Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 36




Hier is pagina 36 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

er

re

Koffie-walnootcake

gebak — 12 st.

30 min. (+ 50 min. oventijd)

250 gr roomboter

—Z

(kamertemperatuur)

ee

150 gr walnoten

200 gr bloem

d — Koffielikeur

2tl bakpoeder

drankje —1 Itr —5 min. (+ 4 weken wachttijd)

=

250 gr bruine basterdsuiker

4eieren

1.Doe 1 kg kristalsuiker, 200 ml water en 50 gr

x

175 gr poedersuiker

oploskoffie in een steelpan op hoog vuur en roer

1 kop sterke oploskoffie

goed door. Zet het vuur laag zodra het water kookt.

extra nodig: keukenmachine,

Laat 5-8 minuten zachtjes borrelen tot de suiker is

ovenschaal 20x20 cm, kwastje

opgelost. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.

2. Giet het suikerwater in een schone fles en voeg

1. Verwarm de oven voor op 180° C

750 ml wodka toe. Sluit goed af en laat 4 weken

Vet een ovenschaal in met wat boter.

staan. Schud de fles iedere dag.

Verhit een koekenpan zonder olie of

BEVAT PP. 1206 KJ/288 KCAL, 0 G VET WAARVAN 0 G VERZADIGD, 506

boter en rooster de walnoten 5 minu-

KOOLHYDRATEN WAARVAN 50 G SUIKERS, 0G EIWIT, 0 G ZOUTEN 1 G

ten. Laat vervolgens afkoelen.

VOEDINGSVEZEL

2. Maal 100 gr walnoten fijn in een

keukenmachine en voeg vervolgens

a. FAR te

de bloem, bakpoeder en zout toe:

FA ER

3 0

%

Meng door elkaar en zet apart

Ber

hs

3. Snijd de boter in blokjes en klop

ps

deze met de suiker in de keukenma-

7

à

A dis

chine luchtig. Voeg vervolgens één

zj

sede EE

voor één de eieren toe.

Zu

gf

= u

4. Schep 1 lepel van het bloemmeng-

À

ka

sel bij het botermengsel en klop tot

PA

m

IE

deze is opgenomen. Schep het overi-

PNA

7

ee

ge bloemmengsel erbij en roer tot

3;

1

een egaal beslag. Roer 4 el koffie

Sin

Di rn

A

>

ÉA

ij

28

door het beslag en schep het daarna

pn

de

he à

in de ovenschaal. Bak circa 50 minu-

+

Dar

x

st

#

>

ten in het midden van de oven.

5. Meng intussen 5 el koffie en de

se

poedersuiker door elkaar tot er gla-

ü

ma

Per

zuur ontstaat.

Es

6. Haal de cake uit de oven en laat

za

2

afkoelen. Giet het glazuur over de

es

oek

cake en snijd in stukken. Garneer de

cake met de resterende walnoten.

u

BEVAT PP. 1960 KJ/469 KCAL, 27 G VET WAARVAN 13

*

G VERZADIGD, 49 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 37

.

G SUIKERS, 6 G EIWIT, OG ZOUT EN 1 G VOEDINGS-

ed

VEZEL

En

zeil

N

36

Hd

ne

ï