Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Een ultiem

Deze perenchutney is

her Stgerecht deze

fris, pittig en zit vol

arbonaadjes met

met kruiden

Je

)

appel en peer uit

€ oven en lekker

hartig door de

Ge

gorgonzola

Es

Ÿ

5

Karbonades met annel en

P)

CA

heer

-

>

TA

hoofdgerecht — 4 pers.

30 min. (+ 10 — 15 min. oventijd)

Fe

m1 appel

mipeer

= 50 gr roomboter

#4 schouderkarbonades

4

= 100 gr gorgonzola

m2 takjes tijm

u 9

Perpotje

1. Verwarm de oven voor op 180° C.

Snijd de ongeschilde appel en peer in

ar

N

kwarten, verwijder de klokhuizen en

Li

halveer de kwarten in de lengte.

2. Verhit de boter in een koekenpan.

Bak de karbonades 1 minuut op hoog

vuur aan. Keer ze om, verdeel de gor-

Perenchutney met gember

klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in blokjes

gonzola over de karbonades en leg

bijgerecht —4 pers. 30 min.

van 1 cm. Snipper de ui. Halveer de peper in

de takjes tijm en de partjes appel en

de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd

peer ertussen. Breng op smaak met

m3 stoofperen

het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.

versgemalen peper. Zet de pan in de

mlui

Snijd de vijgen fijn.

oven en bak in 10 — 15 minuten tot

m1 rode peper

2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem

het fruit mooi gekleurd is en de gor-

= 2 cm gember

en fruit de ui 2 minuten. Voeg de peer, peper,

gonzola gesmolten is. Lekker met

= 3 gedroogde vijgen

gember, vijgen, azijn, suiker, kardemom en

aardappelpuree en gestoomde broc-

m2el olijfolie

steranijs toe en breng aan de kook. Laat 25

coli

= 200 ml appelazijn

minuten zachtjes koken. Schep in een schone

BEVAT PP. 2317 KJ/554 KCAL, 39 G VET WAARVAN

= 200 gr suiker

pot, sluit af en laat op zijn kop afkoelen.

20 G VERZADIGD, 11 G KOOLHYDRATEN WAARVAN

mt kardemom

Lekker bij een kaasplankje.

9G SUIKERS, 38 G EIWIT, 1 G ZOUTEN 36

mt steranijs

BEVAT PP. 1526 KJ/365 KCAL, 5G VET WAARVAN 1 G VERZA-

VOEDINGSVEZEL

DIGD, 73 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 69 G SUIKERS, 1 G

WIJNTIP | Am Cabemet Sauvignon

1. Schil de peren, halveer en verwijder de

EIWIT, 0 G ZOUT EN 4 G VOEDINGSVEZEL

Dirk 29