Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 7


Hier is pagina 7 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.



Poiesz Folder 18.10.2021

Hier is pagina 7 van 60 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 18.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 7

peer MARKTE kunnen worden gezet. Reinder poot de Voeding op maat aardappelen eind april en rooit ze in september Elke aardappel heeft zijn eigen unieke en oktober. De Noordertrots Bildtstar gedijt goed eigenschappen. Reinder weet wat de ideale in de lichte tot middelzware klei van het omstandigheden zijn om die eigenschappen te Noorden. Reinder: “Het bijzondere aan de stimuleren. “Een lekkere smaak creëer je door Bildtstar is zijn rode jasje, ronde vorm en erg uitgekiende bemesting met precies de goede goede smaak. Eenmaal gekookt, is hij licht voedingsstoffen. Een Eigenheimer bijvoorbeeld kruimig.” Een heel geschikte aardappel dus voor heeft meer kalium nodig dan de Bildtstar." een herfstig stoofpotje. Zoveel tinten groen Verschillende schillen Wat maakt het werk van een aardappelteler De ene aardappel is rond en glad, de ander is mooi? Volgens Reinder is dat het vele buiten wat ruiger van uiterlijk. Zo heeft een zijn, de mooie uitzichten op de gewassen, die Eigenheimer diepe ‘spruitgaten', daar gaat de verschillen van seizoen tot seizoen. “Je ziet de aardappel kiemen en stengels vormen. Reinder: natuur veranderen. Zoveel tinten groen, dat is "Als ze gewassen zijn, zie je alles. Om de echt fantastisch. ” Ook is hij trots dat hij werkt schilkwaliteit te verbeteren behandelen we het met een natuurproduct. “We controleren wat pootgoed van de Bildtstar aardappelen met Aloë we kunnen, maar er kan altijd iets aan Vera. Dat zorgt voor een mooiere schil.” mankeren. Overmacht, door bijvoorbeeld het weer of een plaag, hoort bij dit werk. Het begint bij de bodem Elke nieuwe teelt is een uitdaging.” “De bodem, daar doe je alles voor,” benadrukt Reinder. “Het is de basis waar alles om draait. We gaan zorgvuldig om met chemie en zetten het alleen in als het echt niet anders kan. Na de ® graanoogst wordt het stro verhakseld om als IN voedsel voor bodeminsecten te dienen. Daarna bad gebruiken we dierlijke mest en zaaien groenbemesters om voldoende organisch VAN REINDER e materiaal in de bodem te krijgen. We zorgen voor bloemrijke akkerranden om de biodiversiteit te stimuleren. Ook telen we onze gewassen ieder v On the way to PlanetProof jaar op andere percelen, zodat de bodem niet uitgeput raakt.” De aardappelen van Reinder zijn gecertificeerd On the way to PlanetProof gecertificeerd. v/ Uitstekende schilkwaliteit Stop één aardappel in de grond en haal er tien uit. Het klinkt zo gemakkelijk. De dagelijkse De aardappel afrijpen PAULA EN praktijk van een aardappelteler is een stuk Reinder zorgt voor een rustige overgang tussen v/ Zorg voor de bodem ingewikkelder. “Er komt heel wat monitoring bij groeien en rooien. Reinder: “Een aardappel krijgt kijken,” vertelt Reinder Hogenhout. “We meten stress als hij in één keer moet stoppen met continu de kwaliteit van de bodem en onze groeien. Er ontstaan dan groeischeuren door een explosie van energie. Door water of bemesting in gewassen.” Kleine porties te geven, kun je groeischeuren Goed voor de herfst voorkomen. Om daarnaast de afrijping van de Reinder Hogenhout teelt acht verschillende aardappel te verbeteren, laten we het loof in es 0 tafelaardappelen. Dat zijn rassen die in een de laatste weken van de teelt al wat gekookte, gebakken of gefrituurde vorm op tafel achteruitgaan.” PUUR POIESZ Herfst magazine 7

Poiesz - Folder van 18.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 7