Dirk - Folder van 02.08.2021 tot 29.08.2021 - Pagina 16
Hier is pagina 16 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 02.08.2021 tot 29.08.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
“
WIST JE DAT WATERMELOEN
FAMILIE IS VAN DE KOMKOMMER?
Bf
DEZE MELOEN IS BOVENDIEN GEEN
FRUIT, MAAR EEN GROENTE. HIJ
a
WORDT VAAK ALS VRUCHT
VERKOCHT OMDAT HIJ Z0 ZOET IS.
Be
Ouinoasalade met gegrilde
Gaznacho van watermeloen
watermeloen
voorgerecht — 4 pers
hoofdgerecht — 4 pers. — 20 min.
10 min. (+ 60 min. wachttijd)
CE EEE
EE EEE
m 400 gr quinoa
m8 el olijfolie
m2 tenen knoflook
m1 baby watermeloen
m4 el extra vierge olijfolie
m 200 gr (oud) brood
m1 el sushi gember
m1 sjalot
10 gr verse munt
m2 stengels bleekselderij
m 150 grrucolamelange
m 250 gr watermeloenstukjes (bakje)
m 100 gr granaatappelpitjes*
m1 Itr gezeefde tomaten passata
m 80 gr notenmelange (bijvoorbeeld
15 gr basilicum
eranberrymix ongezouten)
m1 el rodewijnazijn
m tabasco
1. Spoel de quinoa. Kook in een pan
m extra nod
blender
met 800 ml water en wat zout op
Wit je dat dit
laag vuur in 8 — 10 minuten. Zet het
1. Verwarm de oven op 200 °C. Schenk
vuur uit en laat stomen met het dek-
4 el olie in een kom samen met 1
eigenlijk een
sel op de pan
geperste teen knoflook. Breng op
groente is?
2. Halveer de watermeloen en snijd
smaak met zout en peper. Snijd het
in plakken van 1 cm dik. Halveer
brood in blokjes. Verdeel de helft over
WATERMELOENEN BEVATTEN IJZER, VEZELS,
deze en verwijder de schil
een met bakpapier beklede bakplaat en
KALIUM, VITAMINE C EN BETACAROTEEN.
3. Verhit de grillpan. Bestrijk de
besprenkel met 2 el knoflookolie. Bak
10 minuten in de oven.
BETACAROTEEN IS GOED VOOR JE HUID,
watermeloen met 2 el olie en gril de
HAAR EN OGEN.
plakken tot er grillstrepen ontstaan.
2. Snijd de sjalot en bleekselderij grof.
4. Maak een dressing van de reste-
Maal de watermeloen, sjalot, bleeksel-
rende olie en 2 el vocht van de sushi
derij, passata en de resterende knoflook
gember. Snijd de gember fijn en
glad met de helft van de basilicum in de
voeg toe. Breng op smaak met zout
blender tot gladde puree. Verkruimel het
en peper.
resterende brood erboven en maal glad.
5. Scheur de blaadjes van de munt
3. Voeg, terwijl de blender draait, drup-
grof en meng met de rucolamelan-
pelsgewijs de rodewijnazijn en resteren-
ge. Verdeel er de watermeloen en
de olie toe. Breng op smaak met flink
dressing over.
zout, peper en naar smaak tabasco:
6. Hak de noten grof, verdeel met
Laat de gazpacho afgedekt in de koel-
kast 1 uur koud worden.
de granaatappelpitjes over de sala-
de.
4. Schep de gazpacho in een kom,
BEVAT PP. 1687 KJ/403 KCAL, 23 G VET WAARVAN
scheur de basilicumblaadjes en verdeel
3 G VERZADIGD, 34 G KOOLHYDRATEN WAARVAN
deze samen met de croutons en reste-
13 G SUIKERS, 11 G EIWIT, 1 GZOUTEN6G
. EEN RIJPE WATERMELOEN KLINKT
rende knoflookolie over de soep.
VOEDINGSVEZEL
BEVAT PP. 1766 KJ/422 KCAL, 21 G VET WAARVAN 3 G
VERZADIGD, 45 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 17 G
HOL ALS JE EROP KLOPT.
WIJNTIP Gato Negro Pinot Grigio
*NIET IN ALLE DIRK WINKELS VERKRIJGBAAR
SUIKERS, 10 G EIWIT, 4 G ZOUT EN 7 G VOEDINGSVEZEL
16 Di
WIJNTIP Yellow Tail Pinot Grigio