Coop - Folder van 15.11.2019 tot 29.12.2019 - Pagina 41

Hier is pagina 41 van 68 pagina's van de Coop folder, geldig van 15.11.2019 tot 29.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Een kleine toevoeging geeft je ge-
recht net dat beetje meer.
=
120 MINUTEN | 4 PERSONEN
D
Banana nn nn
e 2 takjes rozemarijn (alleen blaadjes) +
=
3 takjes tijm (alleen blaadjes) + 16 salie-
Es
= 4
blaadjes « 2 el venkelzaad « 2 teentjes
knoflook (in plakjes) « 1 kg varkensrol-
ft
lade e zout e peper + 1 el extra vergine
olijfolie « 50 gr roomboter « 8 kleine
&,
rode appels « 4 kleine rode uien (in
ee ij
a
kwarten) « 2 el appelazijn « 2 el bruine
CA
vr
suiker + 50 ml zonnebloemolie + extra:
72
on
keukenmachine,
vleesthermometer,
aluminiumfolie
Doe rozemarijn, tijm, 8 salieblaadjes,
venkel en knoflook in een keukenmachi-
ne of in een vijzel en maal fijn. Maak om
de centimeter kleine inkepingen in de
rollade. Wrijf de rollade stevig in met
zout, peper en het kruidenmengsel. Zorg
r
dat het kruidenmengsel ook goed in de
\
di
inkepingen komt. Laat 1 uur buiten de
koelkast intrekken. Verwarm de oven
dts
EP en
voor tot 175 graden. Besmeer de rollade
sr
met olijfolie. Neem een braadslee zo
groot dat er straks nog 8 appeltjes en 4
oe
uien omheen passen. Meng de azijn met
de suiker en wat zout en peper. Schil de
uien en snijd in vieren. Snijd de appeltjes
rondom dwars in tot op het klokhuis.
Doe de appeltjes en uien in het azijn-
7
mengsel en laat intrekken. Bak de rollade
om en om bruin in de braadslee in onge-
veer 5 minuten op je gasfornuis. Snijd de
roomboter in stukjes en leg naast de rol-
#
lade. Doe de appeltjes, uien en vocht bij
de rollade in de braadslee. Schuif in het
midden van de oven en bak 45 minuten
of tot de kernthermometer 60 graden
aangeeft. Draai de rollade elk kwartier
even om en schep het braadvet over de
rollade. Zo blijft hij sappiger. Verhit in de
tussentijd de zonnebloemolie. Frituur
hierin de laatste 8 salieblaadjes kort tot
ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keu-
RT
kenpapier. Haal de rollade uit de oven.
>
Laat 15 minuten rusten onder alumini-
RES
umfolie. Leg de salieblaadjes bij de ap-
pels en serveer met een lekkere puree.
sen
sense
LE
PER EENPERSOONSPORTIE 590 KCAL | 28 GR
VET | 31 GR KOOLHYDRATEN [51 GR EIWIT | 4
GR VEZELS | 4,1 GR ZOUT
EE
ez
de
En
41