Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 15




Hier is pagina 15 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Advertorial

ar:

lers gras is de motor

achter een heerlijk

stukje rundvlees

CFE

De leren hebben een sterke reputatie op het gebied van grasgevoerd rundvlees.

Niet verwonderlijk, want een spectaculaire 60 procent van hun bodem is

en

Kt

begroeid met sappig, groen gras. Het is er al eeuwen heel normaal dat koeien

3

het grootste deel van het jaar vrij kunnen grazen op uitgestrekte, overvloedige

Be

weiden. En daardoor weten de leren als geen ander dat mooi rundvlees met een

atd

dr

à

intense vleessmaak van runderen komt die sappig gras eten en volop lichaams-

Pel

Aarle

beweging krijgen.

BE NE

In lerland wonen net iets meer dan

Alle tijd gekregen

Zeker van kwaliteit en smaak

5 miljoen mensen. Dat is slechts drie

De kleinschalige, op gras gebaseerde

Je kunt dus zeggen dat lers rundvlees

keer zoveel als het aantal inwoners

manier waarop de leren rundvee-

zijn karakter grotendeels uit gras haalt.

van Groningen, Friesland en Drenthe

houderij bedrijven, laat zien dat

De veehouders staan echt voor de

bij elkaar opgeteld. Je zult in lerland

lekker vlees uitstekend in een bewust

kwaliteit en smaak van hun rundvlees.

eerder een koe tegenkomen dan een

eetpatroon past. In een omgeving

Sinds 2017 is er het SBLAS, het

mens, want er leven net iets meer dan

waar koeien alle vrijheid en ruimte

kwaliteitsborgingsysteem dat voort-

7 miljoen runderen. Die dieren hebben

krijgen om rondte lopen en te grazen,

borduurt op de behaalde successen

een rustig en gezond bestaan op

krijgt het vlees alle tijd om een mooie

van eerdere lerse kwaliteitssystemen,

de kleinschalige familiebedrijven,

vetverdeling op te bouwen. En dat

zoals BQAS. Het SBLAS bewaakt de

waar het land om bekend staat.

zorgt voor buitengewoon lekker en

hoge standaarden van het rundvlees

Het zijn bedrijven die van generatie op

heerlijk mals vlees. lerse veehouders

en er hebben zich meer dan 50.000

generatie worden doorgegeven, waar

laten hun dieren gemiddeld minimaal

rundveehouders bij aangesloten.

veehouders met liefde en aandacht

220 dagen per jaar buiten, waar de

Dierenwelzijn, diergezondheid, milieu-

voor hun dieren en de omgeving

dieren zich tegoed doen aan voeding

bescherming en traceerbaarheid zijn

zorgen en hun koeien het grootste

die voor gemiddeld 90 procent uit

de vier belangrijkste pijlers van dit

deel van het jaar buiten laten grazen.

gras bestaat.

systeem.

zn

a

E:

=

=

Ei.

rk

@E

BORDBIA

Se

QUALITY

ASSURANCE

ORIGIN-IRELAND

73

3

hv

>

Le

Ee

BORD BIA

IRISH FOOD BOARD

©

f IrishBeef.