Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 16


Hier is pagina 16 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.



Dirk Folder 01.10.2021

Hier is pagina 16 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 16

Homemade roze zuurkool CN Tip van bijgerecht — 4 pers. 20 min. (+ 2 —3 weken wachttijd) Dirk w 650 gr rode kool = 650 gr witte kool Een mok of m1 tl karwijzaad à vijzelstamper m1 venkelzaad ah is ook geschikt = 6jeneverbessen % om de kool w extra nodig: mandoline of 3 onder waterte ge keukenmachine, gesteriliseerde be houden. weckpot x = ÿ A AE = 1. Verwijder de buitenste bladeren en harde kern van de kolen. Bewaar 1 kool- u blad. Snijd de kool met een mandoline, |. keukenmachine of scherp mes in flinter- \ dunne reepjes. Weeg de kool af tot een re | kilo en doe samen met 20 gr zout in een de 7 stevige kom. — 2. Masseer de kool met schone handen, PR =S LL tot er sap ontstaat. Hoe meer sap, hoe —= "| 5 beter. Meng het karwijzaad, venkelzaad da en de jeneverbessen door de kool. Doe de kool en het sap in de weckpot en > ES duw stevig aan. Laat 2 cm onder de rand van de pot vrij. Voeg eventueel water \ toe als de kool niet helemaal onder het VE = sap staat. EN 3. Dek de kool af met het ongesneden koolblad. Vul een plastic zakje met water en knoop dicht. Leg op het koolblad zodat er druk ontstaat en de kool onder het vocht blijft. Laat de kool 2-3 dagen met de deksel open bij kamertempera tuur staan, maar niet in de zon. Zet ver- volgens 2-3 weken op een koelere plek (ca. 15°C). Dek de pot eventueel losjes af met een theedoek. Kijk regelmatig of 2 de kool nog in het vocht staat, anders komt er zuurstof bij en ontstaat er schimmelvorming. 4. Proef de zuurkool na twee weken. 5, à ” r Ben je tevreden met het resultaat, ta k bewaar de pot dan in de koelkast. De kou vertraagt het fermentatieproceS en, à à: daardoor blijft de smaak enigszins gelijk. + Lekker op een broodje hotdog. BEVAT P.P. 404 KJ/97 KCAL, OG VET WAARVAN OG VER- it ZADIGD, 12 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 11 G SUIKERS, 7 GEIWIT, 5 G ZOUT EN 11 G VOEDINGSVEZEL 16 k

Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 16