Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 36
Hier is pagina 36 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
er
re
Koffie-walnootcake
gebak — 12 st.
30 min. (+ 50 min. oventijd)
250 gr roomboter
—Z
(kamertemperatuur)
ee
150 gr walnoten
200 gr bloem
d — Koffielikeur
2tl bakpoeder
drankje —1 Itr —5 min. (+ 4 weken wachttijd)
=
250 gr bruine basterdsuiker
4eieren
1.Doe 1 kg kristalsuiker, 200 ml water en 50 gr
x
175 gr poedersuiker
oploskoffie in een steelpan op hoog vuur en roer
1 kop sterke oploskoffie
goed door. Zet het vuur laag zodra het water kookt.
extra nodig: keukenmachine,
Laat 5-8 minuten zachtjes borrelen tot de suiker is
ovenschaal 20x20 cm, kwastje
opgelost. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.
2. Giet het suikerwater in een schone fles en voeg
1. Verwarm de oven voor op 180° C
750 ml wodka toe. Sluit goed af en laat 4 weken
Vet een ovenschaal in met wat boter.
staan. Schud de fles iedere dag.
Verhit een koekenpan zonder olie of
BEVAT PP. 1206 KJ/288 KCAL, 0 G VET WAARVAN 0 G VERZADIGD, 506
boter en rooster de walnoten 5 minu-
KOOLHYDRATEN WAARVAN 50 G SUIKERS, 0G EIWIT, 0 G ZOUTEN 1 G
ten. Laat vervolgens afkoelen.
VOEDINGSVEZEL
2. Maal 100 gr walnoten fijn in een
keukenmachine en voeg vervolgens
a. FAR te
de bloem, bakpoeder en zout toe:
FA ER
3 0
%
Meng door elkaar en zet apart
Ber
hs
3. Snijd de boter in blokjes en klop
ps
deze met de suiker in de keukenma-
7
à
A dis
chine luchtig. Voeg vervolgens één
zj
sede EE
voor één de eieren toe.
Zu
gf
= u
4. Schep 1 lepel van het bloemmeng-
À
ka
sel bij het botermengsel en klop tot
PA
m
IE
deze is opgenomen. Schep het overi-
PNA
7
ee
ge bloemmengsel erbij en roer tot
3;
1
een egaal beslag. Roer 4 el koffie
Sin
Di rn
A
>
ÉA
ij
28
door het beslag en schep het daarna
pn
de
he à
in de ovenschaal. Bak circa 50 minu-
+
Dar
x
st
#
>
ten in het midden van de oven.
5. Meng intussen 5 el koffie en de
se
poedersuiker door elkaar tot er gla-
ü
ma
Per
zuur ontstaat.
Es
6. Haal de cake uit de oven en laat
za
2
afkoelen. Giet het glazuur over de
es
oek
cake en snijd in stukken. Garneer de
cake met de resterende walnoten.
u
BEVAT PP. 1960 KJ/469 KCAL, 27 G VET WAARVAN 13
*
G VERZADIGD, 49 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 37
.
G SUIKERS, 6 G EIWIT, OG ZOUT EN 1 G VOEDINGS-
ed
VEZEL
En
zeil
N
36
Hd
ne
ï