Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 16
Hier is pagina 16 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Homemade roze zuurkool
CN
Tip van
bijgerecht — 4 pers.
20 min. (+ 2 —3 weken wachttijd)
Dirk
w 650 gr rode kool
= 650 gr witte kool
Een mok of
m1 tl karwijzaad
à
vijzelstamper
m1 venkelzaad
ah
is ook geschikt
= 6jeneverbessen
%
om de kool
w extra nodig: mandoline of
3
onder waterte ge
keukenmachine, gesteriliseerde
be
houden.
weckpot
x
=
ÿ A
AE
=
1. Verwijder de buitenste bladeren en
harde kern van de kolen. Bewaar 1 kool-
u
blad. Snijd de kool met een mandoline,
|.
keukenmachine of scherp mes in flinter-
\
dunne reepjes. Weeg de kool af tot een
re
|
kilo en doe samen met 20 gr zout in een
de
7
stevige kom.
—
2. Masseer de kool met schone handen,
PR
=S
LL
tot er sap ontstaat. Hoe meer sap, hoe
—= "|
5
beter. Meng het karwijzaad, venkelzaad
da
en de jeneverbessen door de kool. Doe
de kool en het sap in de weckpot en
>
ES
duw stevig aan. Laat 2 cm onder de rand
van de pot vrij. Voeg eventueel water
\
toe als de kool niet helemaal onder het
VE
=
sap staat.
EN
3. Dek de kool af met het ongesneden
koolblad. Vul een plastic zakje met water
en knoop dicht. Leg op het koolblad
zodat er druk ontstaat en de kool onder
het vocht blijft. Laat de kool 2-3 dagen
met de deksel open bij kamertempera
tuur staan, maar niet in de zon. Zet ver-
volgens 2-3 weken op een koelere plek
(ca. 15°C). Dek de pot eventueel losjes
af met een theedoek. Kijk regelmatig of
2
de kool nog in het vocht staat, anders
komt er zuurstof bij en ontstaat er
schimmelvorming.
4. Proef de zuurkool na twee weken.
5,
à
”
r
Ben je tevreden met het resultaat,
ta
k
bewaar de pot dan in de koelkast. De
kou vertraagt het fermentatieproceS en,
à à:
daardoor blijft de smaak enigszins gelijk.
+
Lekker op een broodje hotdog.
BEVAT P.P. 404 KJ/97 KCAL, OG VET WAARVAN OG VER-
it
ZADIGD, 12 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 11 G SUIKERS,
7 GEIWIT, 5 G ZOUT EN 11 G VOEDINGSVEZEL
16
k