Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 9




Hier is pagina 9 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

SUPERMARKTEN

Een stamppot is het lekkerst met een kruimige aardappel,

maar voor patat kunt u juist beter een vastkokende soort

gebruiken. Wij weten alles over aardappelen en helpen u

graag met kiezen! Bekijk onze handige aardappelwijzer.

Welke aardappel zet u op tafel vanavond?

AARDAPPELWEETJES

v Bildtstar aardappelen van Poiesz zijn heel

‚gemakkelijk te schillen.

v Aardappelen kunnen 'blauwe plekken'

krijgen. Dit kunt u voorkomen door ze

voorzichtig vast te pakken en te verplaatsen,

RCE

Deze kruimige aardappel wordt op

Eén van de vroegst geteelde aardappelen

alsof het eieren zijn.

V/ Kleine aardappelen worden piepers genoemd,

traditionele wijze geteeld en verwerkt op

rond het Middellandse Zeegebied.

omdat ze een piepend geluid maken in de

het eiland Malta met pootaardappelen uit

Vanaf mei kunt u al genieten van deze

pan. Zodra ze niet meer piepen, zijn ze gaar.

onder andere de Bildtstreek. Die combinatie

primeuraardappel. Ook in Nederland is de

Handig!

zorgt voor een onderscheidende smaak en

Doré één van de eerste aardappelen. Het is

v/ In het Noorden worden meer aardappelen

sublieme kwaliteit.

een kruimige, smakelijke zomeraardappel.

gegeten dan in de rest van Nederland.

«/ De oorsprong van de Bildtstar ligt in de Friese

Verkrijgbaar: maart t/m juni

Verkrijgbaar: april/mei t/m september

gemeente Het Bildt. Daar ontstond de rode,

ronde aardappel door een kruising van de

aardappelrassen Winda en Satuma.

Sy

tu

=

%

Het aardappelras Eigenheimer

Een vorstelijk lekkere aardappel. Heerlijk

wordt vaak Borger genoemd. Deze

voor winterkost. De Irene wordt vooral in

aardappel komt van oorsprong

het Noorden geteeld én gegeten. U kunt

uit de Groningse klei, uit het dorp

ze het beste in een klein laagje water

Borgercompagnie. Deze aardappel kan

langzaam gaar stomen.

tijdens het koken uit elkaar vallen,

Verkrijgbaar: oktober t/m mei

Verkrijgbaar: juli t/m maart/april

en

sd,

+

gr

PUR POIESZ Herfst magazine

E)