Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 23
Hier is pagina 23 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Volon herfst
so
==
=
en
%
re
À
“+
à -
Boerenkoolkoekjes met
Paddenstoelen-vakitori
Plaattaart met niet en zoete
gerookte zalm
EEE
aardappel
lunchgerecht —4 pers. — 25 min.
hoofdgerecht —4 pers. —45 min
hoofdgerecht —4 pers.
mlui
m4el sherry
20 min. (+ 25 min. oventijd)
m5 el olijfolie
m4 el honing
= 150 gr boerenkool
m4 el rijstazijn
m1 rol vers bladerdeeg
8 el sojasaus
= 300 gr zoete aardappel
= 300 gr kruimige aardappelen
m1 ti mix frites hot paprika
= 1 el bruine basterdsuiker
m3 gekookte rode bieten
miei
= 2 bosuitjes
m 100 gr Parmezaanse kaas
m1 citroen
= 125 gr gerookte zalm
= 8 shiitake paddenstoelen*
m 125 gr crème fraîche
= 18 oesterzwammen*
m3 bosuitjes
m extra nodig: blokrasp of
= 250 gr woknoedels
= 150 gr walnoten
keukenmachine
m 3 el (zonnebloemolie
= 250 gr ricotta
= 250 gr andi
ie
1. Snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie in
w extra nodig: 8 satéprikkers
1. Verwarm de oven voor op 200° C.
een koekenpan en fruit de ui 1 minuut
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat
en vouw de randen 1 cm naar binnen
Voeg de boerenkool toe en bak 3 minu-
1. Breng de sherry, honing, rijstazijn,
ten mee. Schep uit de pan in een kom
sojasaus en bruine basterdsuiker aan de
om. Prik met een vork gaatjes in het
Schil de aardappelen en rasp grof op een
kook. Laat op laag vuur 25 minuten zacht-
deeg en bak 10 minuten in de oven.
blokrasp of in de keukenmachine. Meng
jes inkoken. Laat iets afkoelen
2. Schil intussen de zoete aardappelen
met de hot paprika kruiden, het ei, vers-
en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook
2. Snijd intussen de bosui elk in 8 gelijke
gemalen peper en zout door het boeren-
stukjes. Rijg aan elke satéprikker een oes-
met zout 5 minuten en giet af. Snijd de
koolmengsel.
terzwam, stukje bosui, shiitake, stukje
bietjes in plakken van 1/2 cm. Rasp de
2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan
bosui en oesterzwam. Bestrijk de padden-
Parmezaanse kaas fijn. Rasp de schil
en schep vier porties van het aardappel
stoelen met de helft van de yakitori mari-
van de citroen en pers de helft van de
mengsel in de pan. Duw plat met de bol-
nade. Bereid de noedels volgens de aan-
vrucht uit. Snijd de bosui in dunne ringe-
le kant van een lepel en bak op middel
wijzingen op de verpakking. Spoel met
tjes. Hak de walnoten grof.
koud water en laat uitlekken.
hoog vuur in 5 minuten goudbruin en
3. Meng de Parmezaanse kaas, citroen-
gaar. Keer halverwege. Bak er zo nog 4.
3. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de
rasp en 2 el sap, de helft van de bosui
Serveer de boerenkoolkoekjes met een
andijvie 2 minuten. Voeg de noedels en de
en de helft van de walnoten door de
plakje zalm en een schepje crème
rest van de marinade toe en roerbak nog 1
ricotta. Breng op smaak met vers-
fraîche.
minuut. Bestrijk de bodem van een grillpan
gemalen peper en zout. Verdeel over de
BEVAT P.P. 1546 KJ/370 KCAL, 27 G VET WAARVAN 9 G
dun met de rest van de olie. Gril de pad-
bladerdeegbodem en leg de plakjes
VERZADIGD, 18 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 3 G SUI-
denstoelen in circa 3 minuten. Keer halver-
zoete aardappel en biet er dakpansge-
KERS, 12 G EIWIT, 2 G ZOUT EN 4 G VOEDINGSVEZEL
wijs om en om bovenop. Bak in circa 15
wege. Serveer met de roerbaknoedels.
Lekker met geroosterd sesamzaad.
minuten goudbruin en gaar in de oven
BEVAT P.P. 1980 KJ/473 KCAL, 15 G VET WAARVAN 5 G VER-
Garneer met de rest van de bosui en
walnoten.
ZADIGD, 66 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 22 G SUIKERS,
12 G EIWIT, 56 ZOUT EN 5 G VOEDINGSVEZEL
BEVAT PP. 3442 KJ/823 KCAL, 58 G VET WAARVAN 21 G
WIJNTIP Gatao Vinho Verde
VERZADIGD, 44 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 10 G SUI-
KERS, 26 G EIWIT, 2 G ZOUT EN 5 G VOEDINGSVEZEL
*NIET IN ALLE DIRK WINKELS VERKRIJGBAAR
WIJNTIP Casa Defra prosecco
Dirk 23