Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 16




Hier is pagina 16 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Homemade roze zuurkool

CN

Tip van

bijgerecht — 4 pers.

20 min. (+ 2 —3 weken wachttijd)

Dirk

w 650 gr rode kool

= 650 gr witte kool

Een mok of

m1 tl karwijzaad

à

vijzelstamper

m1 venkelzaad

ah

is ook geschikt

= 6jeneverbessen

%

om de kool

w extra nodig: mandoline of

3

onder waterte ge

keukenmachine, gesteriliseerde

be

houden.

weckpot

x

=

ÿ A

AE

=

1. Verwijder de buitenste bladeren en

harde kern van de kolen. Bewaar 1 kool-

u

blad. Snijd de kool met een mandoline,

|.

keukenmachine of scherp mes in flinter-

\

dunne reepjes. Weeg de kool af tot een

re

|

kilo en doe samen met 20 gr zout in een

de

7

stevige kom.



2. Masseer de kool met schone handen,

PR

=S

LL

tot er sap ontstaat. Hoe meer sap, hoe

—= "|

5

beter. Meng het karwijzaad, venkelzaad

da

en de jeneverbessen door de kool. Doe

de kool en het sap in de weckpot en

>

ES

duw stevig aan. Laat 2 cm onder de rand

van de pot vrij. Voeg eventueel water

\

toe als de kool niet helemaal onder het

VE

=

sap staat.

EN

3. Dek de kool af met het ongesneden

koolblad. Vul een plastic zakje met water

en knoop dicht. Leg op het koolblad

zodat er druk ontstaat en de kool onder

het vocht blijft. Laat de kool 2-3 dagen

met de deksel open bij kamertempera

tuur staan, maar niet in de zon. Zet ver-

volgens 2-3 weken op een koelere plek

(ca. 15°C). Dek de pot eventueel losjes

af met een theedoek. Kijk regelmatig of

2

de kool nog in het vocht staat, anders

komt er zuurstof bij en ontstaat er

schimmelvorming.

4. Proef de zuurkool na twee weken.

5,

à



r

Ben je tevreden met het resultaat,

ta

k

bewaar de pot dan in de koelkast. De

kou vertraagt het fermentatieproceS en,

à à:

daardoor blijft de smaak enigszins gelijk.

+

Lekker op een broodje hotdog.

BEVAT P.P. 404 KJ/97 KCAL, OG VET WAARVAN OG VER-

it

ZADIGD, 12 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 11 G SUIKERS,

7 GEIWIT, 5 G ZOUT EN 11 G VOEDINGSVEZEL

16

k