Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
SUPERMARKTEN
Grasgevoerde runderen
Stoofpotjes
vet, maar ook meer smaak.” lers rundvlees
Poiesz werkt intensief samen met de lerse
Goed gezelschap, een glas rode wijn en een
verliest weinig vocht tijdens het braden,
organisatie Bord Bia. Zo kunnen we u garanderen
stoofpotje dat al vanaf de middag staat te
waardoor het ook na bereiding malser blijft.
dat er in onze winkels lers rundvlees van goede
pruttelen. Voor veel mensen een ideale
kwaliteit ligt, dat voldoet aan strenge richtlijnen.
herfstavond, getuige de grote vraag naar
In het artikel ‘lers gras is de motor achter heerlijk
draadjesvlees. Peter raadt ons aan: “Neem voor
vlees’ (pag.15) leest u meer over sappig lers gras,
stoof potjes runderlappen. Die bevatten iets meer
“Ik vind het mooi om
het buitenleven van de runderen en de kracht
van familiebedrijven.
te zien hoe mensen
interesse krijgen voor
Draadjesvlees
I
Runderlappen, borstlappen, sukadelappen…
het slagersvak."
de vraag naar draadjesvlees neemt weer toe.
Voor Peter de Jager een teken dat de herfst is
begonnen. De slager in Oudehaske verkoopt veel
lers rundvlees: “Leuk als klanten terugkomen en
Kennis doorgeven
zeggen: dat was hartstikke goed vlees.”
Peter houdt ervan zijn vak door te geven aan
jongere collega's: “Ik vind het mooi om te zien
hoe hun interesse verandert, dat ze steeds meer
affiniteit met het vlees krijgen. Hun eigen
ontwikkeling vind ik ook belangrijk. Ze komen als
hulpkracht vaak onervaren binnen en na een
“Het vlees van
wer
paar jaar zie je een ander persoon vertrekken”
lerse runderen is
0
altijd van goede
kwaliteit."
Sen
ut
Lekker en gezond eten
95% van het voedsel dat lerse runderen krijgen
bestaat uit gras met klaver. Door dit grasdieet is
Ons lers rundvlees
lers rundvlees minder vet, malser en rijker van
assortiment
smaak en bevat het meer gezonde vetzuren
(omega 3) en vitamines. lers rundvlees is een
waardevolle bron van hoogwaardige eiwitten,
v Bieflappen
v Riblappen
vitamines (A, B en E) en mineralen (ijzer, zink,
CAEN:
Dld
koper, magnesium, kalium en fosfaat).
v Borstlappen
v Runderlappen
Daarnaast zorgt het grasdieet ook voor vlees van
een constante en uitmuntende kwaliteit. Peter
v Hacheeviees
v Sukadelappen
beaamt dat: “Ik werk nu tien jaar met lers
v/ Kogelbiefstuk
rundvlees en de kwaliteit is altijd goed”
PUUR POIESZ Herfst magazine
B