Dirk - Folder van 22.11.2021 tot 04.01.2022 - Pagina 26




Hier is pagina 26 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 22.11.2021 tot 04.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Gemarineerde zalm met

Feestmaaltijd

notencrumble

so

hoofdgerecht - 4 pers.

45 min. (+ 6 uur marineren)

Au

VEN \

VA?

m4 zalmfilets met huid (500 gr)

Pk

m1 citroen

8

4 ss

ä

ent



>

#500 ml bietensap

m 20 gr verse dille

Rardappelkroketjes

.

m1 zak aardappelkroketjes

Lekker makkelijk uit ons

m 150 gr pistachenoten

eigen assortiment

#3 el panko

m6 el honing

m4 el milde mosterd

m4 el extra vierge olijfolie

m 500 gr gekookte rode bieten

a:

A

B 125 gr verse zachte geitenkaas naturel

plakken

1

pP.

1. Leg de zalmfilets met de huid naar

boven in een ovenschaal. Schenk er het

Ek

09

bietensap bij. Rasp de schil van de citroen

TT

h 1

en pers de vrucht uit. Verdeel over de vis.

Mn

|}

Breng op smaak met zout en versgemalen

un.

lt

N

$

4)

peper. Verdeel de helft van de dilletakjes

ZN

over de zalm. Dek af met vershoudfolie en

>

pe

laat 6 uur in de koelkast mariner

Fa

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats

de bevroren aardappelkroketjes in een

zr

enkele laag op de bakplaat. Bak 15 -

11

D

EN

$

18 minuten en draai halverwege.

JB

N

TI

3. Pel intussen de pistachenoten en hak

re

fijn. Meng ze door de panko. Meng 4 el

ed

ANT

Pe

honing met 3 el mosterd en 2 el olie. Giet

N

x

En

Aa

er

de marinade af en dep de zalmfilet droog

N

à

Ps

met keukenpapier. Leg met de huidkant

naar boven op de bakplaat. Smeer de zalm

in met het honingmengsel en bestrooi met

De zalm deze

de noten. Bak de zalm in 10 - 12 minuten in

‚prachtige dieproze kleur,

de oven rose.

ES

het bietensap

3. Snijd intussen de bieten in dunne plak-

jes. Meng de resterende honing, mosterd

ue”

en olie en schep om met de bieten. Breng

47

}

?

A

op smaak met versgemalen peper. Maak

op elk bord een torentje van, om en om,

>

een plakje geitenkaas en een plakjes biet.

Garneer met de resterende dille.



ja

4. Serveer de zalm bij de bietentorentjes

Bi

M +

met aardappelkroketjes.

LA

art

"

a LEA

BEVAT P.P. 5706 KJ/1364 KCAL, 80 G VET WAARVAN 16 G

ut

ki

1

Van

il

fl

"ar

VERZADIGD, 86 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 44 G SUI-

KERS, 68 G EIWIT, 4 G ZOUT EN 11 G VOEDINGSVEZEL

In

aa an

ur

1

D

WIJNTIP Baron de Vaillantcourt Chardonnay

ie

Reserve

26

I