Poiesz - Folder van 29.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 27
Hier is pagina 27 van 68 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
FN
hi
A
3
ne
N
*
>
N!
De
fi
su
PERMPRKTE
NOORDER
er
er.
trots! :
>
5
%
FF
%
2
aj
ed
Ve
In dient
taart voor 8 personen:
ze
20 minuten
Bereidingsti
FR
Peren stove
2.5 uur
Hi
u
Er
IR
:
=
Afbakken: 1uur
#
f:
Voor de stoofperen
6-8 Gieser Wildeman stoofperen
Pr
2 fiesjes à 250 mi rode hüiswijn
I
nr
“k
zeetiepeis kristalsuiker
1 kaneelstokje
Ze
Voor de cake
u
re
250 gram roomboter op kamertemperatuur
Fi
ré
350 gram zefrijzend bakmeel
250 gram suiker
ke
2 zakjes vanitiesùiker
54
2
5 grote eieren
3 theelepels itroenschlirasp
€
poedersuiker
jole
ne
5
C
SL
Voor de kaneelroom
500 mi slagroom
ET KANE
EL
VII
Wi
zeetiepeis kristalsuiker
2 theelepels kaneel
are
>
nr
An
pr
es
Fes
er
de
ET
Werkwijze
= Schil de stoofperen, laat het steeltje eraan en zet ze op met de
= Zorg ervoor dat de steeltjes en het topje van de peer boven
rode wijn, suiker en kaneelstokje. Stoof de peren gedurende
het cakebeslag uitsteken.
2.5 uur in een afgedekte pan.
= Bak de cake in 60 minuten goudbruin. Hou de kleur goed
= Laat de peren afkoelen, uitlekken en dep ze droog.
in de gaten en bedek de cake zo nodig halverwege met
- Vet een springvorm (g 24 cm) licht in en bedek de bodem
aluminiumfolie om extra verkleuring tegen te gaan.
met bakpapier.
= Check na een uur of de cake gaar is door een satéprikker
= Verwarm de oven voor op 165 °C.
er in te steken. Komt de satéprikker ‘schoon’ weer uit
= Klop de boter, suiker, vanillesuiker en de citroenschilrasp
de cake? Dan is hij gaar!
ee
met een mixer luchtig tot deze wit van kleur is.
= laat de cake afkoelen.
= Voeg één voor één de eieren bij de luchtige boter.
= Meng de kaneel en kristalsuiker al kloppend door
= Voeg het zelfrijzend bakmeel toe in 3 gedeelten terwijl u mixt
de slagroom tot die stevig is.
a)
;
1
ï
op de laagste stand van de mixer. Schep daarna goed om.
= Spuit toefjes kaneelroom op de taart en bestuif
= Schep het beslag in de springvorm.
de randen met poedersuiker.
f
= Rol de onderkant van de droge stoofperen in de bloem en
plaats de peren langs de rand in het beslag. Hou hierbij
ongeveer 2 cm afstand van de rand.
PUUR POIESZ December magazine
2