Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

SUPERMARKTEN

Grasgevoerde runderen

Stoofpotjes

vet, maar ook meer smaak.” lers rundvlees

Poiesz werkt intensief samen met de lerse

Goed gezelschap, een glas rode wijn en een

verliest weinig vocht tijdens het braden,

organisatie Bord Bia. Zo kunnen we u garanderen

stoofpotje dat al vanaf de middag staat te

waardoor het ook na bereiding malser blijft.

dat er in onze winkels lers rundvlees van goede

pruttelen. Voor veel mensen een ideale

kwaliteit ligt, dat voldoet aan strenge richtlijnen.

herfstavond, getuige de grote vraag naar

In het artikel ‘lers gras is de motor achter heerlijk

draadjesvlees. Peter raadt ons aan: “Neem voor

vlees’ (pag.15) leest u meer over sappig lers gras,

stoof potjes runderlappen. Die bevatten iets meer

“Ik vind het mooi om

het buitenleven van de runderen en de kracht

van familiebedrijven.

te zien hoe mensen

interesse krijgen voor

Draadjesvlees

I

Runderlappen, borstlappen, sukadelappen…

het slagersvak."

de vraag naar draadjesvlees neemt weer toe.

Voor Peter de Jager een teken dat de herfst is

begonnen. De slager in Oudehaske verkoopt veel

lers rundvlees: “Leuk als klanten terugkomen en

Kennis doorgeven

zeggen: dat was hartstikke goed vlees.”

Peter houdt ervan zijn vak door te geven aan

jongere collega's: “Ik vind het mooi om te zien

hoe hun interesse verandert, dat ze steeds meer

affiniteit met het vlees krijgen. Hun eigen

ontwikkeling vind ik ook belangrijk. Ze komen als

hulpkracht vaak onervaren binnen en na een

“Het vlees van

wer

paar jaar zie je een ander persoon vertrekken”

lerse runderen is

0

altijd van goede

kwaliteit."

Sen

ut

Lekker en gezond eten

95% van het voedsel dat lerse runderen krijgen

bestaat uit gras met klaver. Door dit grasdieet is

Ons lers rundvlees

lers rundvlees minder vet, malser en rijker van

assortiment

smaak en bevat het meer gezonde vetzuren

(omega 3) en vitamines. lers rundvlees is een

waardevolle bron van hoogwaardige eiwitten,

v Bieflappen

v Riblappen

vitamines (A, B en E) en mineralen (ijzer, zink,

CAEN:

Dld

koper, magnesium, kalium en fosfaat).

v Borstlappen

v Runderlappen

Daarnaast zorgt het grasdieet ook voor vlees van

een constante en uitmuntende kwaliteit. Peter

v Hacheeviees

v Sukadelappen

beaamt dat: “Ik werk nu tien jaar met lers

v/ Kogelbiefstuk

rundvlees en de kwaliteit is altijd goed”

PUUR POIESZ Herfst magazine

B