Dirk - Folder van 22.11.2021 tot 04.01.2022 - Pagina 20




Hier is pagina 20 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 22.11.2021 tot 04.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Starter

”z

pz

+=

N

Un

+ j

fl

5



PL

5

N

=

©

À

À

|

zn

|

>

N

d

CA

Luxe trio van vis

Bloemkoolsoen met amandelen

Tagliatasalade metkaaskletskon

echt - 4 pers. - 15 min.

|

Er

voorgerecht - 4 pers. - 20 min.

voorgerecht - 4 pers. - 20 min.

gr zalmfilet op huid

|

150 gr gerookte forel

{3 groentebouillontabletten

300 gr kogelbiefstuk

|

2 snackkomkommers

1 kleine prei

40 gr piinboompitten

U

2 plakjes sushigember (pot)

| 7 gr platte peterselie

| 2 ellboter

| 7gr peterselie

“ Mel boter

5 el olijfolie

E

1 eitroen

! 800 grbloemkoolroosjes

1 teen knoflook

1 el mayonaise

200 ml slagroom

mere CT

_ 2elzure room

_ 1125 ml crême fraîche

_ 80 gr Parmezaanse kaas

1 tl mierikswortel (pot)

150 gr gerookte amandelen

1 el wittewijnazijn

1 el kappertjes

50 gr gedroogde cranberry's

‚125 gr groene pesto

150 gr gepaneerde garnalen

(extra nodig: handmixer, staafmixer

75 gr rucola

1. Snijd de zalm en forel in kleine blokjes

1. Breng 1% Itr water aan de kook en los

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een

tot tartaar. Schaaf met een kaasschaaf in

de bouillontabletten hierin op.

koekenpan, rooster de pijnboompitten goud-

de lengte dunne plakken van de komkom-

2. Was de prei en snijd in ringen. Houd

bruin en houd apart.

mer. Meng in een kom met 2 el van het

4 takjes peterselie achter ter garnering.

2. Bestrooi de biefstuk met zout en peper.

vocht van de sushigember en laat marine-

Hak de resterende peterselie grof.

Kneus de teen knoflook. Verhit de koekenpan

ren. Snijd de gember fijn. Hak de peter-

3. Verhit een soeppan met de boter en

met de boter. Voeg 2 el olie, knoflook en de tijm

selie fijn.

fruit de prei zacht. Schep om met de

toe. Bak de biefstuk in de pan aan één zijde aan,

2. Rasp de schil van de citroen en pers de bloemkool. Voeg de bouillon toe en kook

tot het vlees tot halverwege verkleurt. Keer de

in 15 minuten gaar.

biefstuk om en bak nog 2 minuten. Houdt de

rucht uit. Meng de mayonaise met de

3. Klop intussen de slagroom lobbig met

pan tijdens het bakken schuin en schep de hete

1tl

Ve

jus over het vlees. Neem uit de pan en laat

4. Voeg de crème fraîche met de gehakte

5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

le peterselie toe aan de soep. Pureer de

3. Rasp de kaas. Vorm op een met bakpapier

soep met de staafmixer glad. Breng op

beklede bakplaat 12 bergjes kaas. Bak de kaas

tl

smaak met versgemalen peper.

7 minuten in de oven tot het is gesmolten. Laat

5. Hak de amandelen fijn. Schenk de soep

afkoelen tot een knapperige kaaskletskop.

in soepkommen en schep er een paar

4. Klop in een kom met een garde de wittewijn-

azijn met de rest van de olie en 1 tl pesto tot

lepels lobbige slagroom op. Bestrooi met

ae

lletje:

=)

fijngehakte amandelen. Garneer met de

dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Lel

het

cranberry's en de resterende peterselie.

B. Verwijder dikke steeltjes van de rucola en

BEVAT P.P. 1963 KJ/469 KCAL, 41 G VET WAARVAN 22 G

voeg toe aan de dressing. Verdeel over 4 bor-

lletjes. Laat de

Im

den. Bewaar de achtergebleven dressing.

E

|

pg en garneer VERZADIGD, 12 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 10 G SUI-

neerde.

B

6. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Verdeel

eh

Pe

a ME ZOUT EN 7,G VOEDINGSVEZEL

FE

IscE ia ES Hure DU NOR EMI Ce

over de rucola en besprenkel met de overgeble-

.

pie)

Le

ven dressing, pijnboompitten en de resterende

Po LI VEN WAARVAN 3'G VER:

pesto. Steek er de kaaskletskoppen tussen.

x

nr

OI

à

in

Er

BEVAT P.P. 2102 KJ/503 KCAL, 40 G VET WAARVAN 12 G VERZA-

W

Es

fe

nou

cs

i

ai j

DIGD, 5 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 3 G SUIKERS, 30:G EIWIT,

De 3

zp,

Al

pay;

#

ZGZOUTEN 1 GVOEDINGSVEZEL

mi,

Fi

WIJNTIP Gesigte Sauvignon Blanc