Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 23
Hier is pagina 23 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
me
A dee
| POESZ
MARKTEN,
SUPER!
Es
ae
he
[3
Fe
Ingrediënten voor
\
10 punten taart
a
EN
Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten
ci
HS
Deeg
FD
175 gram patent bloem
1 theelepel bakpoeder
120 gram witte basterdsuiker
150 gram roomboter
rei
NER
x
Mespuntje zout
A
a
Xe
Banketbakkersroom
Dr
tú pale Dr. Oetker gele
banketbakkersroom poeder
100 mi melk
am
75 gram Dr. Oetker amandelspijs
Teidooier
an
Rasp van een \/s citroen
Fruitvulling
Werkwi
3 Noordertrots Eistar appels
+ Verdeel de room gelijk over de deegbodem.
5 ready to eat abrikozen
* Verwarm de oven voor op 220°C.
Houd hierbij ongeveer 0,5 cm vrij bij de rand.
Mespuntje kaneel
Deeg
Dit gaat het gemakkelijkst met een spuitzak,
* Meng de boter, suiker en het ei tot een gladde
maar een lepel werkt ook!
hbrikozengeiei
3 el abrikozenjam
massa. Voeg de patentbloem, de bakpoeder en
Fruitvulling
zel water
een mespuntje zout toe. Kneed het geheel tot
+ Snij de appels met schil in partjes. Snij ook de
Sap + rasp van een \/: citroen
een soepel deeg of gebruik een mixer met
abrikozen in stukjes. Verdeel de abrikoos over de
deeghaken.
room en daarover de partjes appel. Bestrooi met
Benodigdheden:
een beetje kaneel.
1 taartvorm van 22 cm
«Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer
30 minuten rusten in de koelkast.
* Bak de taart ongeveer 15 minuten in de oven.
Deegroiler
Kastje
«Vet de taartvorm licht in of gebruik bakpapier
Door het gewicht van de vulling zal de
Koksmes en snijplank
voor de bodem. Rol het deeg uit tot een plak
binnenkant van het deeg lager blijven dan de
Beslagkom
van ongeveer 1 cm dikte en leg deze op de
rand waar geen vulling op ligt. Hierdoor ontstaat
Mixer met gardes
Spatel
bodem van de taartvorm. Druk het deeg
een opstaande rand tijdens het bakken.
Rasp
voorzichtig aan met uw vingers.
Abrikozengelei
iepel of een spultzak
Tip: Geen deegroller? Gebruik een schone, lege,
* Verwarm water, het sap en de rasp van de
Sieeipan
citroen en de abrikozenjam in een pan.
Garde
glazen (wijn)fles.
Vershoudfolie
+ Mix de melk met de banketbakkersroompoeder
Roer dit goed door met een garde tot de
en laat opstijven in de koelkast.
abrikozenjam vloeibaar is.
+ Maak de amandelspijs aan met citroenrasp en
* Haal de pan van het vuur. Bestrijk de taart royaal
RE
eidooier en kneed alles goed door elkaar. Spatel
met de abrikozengelei en laat de taart 3-4 uur
afkoelen in de koelkast.
dit door de opgesteven banketbakkersroom.
SRE