Dirk - Folder van 22.11.2021 tot 04.01.2022 - Pagina 29
Hier is pagina 29 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 22.11.2021 tot 04.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
À
A
Kip met pittige ovenspruitjes
ol
hoofdgerecht - 4 pers.
15 min. (+ 60 min. oventijd)
m2 rode uien
B 2 sinaasappels
m1 hele kip in braadzak met Provencaalse
kruiden (1400 gr)
m 100 gr pistachenoten
m 225 gr chorizoworst (stuk)
#500 gr geschoonde spruitjes
m4 el olijfolie
Em 350 gr gesneden boerenkool fijn
Bm 150 gr gedroogde cranberry's
Ik
#750 gr krielaardappelen
m2 takjes rozemarijn
ef
m2 tl zoete paprikapoeder
B extra nodig: 2 ovenschalen of
Le
braadsledes
re,
rs
et id
&
3
wr
%
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de
EPA
Po
1
uien en snijd in parten. Boen de sinaasap-
Á
ns
7
%
pels schoon en snijd in parten.
rd,
Ce?
FS
2. Vul de kip met zo veel mogelijk ui en
A
et
rt
sinaasappelparten. Knijp twee sinaasappel-
SR
2
pl
parten uit over de kip en doe de resterende
ui en sinaasappel met de kip in de braad-
mn
zak. Sluit de braadzak, leg in een oven-
schaal en gaar ca. 60 minuten in de oven.
3. Pel de pistachenoten. Snijd de chori-
e..
zoworst in blokjes (verwijder het vel indien
eren
nodig) en schep om met de spruiten en 2 el
olie. Doe in een ovenschaal en bak samen
Su
—
—,-
met de kip in 35 minuten beetgaar. Voeg na
er
GN
an
20 minuten de boerenkool, cranberry's en
de pistachenootjes toe en schep om.
4. Was de krielaardappelen. Halveer en
nn. EE
kook in 10 minuten beetgaar in water met
zout. Giet af. Ris de takjes rozemarijn en
cg
U
hak grof. Verhit de resterende olie in een
grote koekenpan en bak de aardappelen
met de rozemarijn en paprikapoeder
goudbruin.
5. Verwijder de braadzak en leg de kip op
een mooie schaal. Schep er de krielaardap-
peltjes eromheen en serveer met de
ovenspruiten.
BEVAT P.P. 6078 KJ/1453 KCAL, 82 G VET WAARVAN 21 G
Biet wellington
VERZADIGD, 90 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 40 G SUIKERS,
kijk op pagina 33 voor het recept
76 G EIWIT, 6 G ZOUT EN 22 G VOEDINGSVEZEL
WIJNTIP Peter Mertens Rheinhese spätlese
29