te kort of lang of 2 niet op de goede temperatuur zijn gebakken. 2 Al es Wij monitoren de temperaturen heel erg goed” Dan stinken oliebollen dus niet, maar ruik je gewoon het ambacht. Een echt Nederlandse traditie, samen oliebollen eten in december. Ook Natuurproduct specialist Stephan Venema heeft warme herinneringen aan het pannetje Op de vraag wat hij het mooie van zijn werk vindt, op het vuur vroeger bij hem thuis. Inmiddels is hij het hele jaar bezig antwoordt Stephan: “Dat het een natuurproduct … is, en dat het ons lukt om op zo'n grote schaal met Noordertrots oliebollen. Samen met zijn team levert vanuit Sneek verse oliebollen te leveren.” dagelijks 750.000 oliebollen. Elke dag vers, van ambachtelijke kwaliteit. Toch een Friese traditie? Over de precieze oorsprong van de oliebol bestaan Retail en kwaliteit Pedagogische Technische Hogeschool volgde, twee theorieën. Eentje gaat terug naar de “Wat wij vandaag bakken, ligt morgen bij Poiesz ontwierp hij een oliebollenmachine. De Middeleeuwen, toen vetrijk voedsel van lang in winkel,” vertelt Stephan trots. Het bedrijf is uitvinding werd beloond met een tien, zijn broer houdbare ingrediënten een manier was om de net verhuisd naar hun nieuwe werkplek met een studeerde af met een griffel en Stephans baas winter te overleven. De andere theorie schrijft de productieruimte van 2200 m2. De laatste nam de oliebollenmachine in gebruik. Jaren oliebol toe aan Friezen en Bataven, die maanden van het jaar zetten bakkers hier grote later nam Stephan contact op met Poiesz en zei: zogenaamde oliekoeken maakten als offervoedsel hoeveelheden meel, rozijnen, water, gist, zout, “Ik kan dezelfde kwaliteit leveren als de bakker, voor hun godin Perchta. Stephan vindt het vooral suiker om in dagverse oliebollen van maar dan op grote schaal. En we zitten praktisch mooi dat zijn producten een oer-Nederlandse ambachtelijke kwaliteit. Een prestatie die uniek in jullie achtertuin, dus we kunnen snel traditie in stand houden: “Oliebollen brengen is Nederland. De Noordertrots oliebol is daarom leveren.” Stephan werkt nog altijd nauw samen mensen samen.” wat ons betreft niet alleen indrukwekkend met zijn broer. Hij heeft alle nieuwe lekker, maar vertelt ook het verhaal van een productiemachines ontworpen en geleverd. vakman die altijd kijkt hoe het beter kan. Noordertrots Geen krent gelijk Oliebollenmachine “Mensen denken vaak: je stopt wat meel en wat oliebollen: Groot denken zat er al vroeg in. Stephan werkte krenten bij elkaar en je maakt een oliebol. Maar DAELE ATH bij een bakker, waar hij veel leerde over het zo werkt dat niet. Ik ben in de zomer al bezig ambacht en het belang van verse ingrediënten. met het uitzoeken van krenten en rozijnen” v/ alleen de beste grondstoffen Stephan laat zijn hele familie meeproeven, Hij proefde een groot verschil met oliebollen uit de supermarkt: “Ik vond het vaak stuiterballen voordat de oliebollen in productie gaan. v naturel en gevuld uit de diepvries.” Stephan besloot te gaan “We willen alleen met de beste grondstoffen CA OUT Tag Tann onderzoeken of het beter kon, zodat meer werken, zodat we de beste kwaliteit kunnen vakprijzen mensen konden genieten van een goede oliebol. leveren.” En dat lukt, getuige de vele vakprijzen Samen met zijn broer Erwin Venema, die de die Venemafood heeft gewonnen. POIESZ December magazine 57
Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 57