Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 29
Hier is pagina 29 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
SUPERMARKTEN
h
En de ruimte is een stuk
Æ
Volop ontwikkelingen op het gebied
van gebak dus?
groter geworden.
ne
Klopt, niet alleen het proces is veranderd maar
Ja, je kunt je haast niet voorstellen dat we in die
een grote verandering is ook de locatie. We zitten
oude ruimte ooit 69 filialen voorzagen van al het
op een nieuwe plek in het distributiecentrum
gebak. In vergelijking was dat een piepkleine
waar we veel meer ruimte hebben. Daarnaast
ruimte. Daamaast is ook de inrichting een stuk
zitten alle onderdelen met betrekking tot gebak
verbeterd. In de vorige ruimte was voor een aantal
|
nu vlak bij elkaar.
onderdelen van het werk simpelweg te weinig
ruimte. Nu heeft alles een logische plek. Zo lopen
Een stuk minder ver lopen dus?
medewerkers elkaar niet in de weg en hebben we
A
Vooral veel minder transport van het gebak.
meer zicht op het werk. Dus veel meer ruimte,
Gebak is natuurlijk kwetsbaar, daarom wil je het
een open structuur en nu ook meer daglicht in
À
eigenlijk zo min mogelijk verplaatsen. Overal waar
de ruimte!
y
2
we transport konden verminderen hebben we dat
Ei
en
zo veel mogelijk gedaan.
Wat is er verder zoal nieuw?
In het nieuwe DCis een compleet nieuwe
er
a;
productielijn voor gebak ingericht. De oude hebben
we ook meegenomen, maar er is ook een nieuwe
productielijn komen te staan met een hoop nieuwe
apparatuur en technische verbeteringen. In de
Poiesz bakkerij wordt een groot deel van het proces
Uiteindelijk dus meer roombroodjes
nog steeds met de hand gedaan. Dat blijven we
voor de klanten van Poiesz?
heel belangrijk vinden. De nieuwe productielijn
Ja, in feite kunnen we nu veel meer aan.
maakt dat werk een stuk gemakkelijker en sneller.
Vanaf begin oktober gaat de nieuwe productielijn
in gebruik en gaan we echt op volle toeren gaan
Wordt er echt nog zo veel met
draaien. En dat willen we ook. Kom maar op!
de hand gedaan?
Ja, absoluut. Meer dan je zou denken! Ook in
de nieuwe lijn zal dat voor een deel zo blijven.
Het ambacht blijft bewaard, maar een aantal taken
ie
die heel arbeidsintensief zijn wordt in de nieuwe
Bann
productielijn vergemakkelijkt. Zo werd ieder
gi
pe
hf
roombroodje nog met de hand opengesneden,
room aan toegevoegd en ingepakt. Voor dergelijk
À
gebak zaten we echt aan ons plafond qua capaciteit.
&
on.”
In het bijzonder als het in de aanbieding was. Voor
Ed
a
roombroodjes waren we rondom dagen als Pasen,
u
Kerst en Moederdag vier dagen lang, 24 uur per dag
aan het werk. Nu kunnen we veel efficiënter aan
de slag en daarmee ook meer leveren.
4 CIS Herfstmagazine 29