Dirk - Folder van 02.08.2021 tot 29.08.2021 - Pagina 16




Hier is pagina 16 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 02.08.2021 tot 29.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.



WIST JE DAT WATERMELOEN

FAMILIE IS VAN DE KOMKOMMER?

Bf

DEZE MELOEN IS BOVENDIEN GEEN

FRUIT, MAAR EEN GROENTE. HIJ

a

WORDT VAAK ALS VRUCHT

VERKOCHT OMDAT HIJ Z0 ZOET IS.

Be

Ouinoasalade met gegrilde

Gaznacho van watermeloen

watermeloen

voorgerecht — 4 pers

hoofdgerecht — 4 pers. — 20 min.

10 min. (+ 60 min. wachttijd)

CE EEE

EE EEE

m 400 gr quinoa

m8 el olijfolie

m2 tenen knoflook

m1 baby watermeloen

m4 el extra vierge olijfolie

m 200 gr (oud) brood

m1 el sushi gember

m1 sjalot

10 gr verse munt

m2 stengels bleekselderij

m 150 grrucolamelange

m 250 gr watermeloenstukjes (bakje)

m 100 gr granaatappelpitjes*

m1 Itr gezeefde tomaten passata

m 80 gr notenmelange (bijvoorbeeld

15 gr basilicum

eranberrymix ongezouten)

m1 el rodewijnazijn

m tabasco

1. Spoel de quinoa. Kook in een pan

m extra nod

blender

met 800 ml water en wat zout op

Wit je dat dit

laag vuur in 8 — 10 minuten. Zet het

1. Verwarm de oven op 200 °C. Schenk

vuur uit en laat stomen met het dek-

4 el olie in een kom samen met 1

eigenlijk een

sel op de pan

geperste teen knoflook. Breng op

groente is?

2. Halveer de watermeloen en snijd

smaak met zout en peper. Snijd het

in plakken van 1 cm dik. Halveer

brood in blokjes. Verdeel de helft over

WATERMELOENEN BEVATTEN IJZER, VEZELS,

deze en verwijder de schil

een met bakpapier beklede bakplaat en

KALIUM, VITAMINE C EN BETACAROTEEN.

3. Verhit de grillpan. Bestrijk de

besprenkel met 2 el knoflookolie. Bak

10 minuten in de oven.

BETACAROTEEN IS GOED VOOR JE HUID,

watermeloen met 2 el olie en gril de

HAAR EN OGEN.

plakken tot er grillstrepen ontstaan.

2. Snijd de sjalot en bleekselderij grof.

4. Maak een dressing van de reste-

Maal de watermeloen, sjalot, bleeksel-

rende olie en 2 el vocht van de sushi

derij, passata en de resterende knoflook

gember. Snijd de gember fijn en

glad met de helft van de basilicum in de

voeg toe. Breng op smaak met zout

blender tot gladde puree. Verkruimel het

en peper.

resterende brood erboven en maal glad.

5. Scheur de blaadjes van de munt

3. Voeg, terwijl de blender draait, drup-

grof en meng met de rucolamelan-

pelsgewijs de rodewijnazijn en resteren-

ge. Verdeel er de watermeloen en

de olie toe. Breng op smaak met flink

dressing over.

zout, peper en naar smaak tabasco:

6. Hak de noten grof, verdeel met

Laat de gazpacho afgedekt in de koel-

kast 1 uur koud worden.

de granaatappelpitjes over de sala-

de.

4. Schep de gazpacho in een kom,

BEVAT PP. 1687 KJ/403 KCAL, 23 G VET WAARVAN

scheur de basilicumblaadjes en verdeel

3 G VERZADIGD, 34 G KOOLHYDRATEN WAARVAN

deze samen met de croutons en reste-

13 G SUIKERS, 11 G EIWIT, 1 GZOUTEN6G

. EEN RIJPE WATERMELOEN KLINKT

rende knoflookolie over de soep.

VOEDINGSVEZEL

BEVAT PP. 1766 KJ/422 KCAL, 21 G VET WAARVAN 3 G

VERZADIGD, 45 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 17 G

HOL ALS JE EROP KLOPT.

WIJNTIP Gato Negro Pinot Grigio

*NIET IN ALLE DIRK WINKELS VERKRIJGBAAR

SUIKERS, 10 G EIWIT, 4 G ZOUT EN 7 G VOEDINGSVEZEL

16 Di

WIJNTIP Yellow Tail Pinot Grigio