Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 27




Hier is pagina 27 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

FN

hi

A

3

ne

N

*

>

N!

De

fi

su

PERMPRKTE

NOORDER

er

er.

trots! :

>

5

%

FF

%

2

aj

ed

Ve

In dient

taart voor 8 personen:

ze

20 minuten

Bereidingsti

FR

Peren stove

2.5 uur

Hi

u

Er

IR

:

=

Afbakken: 1uur

#

f:

Voor de stoofperen

6-8 Gieser Wildeman stoofperen

Pr

2 fiesjes à 250 mi rode hüiswijn

I

nr

“k

zeetiepeis kristalsuiker

1 kaneelstokje

Ze

Voor de cake

u

re

250 gram roomboter op kamertemperatuur

Fi



350 gram zefrijzend bakmeel

250 gram suiker

ke

2 zakjes vanitiesùiker

54

2

5 grote eieren

3 theelepels itroenschlirasp



poedersuiker

jole

ne

5

C

SL

Voor de kaneelroom

500 mi slagroom

ET KANE

EL

VII

Wi

zeetiepeis kristalsuiker

2 theelepels kaneel

are

>

nr

An

pr

es

Fes

er

de

ET

Werkwijze

= Schil de stoofperen, laat het steeltje eraan en zet ze op met de

= Zorg ervoor dat de steeltjes en het topje van de peer boven

rode wijn, suiker en kaneelstokje. Stoof de peren gedurende

het cakebeslag uitsteken.

2.5 uur in een afgedekte pan.

= Bak de cake in 60 minuten goudbruin. Hou de kleur goed

= Laat de peren afkoelen, uitlekken en dep ze droog.

in de gaten en bedek de cake zo nodig halverwege met

- Vet een springvorm (g 24 cm) licht in en bedek de bodem

aluminiumfolie om extra verkleuring tegen te gaan.

met bakpapier.

= Check na een uur of de cake gaar is door een satéprikker

= Verwarm de oven voor op 165 °C.

er in te steken. Komt de satéprikker ‘schoon’ weer uit

= Klop de boter, suiker, vanillesuiker en de citroenschilrasp

de cake? Dan is hij gaar!

ee

met een mixer luchtig tot deze wit van kleur is.

= laat de cake afkoelen.

= Voeg één voor één de eieren bij de luchtige boter.

= Meng de kaneel en kristalsuiker al kloppend door

= Voeg het zelfrijzend bakmeel toe in 3 gedeelten terwijl u mixt

de slagroom tot die stevig is.

a)

;

1

ï

op de laagste stand van de mixer. Schep daarna goed om.

= Spuit toefjes kaneelroom op de taart en bestuif

= Schep het beslag in de springvorm.

de randen met poedersuiker.

f

= Rol de onderkant van de droge stoofperen in de bloem en

plaats de peren langs de rand in het beslag. Hou hierbij

ongeveer 2 cm afstand van de rand.

PUUR POIESZ December magazine

2