Dirk - Folder van 01.10.2021 tot 31.10.2021 - Pagina 23




Hier is pagina 23 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.10.2021 tot 31.10.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Volon herfst

so

==

=

en

%

re

À

“+

à -

Boerenkoolkoekjes met

Paddenstoelen-vakitori

Plaattaart met niet en zoete

gerookte zalm

EEE

aardappel

lunchgerecht —4 pers. — 25 min.

hoofdgerecht —4 pers. —45 min

hoofdgerecht —4 pers.

mlui

m4el sherry

20 min. (+ 25 min. oventijd)

m5 el olijfolie

m4 el honing

= 150 gr boerenkool

m4 el rijstazijn

m1 rol vers bladerdeeg

8 el sojasaus

= 300 gr zoete aardappel

= 300 gr kruimige aardappelen

m1 ti mix frites hot paprika

= 1 el bruine basterdsuiker

m3 gekookte rode bieten

miei

= 2 bosuitjes

m 100 gr Parmezaanse kaas

m1 citroen

= 125 gr gerookte zalm

= 8 shiitake paddenstoelen*

m 125 gr crème fraîche

= 18 oesterzwammen*

m3 bosuitjes

m extra nodig: blokrasp of

= 250 gr woknoedels

= 150 gr walnoten

keukenmachine

m 3 el (zonnebloemolie

= 250 gr ricotta

= 250 gr andi

ie

1. Snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie in

w extra nodig: 8 satéprikkers

1. Verwarm de oven voor op 200° C.

een koekenpan en fruit de ui 1 minuut

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat

en vouw de randen 1 cm naar binnen

Voeg de boerenkool toe en bak 3 minu-

1. Breng de sherry, honing, rijstazijn,

ten mee. Schep uit de pan in een kom

sojasaus en bruine basterdsuiker aan de

om. Prik met een vork gaatjes in het

Schil de aardappelen en rasp grof op een

kook. Laat op laag vuur 25 minuten zacht-

deeg en bak 10 minuten in de oven.

blokrasp of in de keukenmachine. Meng

jes inkoken. Laat iets afkoelen

2. Schil intussen de zoete aardappelen

met de hot paprika kruiden, het ei, vers-

en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook

2. Snijd intussen de bosui elk in 8 gelijke

gemalen peper en zout door het boeren-

stukjes. Rijg aan elke satéprikker een oes-

met zout 5 minuten en giet af. Snijd de

koolmengsel.

terzwam, stukje bosui, shiitake, stukje

bietjes in plakken van 1/2 cm. Rasp de

2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan

bosui en oesterzwam. Bestrijk de padden-

Parmezaanse kaas fijn. Rasp de schil

en schep vier porties van het aardappel

stoelen met de helft van de yakitori mari-

van de citroen en pers de helft van de

mengsel in de pan. Duw plat met de bol-

nade. Bereid de noedels volgens de aan-

vrucht uit. Snijd de bosui in dunne ringe-

le kant van een lepel en bak op middel

wijzingen op de verpakking. Spoel met

tjes. Hak de walnoten grof.

koud water en laat uitlekken.

hoog vuur in 5 minuten goudbruin en

3. Meng de Parmezaanse kaas, citroen-

gaar. Keer halverwege. Bak er zo nog 4.

3. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de

rasp en 2 el sap, de helft van de bosui

Serveer de boerenkoolkoekjes met een

andijvie 2 minuten. Voeg de noedels en de

en de helft van de walnoten door de

plakje zalm en een schepje crème

rest van de marinade toe en roerbak nog 1

ricotta. Breng op smaak met vers-

fraîche.

minuut. Bestrijk de bodem van een grillpan

gemalen peper en zout. Verdeel over de

BEVAT P.P. 1546 KJ/370 KCAL, 27 G VET WAARVAN 9 G

dun met de rest van de olie. Gril de pad-

bladerdeegbodem en leg de plakjes

VERZADIGD, 18 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 3 G SUI-

denstoelen in circa 3 minuten. Keer halver-

zoete aardappel en biet er dakpansge-

KERS, 12 G EIWIT, 2 G ZOUT EN 4 G VOEDINGSVEZEL

wijs om en om bovenop. Bak in circa 15

wege. Serveer met de roerbaknoedels.

Lekker met geroosterd sesamzaad.

minuten goudbruin en gaar in de oven

BEVAT P.P. 1980 KJ/473 KCAL, 15 G VET WAARVAN 5 G VER-

Garneer met de rest van de bosui en

walnoten.

ZADIGD, 66 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 22 G SUIKERS,

12 G EIWIT, 56 ZOUT EN 5 G VOEDINGSVEZEL

BEVAT PP. 3442 KJ/823 KCAL, 58 G VET WAARVAN 21 G

WIJNTIP Gatao Vinho Verde

VERZADIGD, 44 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 10 G SUI-

KERS, 26 G EIWIT, 2 G ZOUT EN 5 G VOEDINGSVEZEL

*NIET IN ALLE DIRK WINKELS VERKRIJGBAAR

WIJNTIP Casa Defra prosecco

Dirk 23