Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 15
Hier is pagina 15 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Advertorial
ar:
lers gras is de motor
achter een heerlijk
stukje rundvlees
CFE
De leren hebben een sterke reputatie op het gebied van grasgevoerd rundvlees.
Niet verwonderlijk, want een spectaculaire 60 procent van hun bodem is
en
Kt
begroeid met sappig, groen gras. Het is er al eeuwen heel normaal dat koeien
3
het grootste deel van het jaar vrij kunnen grazen op uitgestrekte, overvloedige
Be
weiden. En daardoor weten de leren als geen ander dat mooi rundvlees met een
atd
dr
à
intense vleessmaak van runderen komt die sappig gras eten en volop lichaams-
Pel
Aarle
beweging krijgen.
BE NE
In lerland wonen net iets meer dan
Alle tijd gekregen
Zeker van kwaliteit en smaak
5 miljoen mensen. Dat is slechts drie
De kleinschalige, op gras gebaseerde
Je kunt dus zeggen dat lers rundvlees
keer zoveel als het aantal inwoners
manier waarop de leren rundvee-
zijn karakter grotendeels uit gras haalt.
van Groningen, Friesland en Drenthe
houderij bedrijven, laat zien dat
De veehouders staan echt voor de
bij elkaar opgeteld. Je zult in lerland
lekker vlees uitstekend in een bewust
kwaliteit en smaak van hun rundvlees.
eerder een koe tegenkomen dan een
eetpatroon past. In een omgeving
Sinds 2017 is er het SBLAS, het
mens, want er leven net iets meer dan
waar koeien alle vrijheid en ruimte
kwaliteitsborgingsysteem dat voort-
7 miljoen runderen. Die dieren hebben
krijgen om rondte lopen en te grazen,
borduurt op de behaalde successen
een rustig en gezond bestaan op
krijgt het vlees alle tijd om een mooie
van eerdere lerse kwaliteitssystemen,
de kleinschalige familiebedrijven,
vetverdeling op te bouwen. En dat
zoals BQAS. Het SBLAS bewaakt de
waar het land om bekend staat.
zorgt voor buitengewoon lekker en
hoge standaarden van het rundvlees
Het zijn bedrijven die van generatie op
heerlijk mals vlees. lerse veehouders
en er hebben zich meer dan 50.000
generatie worden doorgegeven, waar
laten hun dieren gemiddeld minimaal
rundveehouders bij aangesloten.
veehouders met liefde en aandacht
220 dagen per jaar buiten, waar de
Dierenwelzijn, diergezondheid, milieu-
voor hun dieren en de omgeving
dieren zich tegoed doen aan voeding
bescherming en traceerbaarheid zijn
zorgen en hun koeien het grootste
die voor gemiddeld 90 procent uit
de vier belangrijkste pijlers van dit
deel van het jaar buiten laten grazen.
gras bestaat.
systeem.
zn
a
E:
=
=
Ei.
rk
@E
BORDBIA
Se
QUALITY
ASSURANCE
ORIGIN-IRELAND
73
3
hv
>
Le
Ee
BORD BIA
IRISH FOOD BOARD
©
f IrishBeef.