Dirk - Folder van 02.08.2021 tot 29.08.2021 - Pagina 44




Hier is pagina 44 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 02.08.2021 tot 29.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Lekker verkoel

Basilicum-aardbeienijs

ijs — 4 pers.

15 min. (+ 180 min. wachttijd)

CEE ANT

m 275 gr aardbeien

m 6 el suiker

= 20 gr basilicum

m 500 gr volle kwark

m 360 gr Almhof Choco met slagroom

wit vanille (180 gr)

= 4 el balsamicosiroop

m extra nodig: staafmixer

1. Verwarm in een pan 125 gr aardbeien

met 2 el suiker en 2 el water. Laat

Li de

5 minuten op laag vuur koken tot de

aardbeien zacht zijn. Druk ze fijn. Kook

5 minuten op laag vuur tot de suiker is

gesmolten en de jam is ingedikt. Zet

Heerlijk waterijs van ons

I de Beste

ismerk. Keuze genoeg

het vuur uit en bewaar tot gebruik in de

koelkast.

en altijd voordelig!

1 de Beste waterijs,

2. Bekleed een cakeblik met vershoud-

folie. Laat aan elke kant genoeg over-

vanaf €0,77 per doos.

hangen om mee af te sluiten. Maal met

het hakmolentje van de staafmixer de

helft van de basilicum fijn met de reste-

rende suiker.

3. Meng de kwark met de aardbeien

jam, maar houd 4 el apart. Roer de wit

te chocolade-vanillepudding met slag-

roomtopping los en schep bij de aard-

al

beienkwark. Meng met de achterkant

van een lepel voor een marmereffect.

4. Schep de helft van het kwarkmeng-

sel in het cakeblik. Verdeel er 125 gr.

aardbeien over en bestrooi met 3 el

basilicumsuiker. Spatel er het resteren-

de kwarkmengsel over, maak wat

mooie pieken in de kwark. Decoreer

met de resterende coulis en basili-

cumsuiker.

5. Vouw de vorm dicht met het overhan-

_

gende huishoudfolie en zet 3 uur in de

diepvries.

6. Pluk de resterende blaadjes basilicum

en snijd in dunne sliertjes.

7. Verwijder het vershoudfolie van het

ijs en garneer met de resterende

aardbeien en basilicum. Bedruip met

balsamicosiroop en serveer direct.

BEVAT PP. 1821 KJ/435 KCAL, 18 G VET WAARVAN 126

ud

VERZADIGD, 52 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 49 G SUI-

44 Dirk

KERS, 14 G EIWIT, 0 G ZOUT EN 1 G VOEDINGSVEZEL