Dirk - Folder van 22.11.2021 tot 04.01.2022 - Pagina 33




Hier is pagina 33 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 22.11.2021 tot 04.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Feestmaaltijd

Cr

5

FEN

Y

ij

=

NE

(Q



N

(\

2

=

rkokeiase met mosterdsaus

Biet Wellington met blauwe kaas

El

vegetarisch

hoofdgerecht -4 pers. - 45 min. (+ 60 min. marineren)

hoofdgerecht - 4 pers. - 25 min. (+ 25-35 min. oventijd)

m4 el fijne mosterd

appels toe. Voeg eventueel

m2 rode uien

randen ruim vrij. Dep de bieten

m 500 ml halfzoete witte wijn

water toe. Stoof de appels op

m 400 gr kastanjechampignons

droog, snijd grof met. Hak de

m2 laurierblaadjes

laag vuur in 35 minuten zacht.

m 25 gr boter

noten fijn, meng in een kom

m3 el olijfolie

3. Pel de ui en snipper fijn. Hak

Em 20 gr platte peterselie

samen met de mosterd, de

m2 tenen knoflook

de paddenstoelen grof. Neem

m1 rol vers bladerdeeg

bieten, zout en versgemalen

m 600 gr varkenshaas

het vlees uit de marinade en

m 150 gr pistachenoten

peper.

m4 kleine appels

dep droog. Zeef de marinade

m3 el fijne mosterd

4. Schep het bietenmengsel

m2 kaneelstokjes

en zet apart. Verhit een koe-

m 500 gr gekookte rode bieten

over het paddenstoelenmeng-

m 375 gr tutti frutti

kenpan met de resterende olie

m 150 gr blauwe kaas

sel. Snijd de blauwe kaas in

Em 500 ml rode port

en bak de varkenshaas met de

miei

plakjes. Leg ze er dakpansge-

m3 el rietsuiker

takjes tijm goudbruin en gaar.

m1 el sesamzaad

wijs op. Vouw het bladerdeeg

m 100 gr cranberry’s*

Laat rusten op een bord onder

m extra nodig: kwastje

dicht en druk de uiteinden plat.

miui

aluminiumfolie.

5. Snijd overtollig deeg weg.

m 500 gr gemengde

4. Verhit de koekenpan met

1. Verwarm de oven op 180°C.

Plaats de wellington met de

paddenstoelen

boter en fruit de ui. Voeg de

Pel de uien en snipper zeer

naad naar beneden op de

m50 gr boter

paddenstoelen toe en bak al

fijn. Maak de champignons

bakplaat.

m4 takjes tijm

omscheppend. Blus af met de

schoon met keukenpapier en

6. Klop het ei los, bestrijk hier

m 200 ml kookroom

helft van de gezeefde marina-

snijd in kwarten. Verhit de koe-

het bladerdeeg mee en

m extra nodig: appelboor

de. Voeg de kookroom en res-

kenpan met boter en fruit de

bestrooi met sesamzaad.

terende mosterd toe. Laat op

uien op laag vuur. Bak de

Bak de biet wellington

1. Meng de helft van de mos-

laag vuur inkoken tot een romi-

champignons bij de uien gaar.

25-35 minuten goudbruin in

terd met de witte wijn, laurier

ge saus.

Laat het mengsel uitlekken in

de oven. Dek indien nodig af

blad en 1 el olie tot marinade.

5. Snijd de varkenshaas in plak-

een vergiet en laat afkoelen.

met aluminiumfolie.

Snijd de knoflook in plakjes en

ken, leg op een schaal en giet

2. Hak de peterselie fijn en

BEVAT P.P. 3499 KJ/836 KCAL, 60.G VET

voeg met de varkenshaas toe

er de paddenstoelensaus

WAARVAN 25 G VERZADIGD, 40 G KOOLHY-

schep door de champignons.

aan de marinade. Zorg dat het

naast. Serveer de stoofappel-

Voeg eventueel 3 el paneer-

DRATEN WAARVAN 13'G SUIKERS), 27 G

vleesrondom bedekt is. Laat

tjes lauwwarm, in de portsaus.

meel toe voor een steviger

EIWIT, 5 G ZOUT EN 11 GVOEDINGSVEZEL

60 minuten koud marineren.

BEVAT P.P. 4165 KJ/996 KCAL, 32. G VET

WIJNTIP Statiere Primitivo

mengsel. Breng op smaak met

2. Schil de appels, boor het

WAARVAN 16.G VERZADIGD, 75 G KOOLHY-

zout en versgemalen peper.

klokhuis eruit. Breek de

DRATEN WAARVAN69.G SUIKERS, 41 G

Voeg naar.wens nootmuskaat

toe.

kaneelstokjes en vul de holte

EIWIT, 2 6 ZOUTEN 106 VOEDINGSVEZEL

ermee. Snijd de tutti frutti in

WIJNTIP Villa Cornaro Pinot

3. Rol het bladerdeeg uit op

stukken. Verwarm een pan

Grigio Blush Rose

een bakplaat. Lepel het pad-

met port en suiker. Voeg de

denstoelenmengsel over de

tutti frutti, cranberry's en de

lengte van het deeg, laat de

“VERKRIJGBAAR VANAF 28 NOVEMBER

Dirk 33

ne.

mt