Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 23




Hier is pagina 23 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

me

A dee

| POESZ

MARKTEN,

SUPER!

Es

ae

he

[3

Fe

Ingrediënten voor

\

10 punten taart

a

EN

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten

ci

HS

Deeg

FD

175 gram patent bloem

1 theelepel bakpoeder

120 gram witte basterdsuiker

150 gram roomboter

rei

NER

x

Mespuntje zout

A

a

Xe

Banketbakkersroom

Dr

tú pale Dr. Oetker gele

banketbakkersroom poeder

100 mi melk

am

75 gram Dr. Oetker amandelspijs

Teidooier

an

Rasp van een \/s citroen

Fruitvulling

Werkwi

3 Noordertrots Eistar appels

+ Verdeel de room gelijk over de deegbodem.

5 ready to eat abrikozen

* Verwarm de oven voor op 220°C.

Houd hierbij ongeveer 0,5 cm vrij bij de rand.

Mespuntje kaneel

Deeg

Dit gaat het gemakkelijkst met een spuitzak,

* Meng de boter, suiker en het ei tot een gladde

maar een lepel werkt ook!

hbrikozengeiei

3 el abrikozenjam

massa. Voeg de patentbloem, de bakpoeder en

Fruitvulling

zel water

een mespuntje zout toe. Kneed het geheel tot

+ Snij de appels met schil in partjes. Snij ook de

Sap + rasp van een \/: citroen

een soepel deeg of gebruik een mixer met

abrikozen in stukjes. Verdeel de abrikoos over de

deeghaken.

room en daarover de partjes appel. Bestrooi met

Benodigdheden:

een beetje kaneel.

1 taartvorm van 22 cm

«Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer

30 minuten rusten in de koelkast.

* Bak de taart ongeveer 15 minuten in de oven.

Deegroiler

Kastje

«Vet de taartvorm licht in of gebruik bakpapier

Door het gewicht van de vulling zal de

Koksmes en snijplank

voor de bodem. Rol het deeg uit tot een plak

binnenkant van het deeg lager blijven dan de

Beslagkom

van ongeveer 1 cm dikte en leg deze op de

rand waar geen vulling op ligt. Hierdoor ontstaat

Mixer met gardes

Spatel

bodem van de taartvorm. Druk het deeg

een opstaande rand tijdens het bakken.

Rasp

voorzichtig aan met uw vingers.

Abrikozengelei

iepel of een spultzak

Tip: Geen deegroller? Gebruik een schone, lege,

* Verwarm water, het sap en de rasp van de

Sieeipan

citroen en de abrikozenjam in een pan.

Garde

glazen (wijn)fles.

Vershoudfolie

+ Mix de melk met de banketbakkersroompoeder

Roer dit goed door met een garde tot de

en laat opstijven in de koelkast.

abrikozenjam vloeibaar is.

+ Maak de amandelspijs aan met citroenrasp en

* Haal de pan van het vuur. Bestrijk de taart royaal

RE

eidooier en kneed alles goed door elkaar. Spatel

met de abrikozengelei en laat de taart 3-4 uur

afkoelen in de koelkast.

dit door de opgesteven banketbakkersroom.

SRE