Dirk - Folder van 22.11.2021 tot 04.01.2022 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 22.11.2021 tot 04.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

À

A

Kip met pittige ovenspruitjes

ol

hoofdgerecht - 4 pers.

15 min. (+ 60 min. oventijd)

m2 rode uien

B 2 sinaasappels

m1 hele kip in braadzak met Provencaalse

kruiden (1400 gr)

m 100 gr pistachenoten

m 225 gr chorizoworst (stuk)

#500 gr geschoonde spruitjes

m4 el olijfolie

Em 350 gr gesneden boerenkool fijn

Bm 150 gr gedroogde cranberry's

Ik

#750 gr krielaardappelen

m2 takjes rozemarijn

ef

m2 tl zoete paprikapoeder

B extra nodig: 2 ovenschalen of

Le

braadsledes

re,

rs

et id

&

3

wr

%

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de

EPA

Po

1

uien en snijd in parten. Boen de sinaasap-

Á

ns

7

%

pels schoon en snijd in parten.

rd,

Ce?

FS

2. Vul de kip met zo veel mogelijk ui en

A

et

rt

sinaasappelparten. Knijp twee sinaasappel-

SR

2

pl

parten uit over de kip en doe de resterende

ui en sinaasappel met de kip in de braad-

mn

zak. Sluit de braadzak, leg in een oven-

schaal en gaar ca. 60 minuten in de oven.

3. Pel de pistachenoten. Snijd de chori-

e..

zoworst in blokjes (verwijder het vel indien

eren

nodig) en schep om met de spruiten en 2 el

olie. Doe in een ovenschaal en bak samen

Su



—,-

met de kip in 35 minuten beetgaar. Voeg na

er

GN

an

20 minuten de boerenkool, cranberry's en

de pistachenootjes toe en schep om.

4. Was de krielaardappelen. Halveer en

nn. EE

kook in 10 minuten beetgaar in water met

zout. Giet af. Ris de takjes rozemarijn en

cg

U

hak grof. Verhit de resterende olie in een

grote koekenpan en bak de aardappelen

met de rozemarijn en paprikapoeder

goudbruin.

5. Verwijder de braadzak en leg de kip op

een mooie schaal. Schep er de krielaardap-

peltjes eromheen en serveer met de

ovenspruiten.

BEVAT P.P. 6078 KJ/1453 KCAL, 82 G VET WAARVAN 21 G

Biet wellington

VERZADIGD, 90 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 40 G SUIKERS,

kijk op pagina 33 voor het recept

76 G EIWIT, 6 G ZOUT EN 22 G VOEDINGSVEZEL

WIJNTIP Peter Mertens Rheinhese spätlese

29